Fitbit Alta Review Activity Tracker Hardloopzone

Fitbit Alta Review

8.2
4.1 1

Voor- en nadelen

  • Veel opties om te personaliseren
  • Lange batterijduur & snel opgeladen
  • Bewegingsmelder, SmartTrack, Smartphone notificaties
  • Licht en comfortabel
  • Alleen spatwaterdicht
  • Geen ingebouwde GPS sensor en hartslagmeter
  • Trainingen alleen via de App in te stellen
  • Geen fysieke knoppen op het horloge

Bestel bij de beste webshops:

Review

De meest simpele activity trackers die Fitbit heeft ontworpen vallen in de categorie “everyday”. Bovendien zijn er nog twee andere categorieën, namelijk “active” en “performance”. De laatste categorie is echt voor serieuze sporters.

In dit artikel bespreken we een activity tracker van Fitbit dit onder het kopje “everyday” valt. De Fitbit Alta is dan ook een handig hulpmiddel voor dagelijks gebruik.

Everyday

Fitbit Zip

Fitbit One

Fitbit Flex 2

Fitbit Alta
Active

Fitbit Charge 2

Fitbit Blaze

Performance

Fitbit Surge

 

Het design

Fitbit alta design

De Fitbit Alta heeft net als de Fitbit Flex 2 allerlei verschillende opties als het aan komt op het uiterlijk. Er zijn een hoop verschillende kleuren bandjes verkrijgbaar, zoals onder andere blauw, grijs, paars en zelfs roze. Naast de uiteenlopende kleuren zijn er ook verschillende soorten bandjes beschikbaar.

Wanneer je de Fitbit Alta aanschaft kun je daarnaast zelfs kiezen tussen een zilveren of gouden display.

Al deze diverse opties maakt de Fitbit Alta een geschikte activity tracker voor iedereen. Je kunt hem namelijk precies zo dragen als dat jij het het prettigst en mooist vind. Ook kun je tussendoor afwisselen met de verschillende bandjes.

Het verwisselen van de bandjes gaat erg eenvoudig. Zo raak je nooit uitgekeken op de Fitbit Alta.

Een groot verschil met de Fitbit Flex 2 is uiteraard dat de Fitbit Alta wél over een display beschikt. Wanneer je het niet fijn vind om je telefoon vaak te moeten gebruiken om jouw gegevens te bekijken, dan is de Fitbit Alta een goede optie voor jou in plaats van de Fitbit Flex 2.

De functies van de Fitbit Alta

Fitbit alta

Natuurlijk is het uiterlijk van een activity tracker belangrijk, maar het is nog belangrijker dat je ook gebruik kunt maken van de functies die jij wenst te gebruiken. Daarom nemen we stap voor stap de verschillende functies van de Fitbit Alta met je door.

Meten van activiteiten

De belangrijkste functie van een activity tracker is natuurlijk dat dit hulpmiddel jouw gegevens meet en registreert.

De Fitbit Alta meet een aantal verschillende activiteiten. Zo houdt het apparaatje bij hoeveel stappen je hebt gelopen, wat de afstand is die je hebt afgelegd, hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoelang je actief bent geweest en hoe de kwaliteit van jouw slaap is geweest. Wat de Fitbit Alta niet meet is hoeveel trappen je hebt gelopen.

In de Fitbit App kun je al deze gegevens bekijken en analyseren om zo jouw lichamelijke conditie te verbeteren.

De Fitbit Alta meet niet alles helemaal nauwkeurig. Zo kan het voorkomen dat het horloge meer stappen meet dan je hebt gelopen of aangeeft dat je tijdens je slaap wakker bent geworden wat niet zo is geweest, maar over het algemeen zijn de metingen van de Fitbit Alta prima.

Fitbit App

Al eerder legden wij uit dat Fitbit een App heeft ontwikkeld die erg geliefd is onder haar gebruikers.

Fitbit app

Er zijn een hoop verschillende mogelijkheden in de App, zodat je hem helemaal naar jouw persoonlijke voorkeuren kan instellen. Uiteraard kun je per activiteit uitgebreide statistieken inzien en deze kun je ook filteren per dag, week of per maand.

Daarnaast is Fitbit ook erg gericht op het sociale aspect. Het is erg makkelijk om contact te maken met jouw vrienden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je elkaars gegevens bekijken en kun je uitdagingen met elkaar aangaan.

Fitbit maakt het eenvoudig om jezelf een duwtje in je rug te geven en je lichamelijke conditie te verbeteren.

De Fitbit App is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Er zijn gebruikers die aangeven dat het even lastig was om verbinding te maken met de App, maar over het algemeen gaat dit prima en wanneer het eenmaal gelukt is heb je hier natuurlijk sowieso geen last meer van.

Bewegingsmelder

Deze activity tracker beschikt ook over een bewegingsmelder. Deze melding geeft aan wanneer je te lang stil hebt gezeten en dus weer even in beweging moet komen.

Via de Fitbit App kun je je persoonlijke doel instellen en kun je zien wanneer je je doel hebt behaald. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je in ieder geval tweehonderdvijftig stappen per uur wilt zetten vanaf acht uur in de ochtend tot zes uur in de avond.

Wanneer je meer moet bewegen om je doel te halen zal je een melding op de Fitbit Alta krijgen. Gebruikers zijn positief over deze optie omdat het je daadwerkelijk kan helpen om meer in beweging te zijn en bijvoorbeeld gewicht te verliezen.

Display

We lieten het al even vallen. In tegenstelling tot de Fitbit Flex 2 beschikt de Fitbit Alta wel over een display. Hierop kun je onder andere natuurlijk altijd de tijd en datum aflezen en kun je zien of je een alarm hebt aanstaan. Een alarm kun je via de Fitbit App in- of uitschakelen. Via de App kun je ook kiezen uit verschillende hoofdschermen en kun je ook bepalen of je het scherm horizontaal of verticaal af wilt lezen.

De Fitbit Alta heeft verder geen knoppen. Je kunt de gegevens op het scherm bedienen via het aanraken van het scherm of de zijkant van het scherm. Dit ziet er natuurlijk strak uit, maar het scherm reageert niet altijd even nauwkeurig. Het voordeel is uiteraard wel dat je niet tijdens je training per ongeluk op een knop drukt of dat er knoppen in jouw huid drukken wanneer je bijvoorbeeld push-ups doet.

Fitbit alta

Geen ingebouwde GPS sensor en hartslagmeter

Helaas beschikt de Fitbit Alta niet over een geïntegreerde GPS sensor en hartslagmeter. Dit zorgt er natuurlijk voor dat deze activity tracker volgens Fitbit onder de categorie “everyday” valt.

Het apparaatje biedt een hele hoop functies, volgens Fitbit genoeg, om jouw dagelijks te motiveren om in beweging te blijven. Het is wel mogelijk om de verbinding met GPS op je smartphone te gebruiken, zodat je je gelopen route en afstand terug kunt zien in de Fitbit App.

Een nadeel van de Fitbit Alta is dat er ook geen losse borstband aan het horloge kan worden aangesloten. Het is dus niet mogelijk om jouw hartslag te meten wanneer je de Fitbit Alta koopt. Wanneer je het belangrijk vind om een activity tracker te hebben met een ingebouwde hartslagmeter dan is de Fitbit Surge wellicht een betere optie voor jou.

SmartTrack

De Fitbit Alta heeft, net als de meeste andere activity trackers van Fitbit, een SmartTrack functie. Dit houdt in dat het horloge automatisch een training registreert wanneer je langer dan tien minuten bezig bent met een work-out.

Dit scheelt natuurlijk een hoop handmatige instellingen. Deze functie is niet super accuraat, maar doet wel wat hij moet doen.

Een nadeel van de Fitbit Alta kan zijn dat je niet zelf een training kunt instellen via het horloge, maar dit kan je alleen via de Fitbit App doen. Aangezien de App makkelijk is in gebruik is dit geen groot probleem, maar het kan wel vervelend zijn wanneer je je trainingen graag handmatig op het horloge zelf in wilt stellen.

Batterijduur

Fitbit geeft aan dat de batterij van de Fitbit Alta gemiddeld zo’n vijf dagen mee zou moeten gaan. In de praktijk zijn de meeste gebruikers ook enthousiast over de batterij en kan de Fitbit Alta zelfs langer meegaan dan de genoemde vijf dagen. Het opladen gaat erg snel, binnen twee uur is de Fitbit Alta weer helemaal opgeladen.

(Spat)waterdicht

De Fitbit Alta is helaas niet waterdicht. Zoals vele andere activity trackers kan ook dit horloge wel tegen bijvoorbeeld zweet en regen, maar het is belangrijk dat je de Fitbit Alta af doet wanneer je onder de douche stapt. Zwemmen met de Fitbit Alta is dus jammer genoeg een absolute no go. Als je je activity tracker graag om houdt tijdens het zwemmen is de Fitbit Flex 2 wellicht een betere optie.

Notificaties

Deze activity tracker heeft ook een optie om notificaties van jouw smartphone op het horloge te kunnen laten zien. Zo mis je nooit meer een bericht, oproep of agendapunt.

De Fitbit Alta laat meer zien dan alleen een melding. Wanneer je een oproep ontvangt kun je bijvoorbeeld zien wie er belt en bij een bericht kun je een gedeelte op het display zien verschijnen.

Met dit horloge kun je helaas geen oproepen beantwoorden, maar daar is de prijs natuurlijk ook naar.

Daarnaast kun je het horloge ook als wekker gebruiken. Via de Fitbit App kun je je wekker instellen en wanneer je gewekt moet worden zal de Fitbit Alta een trilling geven. Dit maakt is een rustigere manier op wakker te worden in plaats van met een gewone wekker en het voordeel is dat anderen niet gewekt worden door jouw wekker.

 

Conclusie Fitbit Alta review

Wanneer je op zoek bent naar een goede en comfortabele activity tracker is de Fitbit Alta zeker geschikt voor jou. Voor een goede prijs heb je een fijn hulpmiddel om jouw activiteiten te meten.

Dankzij de verschillende opties qua bandjes kun je de Fitbit Alta ook nog eens helemaal personaliseren. Voor mannen en vrouwen die een sporthorloge te grof vinden en de voorkeur hebben voor een moderner design is deze activity tracker ideaal.

Daarnaast is de Fitbit Alta, dankzij haar display, in het voordeel ten opzichte van de Fitbit Flex 2 als het gaat om gemak. De Fitbit Flex 2 is daarentegen nog eenvoudiger, waterdicht en lager geprijsd.

Wanneer je op zoek bent naar een uitgebreider sporthorloge met bijvoorbeeld een ingebouwde hartslagmeter, neem dan eens een kijkje naar de Fitbit Surge.

Waar te koop?

De Fitbit Alta is onder andere beschikbaar via het en bol.com. Je kunt uiteraard ook nog verschillende losse bandjes bestellen – bekijk alle losse bandjes.

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!