Fitbit Inspire 2 Review Activity Tracker Hardloopzone

Fitbit Inspire 2 Review

9.0
4.5 1

Voor- en nadelen

  • Rond design voor betere zichtbaarheid buitenshuis
  • Mogelijkheid om de helderheid in te stellen voor een verbeterde zichtbaarheid
  • GPS-functionaliteit
  • Ingebouwde hartslagmeter
  • Geen ingebouwde GPS, enkel in combinatie met telefoon
  • Geen hoogtemeter waardoor trappen niet (juist) worden gemeten

Review

We hebben er even op moeten wachten, maar Fitbit introduceert dan eindelijk de Inspire 2. De grote vraag die ons allen gijzelt is: wat is er veranderd ten opzichte van de Fitbit Inspire HR? Daar gaan we je helemaal over bijpraten!

Wat in ieder geval opvalt is dat Fitbit de wensen van haar gebruikers zeer serieus neemt.

De meeste aanpassingen zijn namelijk gericht op eenzelfde doel: het verbeteren van de zichtbaarheid, met name buitenshuis. Op dat punt hebben gebruikers van de Fitbit HR namelijk wel het nodige aan te merken en dus was er werk aan de winkel voor Fitbit.

Na de introductie van de Fitbit Inspire 2 kunnen we stellen dat ze in ieder geval hun uiterste best hebben gedaan om dit probleem aan te pakken.

Zowel qua design als qua display zijn er de nodige aanpassingen doorgevoerd om de zichtbaarheid te verbeteren en dit lijkt een positief effect te hebben op het gebruik.

En het leukste is… Fitbit trakteert haar gebruikers bij de Fitbit Inspire 2 op een jaar lang gratis Fitbit Premium!

Design

Design

Wat het design betreft valt op dat Fitbit, niet geheel onlogisch, vast heeft gehouden aan het kenmerkende design voor de Fitbit Inspire.

Het is nog steeds het subtiele, smalle sporthorloge dat bestaat uit een tracker en een bandje. Toch zien we twee opvallende verschillen.

Zichtbaarheid

Bij het design zien we direct de eerste aanpassing die Fitbit heeft doorgevoerd om de zichtbaarheid buitenshuis te verbeteren.

Waar de Inspire HR een strakke display met strakke randen, heeft Fitbit bij de Inspire 2 gekozen voor een bolle rand. Wat is daar de reden van? Dat heeft alles te maken met de manier waarop het licht neerkomt op de display!

Vergrendeling

Vergrendeling

Een andere, opvallende, aanpassing aan het uiterlijk is het weglaten van de button om de Fitbit te vergrendelen en te ontgrendelen. Daarmee is Fitbit volledig bij de tijd; hoe minder knoppen, hoe beter.

We zien je denken: hoe activeer ik hem dan?

Dat doe je eenvoudig door zacht op de zijkanten van de behuizing te drukken. Dus, minder knoppen en dezelfde functionaliteit; mission accomplished.

Display & Interface

Het display, zo klein als deze is, behoeft uiteraard niet veel aanpassingen. Echter heeft Fitbit, naast de aanpassingen aan het design, wel een technische aanpassing doorgevoerd om de zichtbaarheid te verbeteren.

Bij de Inspire 2 kun jij namelijk de helderheid zelf instellen. Zo kun jij buitenshuis de helderheid wat hoger zetten en binnen juist wat lager. Kortom, stel hem helemaal in naar jouw wens!

Tot slot heeft Fitbit de positieve aspecten van de Inspire HR behouden om zo tot de ultieme formule te komen. Onder deze aspecten vallen onder andere dat hij tot 50 meter waterbestendig is en nog steeds het unieke smalle design heeft dat de Inspire kenmerkt.

Tracking en activiteiten

Tracking en activiteiten

Waar het uiteindelijk om draait bij een sporthorloge, dat zijn natuurlijk de prestaties. Kijkend naar de functionaliteiten zijn er niet heel veel, maar wel hele functionele aanpassingen gedaan.

De voornaamste aanpassingen zijn gedaan op het gebied van de hartslagmeting, GPS en de batterijduur. Wat er is veranderd? Dat lopen we even met je na!

Hartmonitor

Hoewel de Inspire 2 in principe hetzelfde kan meten als de Inspire HR, rekent Fitbit af met het onderscheid tussen de Inspire en de Inspire HR.

Met de Inspire 2 bieden ze 1 opvolger die ‘gewoon’ beschikt over een hartslagmeter. Na het meten van je hartslag tijdens inspanning is de Fitbit ook in staat om metingen uit te voeren tijdens je slaap en hier de nodige inzichten in te bieden.

GPS

Een ander extraatje dat Fitbit biedt met deze nieuwe versie van de Inspire, ja ze zijn gul ditmaal, is de GPS-functionaliteit. Die GPS-functionaliteit staat centraal in de verbeteringen met betrekking tot het bijhouden van je bewegingen.

Daarmee is de Fitbit Inspire 2 namelijk in staat om jouw activiteiten buitenshuis nog beter bij te houden. Het nadeel van deze functionaliteit is dat hij niet ingebouwd is, waardoor je jouw telefoon nog altijd mee moet nemen. Maar als je hem mee hebt, is sjoemelen er niet meer bij!

Als klap op de vuurpijl krijg jij dit geheel inclusief een jaar lang gratis Fitbit Premium ter waarde van ongeveer €70,-!

Hiermee profiteer je van extra workouts, begeleide programma’s, extra gegevens en na het sporten kun je gebruik maken van de mindfulness functionaliteit. Maak je geen zorgen om je batterij, de Fitbit Inspire 2 gaat namelijk 2 keer zo lang mee als zijn voorganger!

Trappen tellen niet bij de Fitbit Inspire 2

Trappen tellen niet bij de Fitbit Inspire 2

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, dat is het niet. Fitbit doet met de Inspire 2 namelijk heel veel goed, maar het is (bijna) onmogelijk om alles goed te doen.

Zo is het voor de Fitbit Inspire niet mogelijk om hoogte te meten, waardoor trappen niet meegenomen worden in de activiteiten. We raden je natuurlijk wel aan om die trap te pakken, maar je harde werken wordt helaas niet meegenomen in de overzichten van jouw Fitbit.

De Fitbit Inspire 2; de spijker op z’n kop

Al met al kunnen we concluderen dat Fitbit uitstekende zaken doet met de introductie van de Fitbit Inspire 2. Een nieuwe versie klinkt heel eenvoudig. Immers, je pakt de goede dingen van het vorige model, verbetert de mindere puntjes en voegt nog wat leuke dingen toe. Simpel toch? Vaak gaat dat echter niet goed.

Fitbit daarentegen, lijkt de spijker op zijn kop te slaan! Het grootste verbeterpunt bij de Fitbit HR was volgens gebruikers de zichtbaarheid en dat is precies wat Fitbit heeft aangepakt bij de Inspire 2.

Ze hebben daarbij de door gebruikers gewaardeerde en tevens essentiële functies behouden en enkele interessante functies toegevoegd.

Het jaar lang gratis Fitbit Premium maakt de introductie helemaal compleet. De enige smetje zijn het ontbreken van hoogtemetingen en het feit dat de GPS-functionaliteit niet ingebouwd is, maar de prijs daarentegen is weer gunstig.

En zeg nou zelf, je laat een ogenschijnlijk perfecte smartwatch mét een gratis premiumaanbieding toch niet liggen? Bestel jouw exemplaar vandaag nog op bol.com of Coolblue!

Bronnen:

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Vergelijk de Fitbit Inspire 2 met andere activity trackers

Fitbit Inspire 2 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reviews

5 5

Ben maar redelijk tevreden, heb deze enkele weken geleden gekocht maar ik moet de fit bit om de 2 dagen al opladen.
mvg

5 5

Neem ik net een proefabbonnement van 3 maanden op mijn 3 jaar oude FITBIT Inspire HR 2 overlijdt deze helaas de volgende dag. Ik direct de opvolger aangekocht en ben daar zeer tevreden mee. Geldt hiervoor dan ook een gratis 1 jarig abbonnement voor ? Enfin, ik ben blij met de vormgeving en de functionaliteit. Prima, lekker smal apparaat.