Fitbit Ionic Review Activity Tracker Hardloopzone

Fitbit Ionic Review

7.9
4 1

Voor- en nadelen

  • Ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor
  • Gemakkelijk verwisselbare bandjes
  • Batterij gaat gemiddeld meer dan vier dagen mee
  • Fitbit is zeer goed in het nauwkeurig bijhouden van dagelijkse activiteiten
  • Tot wel vijftig meter waterdicht
  • Geen mogelijkheid om andere sensoren op het horloge aan te sluiten
  • Geen hartslagmeting tijdens het zwemmen
  • Je kunt niet via het horloge op inkomende berichten reageren

Bestel bij de beste webshops:

Review

De Fitbit Ionic is de eerste smartwatch die door Fitbit is gemaakt! In dit artikel zullen we dieper ingaan op onder andere de functies en de voor- en nadelen van dit horloge. Lees snel verder om meer te weten te komen over de Fitbit Ionic.

Hoe ziet de Fitbit Ionic er uit?

De Fitbit Ionic is dus geen specifiek sporthorloge, maar een echte smartwatch met uiteraard wel een hoop sportieve kenmerken. Dit horloge van Fitbit beschikt dan ook over een strak, vierkant touchscreen. Ook kun je het horloge met de fysieke knoppen aan beiden zijkanten bedienen. Dankzij het strakke uiterlijk is de Fitbit Ionic prima om zowel een mannelijke als een vrouwelijke pols te dragen.

Verschillende versies beschikbaar

Fitbit Ionic verschillende kleuren

Je kunt de Fitbit Ionic in drie verschillende kleuren bestellen, namelijk in de kleuren Charcoal & Smoke Gray, Blue Gray & Silver Gray en in Slate Blue & Burnt Orange. Mocht je na de aanschaf van het horloge toch liever bandje met een andere kleur of van een ander materiaal willen dragen, dan kun je het horlogebandje op zeer eenvoudige wijze en op elk gewenst moment wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lederen bandje tijdens kantooruren en een sportief bandje voor tijdens je work-out.

Voor wie is deze smartwatch geschikt?

De Fitbit Ionic is een smartwatch die voornamelijk geschikt is voor sporters. Als professionele sporter biedt dit horloge wellicht niet genoeg uitgebreide gegevens met betrekking tot je trainingen, maar voor sporters die hier minder behoefte aan hebben en graag ook gebruik willen maken van smartwatch functies is de Fitbit Ionic een ideaal product.

Wat kan je allemaal met de Fitbit Ionic?

De Fitbit Ionic is een veelzijdig horloge met uitgebreide functies en opties. Hieronder bespreken we één voor één de belangrijkste functies van dit horloge.

Ingebouwde hartslagmeter

Fitbit Ionic hartslagmeter

Dankzij de ingebouwde hartslagmeter wordt je hartslag gedurende de gehele dag bijgehouden. Deze hartslagmeter werkt nauwkeurig en gebruikers zijn dan ook positief over de gemeten gegevens, ondanks het feit dat de hartslag om de pols en niet op de borst wordt gemeten.
Helaas werkt de hartslagmeter niet tijdens het zwemmen en kun je de Fitbit Ionic niet koppelen aan losse sensoren, zoals bijvoorbeeld een losse borstband.

Ingebouwde GPS sensor

Dankzij de GPS sensor worden gegevens op accurate wijze gemeten en kun je bijvoorbeeld eenvoudig je gelopen route na het hardlopen terugkijken zonder je smartphone tijdens het trainen mee te hoeven nemen.

Verschillende sporten uitoefenen

Met de Fitbit Ionic kun je allerlei sporten meten, zoals onder andere fietsen, hardlopen, zwemmen en krachttraining. Een leuke extra optie is het doen van ademhalingsoefeningen. Via het scherm van de Fitbit Ionic wordt je dan door een aantal ademhalingsoefeningen meegenomen om even tot rust te komen.

Fitbit Coach

De Fitbit Ionic beschikt over de mogelijkheid om verschillende work-outs te doen waarbij je door het horloge wordt begeleid. Zo kun je gemakkelijk een extra training doen om je buikspieren sterker te maken zonder dat je zelf een work-out hoeft te verzinnen.

Het meten van je dagelijkse activiteiten

Fitbit ionic workouts

Fitbit staat natuurlijk bekend om haar producten die op een nauwkeurige manier je dagelijkse activiteiten bijhouden. De Fitbit Ionic meet onder andere de kwaliteit van je slaap, het aantal minuten dat je actief bent geweest, het aantal traptreden die je hebt beklommen en natuurlijk het aantal verbruikte calorieën.
Daarnaast kun je zelf eenvoudig doelen stellen, zoals bijvoorbeeld het behalen van een X aantal stappen per uur of een X aantal verbruikte calorieën per dag.

Smartphone nofiticaties

Allerlei inkomende notificaties vanaf je smartphone worden op het scherm van de Fitbit Ionic getoond, zoals onder andere berichten (hier kun je helaas niet op reageren), oproepen en de afspraken in je agenda. Daarnaast kun je gebruik maken van allerlei apps van derden, zoals bijvoorbeeld een app om het weer te bekijken of een starbucks app.
Tevens kun je door middel van Fitbit Pay in sommige winkels eenvoudig via het horloge betalen, zodat je je portemonnee gewoon thuis kunt laten.

Fitbit Ionic zijkant

Muziekopslag

Met de Fitbit Ionic kun je eenvoudig naar je favoriete muziek luisteren. Er is voldoende opslagruimte voor meer dan driehonderd liedjes op de smartwatch zelf. Je kunt tijdens het hardlopen je smartphone dus gewoon thuis laten en nog steeds gebruik maken van je favoriete muziek tijdens je training. Als je hier niet genoeg aan hebt kun je ook nog altijd muziek via je smartphone afspelen en door middel van het horloge bedienen.

Waterdicht

De Fitbit Ionic is tot wel vijftig meter waterdicht en hoef je dus in principe nooit meer af te doen. Zoals hierboven al aangegeven is het helaas niet mogelijk om tijdens het zwemmen je hartslag te meten, maar wel worden er natuurlijk allerlei andere gegevens bijgehouden tijdens je training in het water.

Fitbit ionic epersonaliseerde workout

Batterijduur

Gebruikers van de Fitbit Ionic zijn behoorlijk positief over de duur van de batterij. Fitbit geeft aan dat de batterij meer dan vier dagen mee moet kunnen gaan en bij gemiddeld gebruik kun je er soms zelfs langer mee doen. Sommige sporthorloges gaan wellicht langer mee, maar voor een smartwatch met een gekleurd touchscreen is dit een vrij lange periode. Natuurlijk is de batterijduur afhankelijk van het gebruik en hoelang je de GPS sensor hebt ingeschakeld.

Conclusie

De Fitbit Ionic is een mooi en handig horloge die je gemakkelijk kan helpen om je fysieke conditie te verbeteren. Dankzij haar uiterlijk en mogelijkheid om het bandje te verwisselen kun je het horloge naar jouw persoonlijke smaak aanpassen. Fitbit staat bekend om het nauwkeurig bijhouden van je dagelijkse activiteiten, zoals onder andere de kwaliteit van je slaap. Mocht je hier graag meer inzicht in willen hebben en daarbij gebruik willen maken van het bijhouden van je sportgegevens, het luisteren naar je favoriete muziek zonder je smartphone nodig te hebben en eenvoudig inkomende oproepen en notificaties kunnen zien?

Dan is de Fitbit Ionic een zeer goede keuze voor jou!

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!