Fitbit Luxe Review

8.8

Voor- en nadelen

 • Nauwkeurig inzicht in stressniveau
 • Ontvang meldingen op de Fitbit Luxe
 • Batterijduur gaat slechts 5 dagen mee

Review

Een compacte, slimme, activiteitentracker voor iedereen. Door het kleinere formaat is de Fitbit Luxe ook geschikt als je minder grote armen hebt.

Is alles alsnog goed af te lezen? Of kan je je progressie zien tijdens een workout? Hoe goed is de nieuwe Fitbit Luxe? We gaan er nu achter komen!

Introductie & Specificaties

Fitbit Luxe sfeer

De Fitbit Luxe is een kleinere, compacte activiteitentracker van Fitbit. Voor veel mensen zal dit een gewild apparaatje zijn. Niet iedereen wilt met een grote, overduidelijke smartwatch om zijn pols lopen.

Als we kijken naar de specificaties van deze kleine tracker, moet ik zeggen dat ik het op het oog een veelzijdig apparaatje vind. Het scherm is misschien wat klein, maar de overige functies zijn allemaal aanwezig en ik ben benieuwd naar de prestaties.

Specificaties

Merk: Fitbit
Versie: Luxe
Scherm: AMOLED, Touch screen
Scherm formaat: 0,76 inch
Bluetooth: Ja
NFC: Nee
GPS: Niet ingebouwd.
Sportactiviteiten: Wandelen, Hardlopen, Fietsen, Workout, Loopband, Zwemmen, , Gewichtheffen, Interval Workout, Elliptical, Hiken, Golven, Trappenlopen, Tennis, Spinning, Yoga, Bootcamp, Circuit Training, Kickboxing, Martial Arts, Pilates, Outdoor Workout
Functies: Accelerometer, ca, Hartslagsensor, Slaapmonitor, Stappenteller, Traptredenteller, Trilfunctie, SpO2 sensor
Waterbestendig: Ja, tot 50 meter
Batterijduur: 120 uur (+-5 dagen)
Oplaadtijd: +- 2 uur
Formaat (LxBxD): 35,32 mm x 17,52 mm x 10,16 mm
Gewicht: 26,2 gram
Doos inhoud: 1x Fitbit Luxe met small bandje, 1x large bandje, 1x USB charger, 1x handleiding

Unboxing

Fitbit Luxe unboxing

De doos is precies hetzelfde als die van de Fitbit Versa 3. Op de voorkant vinden we een mooie afbeelding van de Fitbit Luxe, en op de zijkanten en achterkant staan een aantal van de features. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat je bij de aankoop van de Fitbit Luxe 6 maanden premium krijgt!

Als we de doos van de Fitbit Luxe open maken, zien we meteen de Fitbit Luxe liggen. Mooi klein en compact. Naast de Fitbit Luxe vinden we de oplader, welke magnetisch connect, een bandje met de maat L, en daaronder ligt de handleiding.

Fitbit Luxe unboxing open verpakking

Fitbit heeft de packing goed onder controle. Het ziet er strak en netjes uit. Als de software en functies net zo goed werken als de verpakking eruit ziet, hebben we een prima activiteitentracker!

Fitbit Luxe wat zit er in de doos

Hardware & Design

Fitbit Luxe uiterlijk

De Fitbit Luxe is, zoals eerder gezegd, een wat kleiner model dan de Fitbit Versa 3. Het scherm is kleiner en de gehele activity tracker is compacter. Dat maakt het voor sommige interessant, maar het kleinere scherm kan ook voor problemen zorgen met de leesbaarheid van notificaties.

Het bandje is gemaakt van soepel siliconen. Hierdoor is het comfortabele om te dragen en schuurt het niet langs je huid. De gesp is gemaakt van plastic wat het helaas een wat goedkoper en minder stevig gevoel geeft. Tot nu toe blijft het altijd goed zitten, maar een stevigere gesp had ik mooier gevonden.

Het gehele scherm en de mooie vormgeving maakt het een prettige activiteitentracker om te dragen en in gebruik te nemen. Ook het opladen gaat soepel door de magnetische lader, maar daarover later meer.

Scherm

De Fitbit Luxe heeft een 0,76 inch AMOLED scherm. Hier zitten 124 x 205 pixels in met een dichtheid van 326 ppi. De kleuren en informatie is goed en scherp te zien, als je goede ogen hebt. Mocht je moeite hebben met kleine letters lezen kan het zijn dat je problemen hebt met dit scherm.

Fitbit Luxe

Bediening

Het navigeren gaat, ondanks het kleine formaat, soepel en goed. Eigenlijk werkt het elke keer precies zoals het zou moeten en ben ik nog weinig tot geen keren de verkeerde kant op gegaan of heeft het scherm gereageerd op een manier die ik niet wilde.

Er zitten geen fysieke knoppen op de Fitbit Luxe waardoor het navigeren volledige via het touchscreen moet gaan. Hoe soepel het werkt is dat in dit geval geen probleem.

Batterijduur

Fitbit luxe opladen

Op de website van Fitbit wordt gesproken over een batterijduur van 5 dagen. Persoonlijk vind ik dat al minimaal. Dat is ook nog eens gemeten onder de ideale omstandigheden. Zelf gebruik ik ongeveer 1 uur per dag de activiteiten tracker en hierdoor haalt de batterij de 5 dagen niet.

Zelf kan ik ongeveer 3 tot 4 dagen doen op een enkele lading. Dat is niet slecht, helemaal gezien het scherpe en kleuren scherm, maar ik zou toch wel graag een langere batterijduur zien. Persoonlijk vind ik 5 dagen met 1 uur per dag aan activiteiten wel het minimum.

Het opladen van de Fitbit Luxe gaat wel snel. In ongeveer 1,5 tot 2 uur is hij weer 100% opgeladen om er weer minimaal 3 dagen tegenaan te gaan.

Software

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Om de Fitbit Luxe te gebruiken, heb je de Fitbit applicatie nodig. Deze applicatie is beschikbaar voor zowel Android als iOS. De Fitbit applicatie ziet er rustig, overzichtelijk, en gemakkelijk uit. Je krijgt duidelijk je informatie te zien en het is een fijne applicatie om te gebruiken.

Door de vele functies die er standaard op zitten is het echt een toevoeging als je gezonder wilt leven. Helemaal met de vele extra premium functies is dit gewoon een hele krachtige applicatie. Tot nu toe, is dit veruit de beste fitness applicatie die ik als reviewer tegengekomen ben.

Instellen

Na het downloaden van de applicatie, kun je inloggen als je al een account hebt, of kun je deze meteen aanmaken vanaf hier. Mocht je een nieuw account aanmaken, dan moet je eerst wat basis gegeven invullen, zoals: je voornaam, lengte en gewicht.

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Hierna kun je kiezen welke Fitbit je hebt, in die geval de Fitbit Luxe. De applicatie gaat dan automatisch zoeken naar je Fitbit Luxe. Na ongeveer 15 tot 30 seconden heeft de applicatie je Fitbit Luxe gevonden en krijg je op je Fitbit scherm een 4 cijferige code te zien. Na het invullen, kun je de Bluetooth nog koppelen en wordt de connectie gemaakt.

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Dit hele proces duurt ook ongeveer 1 minuut. Je krijgt hier wel een lijst met features te zien waar je in de tussentijd naar kan kijken zodat je het maximale uit je Fitbit Luxe kan halen. Nadat de connectie gemaakt is, krijg je nog een aantal schermen te zien met features en hoe je de Fitbit Luxe kunt gebruiken.

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Fitbit Luxe app instellingen

Een handige, simpele set-up welke meteen laat zien hoe je de Fitbit Luxe gebruikt. Hierdoor weet je meteen wat je wel en niet kan doen en kan je direct aan de slag met je Fitbit Luxe.

Notificaties

Gelukkig kun je op de Fitbit, ondanks het kleine scherm, wel alle notificaties binnen zien komen. Zelfs WhatsApp wordt laten zien en kun je zowaar redelijk lezen. Je moet hier wel goede ogen voor hebben, maar de informatie vanuit het bericht wordt netjes laten zien.

Vanuit de Fitbit applicatie kun je ook standaard antwoorden instellen zodat je, zelf op het kleine scherm, kunt reageren op WhatsApp berichten! Hele goede functie om toch te reageren vanaf je pols ondanks het formaat scherm.

Je kunt de standaard antwoorden ook aanpassen in de applicatie zodat ze gepersonaliseerd zijn of in je eigen taal. Optimaal gebruik gemaakt van de software foor Fitbit. Sterk punt van de Fitbit Luxe.

Discover

Een ander sterk punt van de Fitbit software is de Discover tab. Hier krijg je verschillende workout videos in te zien, voedingstips, of challenges. Sommige hiervan zijn wel premium, maar daar krijg je 6 maanden gratis van bij aankoop van de Fitbit Luxe.

Neem hier eens een kijkje en neem een grote voorsprong op je gezondheid door een aantal van deze video workouts, voedingsadviezen, of challenges te starten. Dit is voor mij een reden om premium te behouden na het aflopen van de gratis 6 maanden.

Premium

Tegenwoordig is bijna alles beschikbaar in een premium vorm waar je per maand voor moet betalen. Zo zit er ook een premium functie in Fitbit. Bij de Fitbit Luxe krijg je 6 maanden aan Fitbit Premium gratis, wat een goede deal is! De normale prijs voor Fitbit Premium is namelijk al €8.99 per maand, of €79.99 per jaar.

Hier krijg je best veel voor terug! Zo krijg je de volgende features allemaal bij een Fitbit Premium abonnement:

 • Stress management analytics
  45+ mindfulness sessies
 • Gedetailleerde slaap analyse
 • 150+ video workouts
 • Video recepten
 • Dashboard met gezondheidsstatistieken
 • Gedetailleerdere overzicht van dagelijkse prestaties
 • Wellness rapport voor gezondheidstrends
 • Aangepaste challenges voor jou en je Fitbit vrienden
 • Programma om gezonde eetgewoontes te maken

Normaal ben ik niet zo van de betaalde features, maar voor de Fitbit vind ik het echt meerwaarde bieden en je krijgt ook veel meer inzicht in je prestaties. Met de 6 maanden premium bij aankoop van de Fitbit Luxe zou ik het er zeker bij nemen en, waarschijnlijk, na die 6 maanden voor betalen. Fitbit heeft een goede balans gevonden in gratis en premium.

Features

De Fitbit Luxe is een prachtige, compacte activiteitentracker. Hieronder is een lijst te vinden van alle activiteiten welke bijgehouden kunnen worden, en dat zijn er flink wat. Helaas mist er wel ingebouwde GPS waardoor je altijd je telefoon bij je moet hebben wil je GPS hebben.

Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar als je een echte fanatieke sporter bent kan dat zeker een nadeel zijn. Een voordeel wat daar mee samenhangt is dat de batterijduur beter is. Omdat er geen eigen GPS module in zit bespaar je batterij.

Er zijn nog veel andere features welke de Fitbit Luxe echt een goede gezondheidstracker maken. Welke? Daar gaan we het nu over hebben.

Activiteiten

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Gelukkig beschikt de Fitbit Luxe over een groot aantal activiteiten welke je bij kunt houden. De standaard activiteiten zoals wandelen, hardlopen, en fietsen zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er nog flink wat beschikbaar.

Zo is er voor iedereen iets. Op de Fitbit Luxe kun je echter maar 6 activiteiten selecteren welke je kunt starten vanaf je pols. Hier zul je dus een keuze in moeten maken, maar ik denk dat 6 activiteiten voor de meeste gebruikers genoeg is.

De activiteit kun je gemakkelijk vanaf je pols starten door twee keer naar rechts te swipen en de gewenste activiteit te starten. Hierna wordt er, bij wandelen in ieder geval, direct gezocht naar GPS signaal. Dit komt van je telefoon af, omdat er geen ingebouwde GPS module in zit.

Het verbinden met de GPS duurt ongeveer 10 tot 20 seconden, maar tijdens mijn activiteiten verliest hij regelmatig zijn verbinding. In het overzicht van mijn activiteit is dan helaas ook geen GPS route beschikbaar omdat deze zo vaak weg valt. Hier kan dus zeker nog wat verbetering in plaats vinden.

In het overzicht zien we verder onze hartslag, in welke hartslag zone we zaten, en onze actieve minuten. In het tweede tabblad van de activiteit zien we hoeveel calorieën we verbruikt hebben. In het laatste tabblad zien we het aantal stappen, onze calorieën nog een keer, en onze actieve minuten. Een duidelijk overzicht, waar helaas alleen de GPS route niet in zit.

Hier is een lijst van alle beschikbare activiteiten:

 • Wandelen
 • Hardlopen
 • Fietsen
 • Workout
 • Loopband
 • Zwemmen
 • Gewichtheffen
 • Interval Workout
 • Elliptical
 • Hiken
 • Golven
 • Trappenlopen
 • Tennis
 • Spinning
 • Yoga
 • Bootcamp
 • Circuit Training
 • Kickboxing
 • Martial Arts
 • Pilates
 • Outdoor Workout

Slaap meten

Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen Fitbit Luxe app instellingen

Tijdens een nacht worden er verschillende slaapfases gemeten. Zo krijg je natuurlijk te zien wanneer je wakker bent, maar krijg je ook te zien wanneer je licht slaapt, diep sleept, en wanneer je in REM (Rapid Eye Movement) slaap zit.

Door de verschillende fases krijg je een goed overzicht van je nacht en krijg je de volgende ochtend een score van de nacht ervoor. Tijdens je slaap, wordt ook je SpO2 gemeten, je zuurstof in je bloed. Hierbij krijg je een mooi overzicht te zien. Mochten er heel veel schommelingen in zitten, kan dat duiden om ademhalingsproblemen tijdens het slapen.

Na een nacht, krijg je dit overzicht te zien:

Hartslag sensor

Natuurlijk zit er op de Fitbit Luxe een hartslag sensor. Hiermee kun je tijdens een activiteit nauwkeurig je hartslag bijhouden en optimaal presteren. De nauwkeurigheid van de hartslag meting is sterk afhankelijk van de positie van dragen, de manier van dragen, en aan de bewegingen die gemaakt worden.

Over het algemeen is de hartslag meting van de Fitbit Luxe stabiel. Er kunnen wat schommelingen in zitten, vooral tijdens een activiteit zoals wandelen. Mocht je echt een sport fanaat zijn, zou ik een hartslag borstband aanraden. Deze geeft de meest accurate meting.

Wilt je ongeveer je hartslag weten? Dan volstaat de Fitbit Luxe prima, mits je hem goed strak draagt, en ongeveer 2 centimeter boven je pols draagt. Zo krijg je de meest accurate lezing. Een hartslag lezing zit er zo uit:

Fitbit Luxe app instellingenFitbit Luxe app instellingen

Waterbestendig

Met de Fitbit Luxe kun je ook je zwemactiviteiten meten. De tracker zelf heeft een waterdichtheid van 5ATM, of 50 meter. Zwemmen, douchen, of een goede regenbui tijdens het hardlopen zijn geen probleem.

Wel wordt aangeraden om, na een natte activiteit het bandje weer goed te laten drogen. Dit om irritatie met de huid te voorkomen.

Water lock

Fitbit Luxe app instellingen

Dit is een handige functie. Toen ik de Xiaomi Mi Band 3 of 4 had, werd het scherm elke keer geactiveerd en werd er door het menu genavigeerd terwijl ik aan het douchen was. Met de water lock functie is dat verleden tijd. Dit kun je handmatig aanzetten als je gaat douchen. Nu reageert je scherm niet meer op aanrakingen door water.

Als je een zwem activiteit start, dan wordt water lock automatisch aangezet. Hierdoor kun je rustig blijven zwemmen, zonder dat je Fitbit Luxe van alles aan het doen is. Notificaties en wekkers/timers worden nog steeds weergegeven, daar hoef je je ook geen zorgen om te maken.

Wil je de water lock weer uitzetten? Druk tweemaal op het scherm om deze functie weer uit te zetten.

Relax (Ademhaling)

Dit vind ik een hele fijne feature, welke denk ik niet door iedereen wordt gebruikt. Met de Relax, of Ademhaling, kun je een korte ademhaling oefening starten. Hier wordt je begeleidt met het in en uit ademen en de duur van deze oefening kun je zelf instellen.

Door even een moment, kan al 2 minuten zijn, op een drukke dag te pakken om rustig en diep adem te halen, kan echt een wereld van verschil maken. Persoonlijk wordt ik er rustiger door, en krijg ik er weer nieuwe energie door om er nog even tegenaan te gaan. Gebruik je dit nog niet? Probeer het eens een weekje!

Smart Wekker

Fitbit Luxe app instellingen

Persoonlijk vind ik dit een hele fijne functie. Je kunt nu een wekker zetten om bijvoorbeeld 07:00 in de ochtend. Als je in een diepe slaap zit op dat moment, wordt je best vervelend wakker altijd. Met een smart wekker gaat de Fitbit Luxe al een half uur van te voren, vanaf 06:30 in de ochtend, kijken of je in lichte slaap zit. Zit je in lichte slaap, dan wordt je op dat moment gewekt waardoor je makkelijker wakker wordt.

Door deze functie, welke ik mist op bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Band 6, wordt je veel rustiger en beter wakker. Ook merk ik dat ik veel makkelijker mijn bed uit kan komen als ik wordt gewekt in een lichte slaap. Absoluut het proberen waard mocht je dit nog nooit gebruikt hebben.

Wijzerplaten

Op de Fitbit Luxe kun je weer aangepast wijzerplaten instellen. Hierdoor kun je je Fitbit verder personaliseren. Helaas zijn er niet heel veel wijzerplaten beschikbaar, wat toch wel jammer is. Bij de Fitbit Versa 3 zijn er heel veel beschikbaar, maar dat is op dit kleinere scherm waarschijnlijk moeilijker.

Toch zijn er een aantal leuke wijzerplaten beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Zo kun je voor een wat nettere wijzerplaat gaan mocht dat gewenst zijn voor de gelegenheid, of voor een wat hippere wijzerplaat. Genoeg flexibiliteit om hem goed te personaliseren.

Helaas zit er weinig informatie op de wijzerplaat, dit komt omdat het scherm daar te klein voor is. Je hebt natuurlijk de tijd, maar verder kan er niet veel meer op. Sommige bieden de hartslag, of actieve minuten aan, maar daar blijft het wel bij. Een groter scherm zal nodig zijn om meer informatie hierop te kunnen laten zien.

In de praktijk / Conclusie

Fitbit luxe arm

De Fitbit Luxe is een kleine, compacte, maar comfortable activiteiten tracker. Ondanks het kleine scherm, wat toch wel een min puntje is, kun je er veel mee. Het scherm is wel scherp, maar niet de gehele voorkant wordt gebruikt als scherm. Ik vind het geen smartwatch, omdat het scherm daar echt te klein voor is. De Fitbit Versa 3 vind ik daar veel meer voor in aanmerking komen.

Het opladen gaat soepel met de magnetische oplader en hij is binnen 2 uurtjes weer 100% opgeladen. Daarna kun je er weer 3 tot 5 dagen tegenaan. De software is echt een heel sterk punt van de Fitbit apparaten. Hier kun je heel veel mee doen, en met premium krijg je echt een compleet pakket om een gezondere leefstijl aan te nemen.

Er zitten veel activiteiten bij om te tracken, maar je moet er 6 selecteren welke je kunt starten vanaf je pols. Dat moet voor veel mensen genoeg zijn, mocht je er meer nodig hebben zal de selectie moeten aanpassen in de applicatie.

Helaas valt tijdens een activiteit vaak de GPS verbinding met mijn telefoon weg. Hierdoor krijg ik ook geen GPS overzicht in mijn activiteiten, wat toch wel een nadeel is. De Fitbit Versa 3 had ook al wat problemen met de GPS verbinding. Hopelijk wordt dat in de komende modellen opgelost.

Verder is dit een goede, compacte activiteiten tracker. Voor de meeste mensen die beter en gezonder willen leven is dit een betaalbare optie met hele krachtige software om dit te bewerkstelligen.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Fitbit Luxe review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!