Fitbit Ace 2 Review

8.3
4.2 1

Voor- en nadelen

  • Kids proof design
  • Hard- en software groeien met je mee
  • Aantrekkelijk uiterlijk
  • Waterdicht (zwembestendig)
  • Goede prijs
  • Leuke animaties
  • Makkelijk(er) om en af te doen
  • Geen GPS
  • Geen zwemtracking
  • Beperkte functionaliteit (maar goed genoeg voor doelgroep)

Bestel bij de beste webshops:

Review

Halverwege 2018 lanceerde Fitbit zijn eerste activity tracker voor kinderen: de Fitbit Ace. Het was niet het eerste (grote) merk dat dit deed – Garmin kwam in 2016 al met de Vivofit Jr. op de markt – maar het was wel een belangrijke move voor Fitbit. De vraag naar activity trackers bij de jongere doelgroep wordt namelijk steeds groter. Nu, een jaar na de Ace, is de opvolger er: de Fitbit Ace 2.

De Fitbit Ace was niet veel meer dan een Fitbit Alta met een kleiner bandje. De Ace 2 heeft veel meer een eigen, en jeugdiger, gezicht. Er is echte waterdichtheid toegevoegd – in plaats van de waterbestendigheid van de Alta – de tracker is kleurrijker, heeft een beschermende bumper en is bovendien voordeliger dan de eerste Ace.

Hoe we de groeiende populariteit (bij ouders?) van activity trackers voor kinderen moeten interpreteren is stof voor een heel eigen artikel. Het is best een zorgelijke situatie als er een activity tracker voor nodig is om kinderen voldoende te laten bewegen. Laten we het erop houden dat alle beetjes helpen en dat het gewoon een leuke, verantwoorde device is voor kids.

De Fitbit Ace zat al goed in elkaar, maar de Ace 2 is op belangrijke punten verbeterd, met leukere software en hardware dan zijn voorganger en een bredere doelgroep. Waar de eerste Ace bedoeld was voor acht jaar en ouder is de Ace 2 al geschikt voor kids vanaf zes jaar oud. Ook slim: de tracker kan met het kind meegroeien door het bandje en software aan te passen.

Wat kunnen we allemaal verwachten van de Fitbit Ace 2?

Design

De Ace 2 heeft dezelfde rechthoekige form factor als de vorige Ace (en de Alta HR), maar heeft door de beschermende bumper een minder ‘premium’ uitstraling, wat helemaal prima is. Dit is immers een wearable voor kinderen, en de Ace 2 ziet er fijn kleurrijk en bovendien echt kid proof uit. Handig voor al die rouwdouwertjes die wel eens ergens tegenaan stoten, struikelen of vallen.

Los van het standaard roze, paarse of blauwe bandje kun je kiezen voor verwisselbare bandjes met allerlei vrolijke kleuren en designs.

Fitbit Ace 2 zijkant

Display en Interface

De interactie met de menu’s en het bedienen van de features gebeurt grotendeels middels het touchscreen, dat verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is er ook een fysieke knop toegevoegd, die het uitvoeren van centrale, terugkerende acties vergemakkelijkt. De statistieken en motivaties in het scherm zijn duidelijk af te lezen en voorzien van leuke illustraties.

Tracking en activiteiten

De Fitbit Ace 2 heeft de meest basic functionaliteiten van een activity tracker, waaronder het bijhouden van het aantal stappen en je totale hoeveelheid actieve minuten. Het doel is om dagelijks minstens een uur te bewegen. Als een kind te lang stil heeft gezeten, krijgt het een melding om in actie te komen.

Zoals gezegd is de Fitbit Ace 2 nu (echt) waterdicht. Er zit weliswaar geen zwemtracking op de Ace 2, maar hij overleeft wel gewoon een dagje zwembad, regenbui of douchebeurt. De Ace 2 heeft geen GPS en ook geen hartslagmonitor maar dat zal, gezien de doelgroep, door niemand gemist worden. De tracker houdt wel de slaaptijd bij en laat het kind weten wanneer het bedtijd is.

Fitbit Ace 2 hartslag

Uitgebreide(re) statistieken en overzichten kunnen bijgehouden worden in de bijbehorende app. Je kunt een speciaal familie-account aanmaken, waarin je als ouder kunt zien hoe actief je kind geweest is. Het kind kan ook concurreren met familieleden en vrienden en zien wie de meeste stappen heeft gezet.

Als er geen andere persoon is voor het kind om zich door te laten motiveren, kunnen de geinige animaties uitkomst bieden. Zo komen er allerlei monsters en felicitaties met ontploffingen en ruimteschepen in beeld zodra de Ace 2-drager een bepaald doel heeft gehaald. Ongetwijfeld een mooie stimulans om die extra stappen te zetten of net even wat eerder in actie te komen.

(Andere) functies

Een activitytracker voor kinderen heeft niet veel functies nodig, anders dan wat hierboven al is genoemd. Maar de Ace 2 heeft nog wel het een en ander te bieden. Zo zit er een timer en stopwatch op de tracker, kan je kind voor verschillende soorten wijzerplaten kiezen (ook bewegend), alsmede een eigen foto en avatar voor in de app.

Tenslotte laat de Ace 2 notificaties zien van oproepen van de telefoon, wat vooral (hopelijk) van toepassing zal zijn voor oudere kinderen.

Batterijduur

Het hangt er uiteraard vanaf hoezeer er mee ‘gespeeld’ wordt en of er bijvoorbeeld een bewegende of statische wijzerplaat wordt gekozen, maar in het gunstigste geval gaat de accu van de Fitbit Ace 2 vijf dagen mee. Een prima batterijduur.

Conclusie

Nog meer dan zijn voorganger is de Fitbit Ace 2 een schot in de roos. Hij heeft alle (tracking) functionaliteiten die een kind mag verwachten en nodig heeft, ziet er aantrekkelijk uit voor kinderen en kan zelfs met het kind meegroeien door de uitstraling aan te passen.

De Ace 2 heeft leuke afbeeldingen en animaties, is waterdicht, makkelijk af te doen en uit te zetten en is verkrijgbaar voor een schappelijke prijs. Welk kind (en welke ouder) wordt hier nu niet blij van?

Wil je ook de nieuwste kids tracker van Fitbit uitproberen? Bekijk dan eens de webshops Bol of Amazon voor de beste deal.

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!