Fitbit Flex 2 Review Activity Tracker Hardloopzone

Fitbit Flex 2 Review

7.7

Voor- en nadelen

  • Werkt goed samen met de Fitbit App
  • Veel verschillende opties om de Fitbit Flex 2 mee te dragen
  • Waterdicht tot vijftig meter
  • Dun bandje en onopvallend design
  • Alarm functie en functie voor meldingen
  • Geen scherm waarop je je gegevens kunt aflezen
  • Geen ingebouwde GPS sensor en hartslagmeter
  • Smartphone nodig in het gebruik van de Fitbit Flex 2

Review

De Fitbit Flex 2 doet haar naam zeker eer aan. Het is namelijk een super flexibele en veelzijdige activity tracker.

Wat er zo flexibel is aan de Fitbit Flex 2 zullen we in dit artikel uitleggen.

De Fitbit Flex 2 in het kort

Zoals eerder besproken heeft Fitbit verschillende categorieën opgesteld voor haar producten. Eigenlijk kun je de activity trackers van Fitbit in drie verschillende schalen indelen, van simpel naar super uitgebreid. De Fitbit Flex 2 valt onder het kopje “everyday” en is dus één van de meest eenvoudige versies van Fitbit. Het is, in tegenstelling tot de professionele Fitbit Surge, een handig hulpmiddel die eigenlijk voor iedereen en voor dagelijks gebruik geschikt is. Lees verder om meer te weten te komen over onder andere het uiterlijk van de Fitbit Flex 2.

Everyday

Fitbit Zip

Fitbit One

Fitbit Flex 2

Fitbit Alta
Active

Fitbit Charge 2

Fitbit Blaze

Performance

Fitbit Surge

Het bijzondere design

De Fitbit Flex 2 heeft een erg dun bandje. Dit maakt deze activity tracker zeker verschillend ten opzichte van haar concurrenten. Je kunt de Fitbit Flex 2 in meer dan vijf verschillende kleuren kopen. Het bandje zit erg comfortabel en kan goed tegen een stootje.

Het speciale aan de Fitbit Flex 2 zijn de vele opties die hij biedt om hem zo veel mogelijk aan jouw persoonlijke voorkeur aan te passen. Naast de verschillende kleuren bandjes zijn er namelijk ook speciale armbandjes en kettingen voor de Fitbit Flex 2 te krijgen.

 

Het is in principe een heel erg klein apparaatje die je in allerlei verschillende bandjes en sieraden kunt plaatsen. Zo kun je deze activity tracker altijd aan jouw situatie en voorkeur aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de donkerblauwe Fitbit Flex 2 voor tijdens het sporten en een aparte zilveren armband kopen voor overdag.

Door deze veelzijdigheid aan opties is de Fitbit Flex 2 uiteraard voor mannen én vrouwen een geschikte activity tracker. Dit grote voordeel kan voor sommige mensen een nadeel zijn, want de Fitbit Flex 2 beschikt daardoor niet over een af te lezen scherm. Alle geregistreerde gegevens zijn daardoor alleen af te lezen via de Fitbit App.

De functies van de Fitbit Flex 2

De Fitbit Flex 2 is echt een activity tracker en geen uitgebreid sporthorloge. Uiteraard beschikt de Fitbit Flex 2 wel over een aantal verschillende functies en opties. Hieronder gaan we dieper in op deze functies.

Gegevens die worden gemeten

Deze activity tracker slaat meerdere gegevens op. Zo houdt de Fitbit Flex 2 bij hoeveel stappen je hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbruikt, wat de afstand is die je hebt afgelegd, hoeveel minuten en uren je actief bent geweest en hoe de kwaliteit van jouw slaap is geweest.

De Fitbit Flex 2 heeft geen ingebouwde GPS sensor of hartslagmeter. Je kunt helaas ook geen losse borstband met deze activity tracker verbinden. De gegevens die dit hulpmiddel meet zijn dus vrij simpel, maar voldoende wanneer je wat meer inzicht wilt in jouw lichamelijke conditie.

De Fitbit Flex heeft beschikt ook over een bewegingsmelder, zodat er een alarm gaat wanneer je te lang niet hebt bewogen. Dit is een handige optie wanneer je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen of vanwege een kantoorbaan niet te lang stil wilt blijven zitten.

Waterdicht

Het fijne aan de Fitbit Flex 2 is dat hij waterdicht is tot wel vijftig meter. Je kunt er dus prima mee zwemmen. Ook herkent het apparaatje automatisch wanneer je gaat zwemmen en registreert dan dus meteen jouw work-out in het zwembad. De gegevens die worden gemeten zijn niet helemaal accuraat, maar deze activity tracker is vrij nauwkeurig.

De Fitbit Flex 2 registreert het aantal verbrande calorieën en hoe lang je hebt gezwommen. Er wordt dus niet bijgehouden hoeveel slagen je hebt gedaan en hoe jou tempo tijdens het zwemmen is geweest.

SmartTrack

Net als andere producten van Fitbit heeft ook de Fitbit Flex 2 een SmartTrack functie. Niet alleen het zwemmen wordt automatisch herkend en geregistreerd, maar ook wanneer je begint te rennen of bijvoorbeeld aan een aerobic work-out of fietstocht begint zal de Fitbit Flex 2 jouw gegevens opslaan.

De Fitbit Flex 2 is vrij goed in het herkennen van verschillende sporten en zal het dan ook registreren wanneer je van rennen naar lopen gaat. Deze activity tracker kun je daardoor ook prima tijdens een triatlon gebruiken.

Er worden geen hele uitgebreide gegevens bijgehouden, zo kun je bijvoorbeeld de afstand die je hebt gelopen niet terugzien. Wel kun je door middel van het gebruik van jouw smartphone alsnog jouw route en afstand opslaan in de Fitbit App.

Fitbit App

Fitbit app

De app die door Fitbit is ontwikkeld is een erg fijne en overzichtelijke app. Op het hoofdscherm zie je onder andere gelijk hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoelang je actief bent geweest en hoeveel stappen je op die dag hebt gelopen. Wanneer je je doelen hebt gehaald verandert het kader in groen. Zo zie je gelijk wat je nog moet behalen en wat je al hebt behaald.

Zelf kun je gemakkelijk gegevens toevoegen, zoals je gewicht en wat je precies hebt gegeten (zodat je bijvoorbeeld je calorie-inname kunt bijhouden). Ook kun je de barcode van producten scannen wanneer je iets hebt gegeten of van plan bent om te eten. Dan krijg je gelijk het goede product met de bijbehorende voedingswaarden te zien. Het hoofdscherm kun je helemaal zelf samenstellen, hierdoor zie je gelijk de gegevens die jij het meest interessant vind om te zien.

Alle gegevens kun je ook in een grafiek bekijken om zo meer inzicht te krijgen in jouw lichamelijke conditie.
Het leuke aan de Fitbit app is dat het erg geschikt is om vrienden toe te voegen en uitdagingen aan te gaan. Het is leuk om te zien hoe actief jouw vrienden zijn en het kan je helpen om jezelf te motiveren om ook actiever te zijn.

Slaapmonitor

De Fitbit Flex 2 houdt ook bij hoe jouw slaap is geweest. Het apparaatje gaat automatisch over op de slaapmodus en houdt daarbij bij hoe (on)rustig je hebt geslapen. Daarnaast beschikt deze activity tracker ook over een ingebouwd alarm, zodat je rustig wakker kunt worden.

Wanneer het alarm af gaat zul je een zachte trilling voelen. Dit is natuurlijk ook ideaal als je vroeg uit de veren moet en je je partner niet wakker wilt maken.

Geen display, wel notificaties

Zoals eerder al aangegeven beschikt de Fitbit Flex 2 niet over een scherm. Als je je gegevens wilt inzien zal je dit dus via de Fitbit App moeten doen. Wel zijn er vijf buttons op het bandje te vinden. Wanneer je daar twee keer op drukt worden ze verlicht en kun je zien op hoeveel procent je van je dagelijkse stappendoel zit. Ook lichten de buttons op wanneer je een inkomende oproep of een berichtje ontvangt. Helaas kun je dus verder niets zien, maar wordt je er wel op gewezen wanneer je iets ontvangt.

Batterijduur

Fitbit geeft aan dat de Fitbit Flex 2 zo’n vijf dagen mee kan gaan. Een aantal gebruikers geven aan dat deze activity tracker dit niet altijd redt en het maar zo’n vier dagen volhoudt. Er zijn ook gebruikers die vinden dat de batterij van de Fitbit Flex 2 lang genoeg mee gaat. Dit is natuurlijk maar net wat jij lang vind.

Conclusie

De Fitbit Flex 2 is een mooie activity tracker voor sporters die geen waarde hechte aan uitgebreide statistieken. Deze activity tracker houdt best wat gegevens bij, maar lang niet zo veel als bijvoorbeeld de Fitbit Surge. Dit apparaatje is dan ook geschikt voor sporters en zwemmers die wat meer inzicht willen en niet ver gevorderd zijn. De Fitbit Flex 2 zal voornamelijk prettig zijn voor vrouwen, omdat dit één van de weinige activity trackers is die je goed kunt afstemmen op jouw smaak en zelfs kunt dragen als armband of ketting.

Waar te koop?

De Fitbit Flex 2 is onder andere te bestellen via bol.com. Ook kun je via deze webshops verschillende extras zoals andere bandjes, armbanden en kettingen kopen. De Fitbit Flex 2 is vrij goedkoop en daarom voor veel mensen geschikt als activity tracker.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!