Fitbit Surge Review Activity Tracker Hardloopzone

Fitbit Surge Review

6.3
3.2 1

Voor- en nadelen

  • Touchscreen scherm
  • Ingebouwde GPS sensor & hartslagmeter
  • Muzieknavigatie mogelijk
  • Toont smartphone meldingen
  • SmartTrack - detecteert automatisch de sport waaraan je bent begonnen
  • Niet waterdicht
  • Grof design en niet verwisselbare band
  • Gaat niet automatisch naar hoofdscherm
  • Alleen verkrijgbaar in drie kleuren

Bestel bij de beste webshops:

Review

Na een hoop sporthorloges te hebben besproken gaan we in dit artikel uitgebreid in op een horloge van Fitbit. Eerder schreven wij al uitvoerig over onder andere de Fitbit Charge 2.
In dit artikel zullen we verder in gaan op een ander horloge van Fitbit, namelijk de Fitbit Surge. Lees hier onder onze review.

Fitbit Surge Review

Als eerst zullen we in het kort vertellen wat de Fitbit Surge precies voor een sporthorloge is.
In het artikel over de Fitbit Charge 2 hebben we al uitgelegd dat Fitbit haar horloges in verschillende categorieën heeft ingedeeld. Zo valt de Fitbit Charge 2 onder het kopje “active”.
Het horloge waar we in dit artikel verder op in gaan valt onder het kopje “performance”. De Fitbit Surge is dus een uitgebreider horloge en daardoor ook een stuk duurder dan de eerder besproken Fitbit Charge 2.

Everyday

Fitbit Zip

Fitbit One

Fitbit Flex 2

Fitbit Alta

Active

Fitbit Charge 2

Fitbit Blaze

Performance Fitbit Surge

Het uiterlijk van het horloge

fitbit surge
De Fitbit Surge is één van de grofste horloges die Fitbit verkoopt. Vanwege zijn uitgebreide functies en opties is het horloge vrij groot.

Daarnaast is de Fitbit Surge unisex en dus niet speciaal ontworpen voor mannen of vrouwen.

Wel kun je uiteraard kiezen tussen verschillende kleuren. Er zijn drie opties waaruit je kunt kiezen, namelijk de zwarte versie, de blauwe versie of de oranje/rode versie.
Helaas kun je het bandje niet wisselen en moet je dus echt een keuze maken om voor één bepaalde kleur te gaan. Veel mannen kiezen dan ook voor een zwarte Fitbit Surge en een hoop vrouwen kiezen voor de oranje versie.

De band van het horloge zit comfortabel en is behoorlijk elastisch. Je zult tijdens het sporten dan ook weinig tot geen last hebben van de Fitbit Surge.

Er zijn een aantal gebruikers die aangeven dat het bandje kan gaan irriteren, maar veelal zijn de Fitbit Surge gebruikers positief over het draagcomfort.

Het leuke aan de Fitbit Surge is dat het wel echt een model is wat gebaseerd is op zijn voorgangers.

Het is een strakke en simpele band met een overzichtelijke display.

De Fitbit Surge lijkt dan ook niet op een normaal horloge, maar ziet er sportief uit zonder daarmee heel erg op te vallen qua uiterlijk. Een nadeel van de grootte is dat het horloge lastig onder een strakke mouw gedragen kan worden.

Dit kan vooral nadelig zijn wanneer je op kantoor werkt en overhemden draagt en niet wilt dat je horloge in het zicht zit.

Het voordeel van het grote scherm is wel dat het erg overzichtelijk is en makkelijk werkt als touchscreen. Bovendien is het scherm altijd goed af te lezen, zelfs wanneer je in de volle zon staat.

De functies van de Fitbit Surge

De Fitbit Surge beschikt over een hele hoop verschillende functies. Lees verder om per functie uitgebreid te kunnen zien wat het horloge allemaal precies kan en of dit daadwerkelijk ook goed werkt.

Geïntegreerde hartslagmeter

fitbit surge hartslagmeter
Dit horloge heeft een ingebouwde hartslagmeter. Je hoeft er dus geen losse borstband aan te koppelen wanneer je je hartslag wilt meten.

De Fitbit Surge is vrij accuraat.

Uiteraard werkt een borstband meestal wel het meest nauwkeurig, maar dit horloge geeft ook een prima beeld van jouw hartslag. De hartslagmeter meet gedurende de gehele dag wat jouw hartslag is. Je kunt dus ook makkelijk bepalen wat jouw rusthartslag is.

Zoals uitgelegd in het artikel over de Fitbit Charge vertelt jouw rusthartslag veel over jouw lichamelijke conditie en hoe efficiënt jouw lichaam werkt. Hoe lager de rusthartslag, hoe beter je conditie is.

Ingebouwde GPS sensor

In de Fitbit Surge zit een ingebouwde GPS sensor. Wanneer je gaat hardlopen kan het GPS signaal bijvoorbeeld makkelijk jouw snelheid en afstand meten. Deze gegevens kun je ook tijdens jouw training op het scherm zien. De GPS sensor maakt makkelijk en snel verbinding en is behoorlijk nauwkeurig.

Wanneer je je smartphone verbind met de Fitbit Surge kun je ook gebruik maken van het GPS signaal van je telefoon. Op deze manier kun je in de app ook zien welke route je precies hebt gelopen.
Als je gebruik maakt van oordopjes kun je ook instellen dat je om de zoveel minuten te horen krijgt wat bijvoorbeeld jouw afstand en snelheid is tijdens de training die je aan het doen bent. Zo hoef je niet te stoppen om deze gegevens op jouw telefoon te bekijken.

Batterijduur

Fitbit laat weten dat de Fitbit Surge tot wel zeven dagen mee moet gaan, wanneer je het GPS signaal niet aan hebt staan. Gebruikers zijn dan ook zeer positief over de batterijduur van de Fitbit Surge. Daarnaast is het horloge binnen anderhalf uur al volledig opgeladen.

Waterbestendig

Fitbit waterbestendig

Helaas is dit horloge van Fitbit niet waterdicht. De Fitbit Surge is wel spatwaterdicht, dus je kunt er wel mee in de regen trainen of flink mee zweten, maar het horloge moet wel worden afgedaan wanneer je onder de douche springt. Ook kun je dus niet zwemmen met dit horloge.

Slaapmonitor

Dit horloge van Fitbit beschikt ook over een slaapmonitor. Deze werkt vrij accuraat en na het slapen kun je precies zien hoe lang je hebt geslapen en hoe beweeglijk je bent geweest. Je hoeft de Fitbit Surge niet van te voren in te stellen wanneer je gaat slapen, dit wordt automatisch gedetecteerd en geregistreerd.

Je kunt een lichtje aanzetten op het scherm wanneer het donker is, zodat je bijvoorbeeld alsnog kunt zien hoe laat het is of hoeveel je calorieën je gedurende de dag hebt verbrand.

De achtergrond van het scherm wordt dan blauw verlicht, wat prettig is voor in de nacht. Hierdoor ben je niet meteen klaar wakker en weet je toch hoe laat het is.

In de Fitbit Surge zit een ingebouwd alarm. Met dit alarm kun je rustiger wakker worden dan een normale wekker die een hard geluid geeft. Het horloge geeft namelijk een redelijk sterke trilling om je wakker te maken.

Monitoren van activiteiten

De Fitbit Surge laat natuurlijk gewoon de tijd zien. Naast de tijd zie je een aantal bolletjes, zodat je precies kunt zien hoe actief je bent geweest in het desbetreffende uur. Dit design kun je zelf aanpassen.
Er zijn vier verschillende soorten (tijd)schermen waaruit je, via de app, kunt kiezen.

Wanneer je over het scherm veegt krijg je eerst het aantal stappen te zien die je tot nu toe hebt gelopen, vervolgens zie je je hartslag op dat moment, daarna zie je de geschatte afstand die je hebt gelopen, het aantal calorieën dat je hebt verbrand en hoeveel trappen je hebt gelopen. Al deze opties krijg je één voor één te zien wanneer je simpelweg van rechts naar links veegt.

De Fitbit Surge meet dus een behoorlijk aantal verschillende gegevens. Een nadeel is wel dat het scherm blijft staan op het scherm wat je als laatste hebt bekeken. Hij springt dus niet automatisch terug naar de tijd wanneer je het scherm even niet hebt aangeraakt. Dit kan voor sommige mensen als vervelend worden ervaren.

SmartTrack en Multi Sport optie

Het horloge herkent een hele hoop sporten, zoals onder andere hardlopen, gewichtheffen, yoga of spinning. Wanneer je gaat hardlopen kun je ook nog tussen verschillende opties kiezen, zoals onder andere het lopen op een loopband of het lopen door middel van rondetijden.

Je kunt er ook voor kiezen om het horloge niet van te voren in te stellen wanneer je aan je work-out begint.

De Fitbit Surge beschikt namelijk over SmartTrack en detecteert automatisch de sport waaraan je bent begonnen.

Voor de meest nauwkeurige gegevens is het daarentegen wel handig om voor de training een keuze te maken.

Fitbit App

Fitbit app
In het artikel over de Fitbit Charge 2 hebben we de Fitbit app uitgebreid besproken.

Het is een erg overzichtelijke app en zeer makkelijk in gebruik.

Op het hoofdscherm zie je meteen al je gegevens op een rijtje staan, zoals het aantal gelopen stappen, je actuele hartslag, het aantal verbrande calorieën en de afstand die je hebt afgelegd.
Wanneer je op één van deze gegevens klikt krijg je uitgebreide statistieken te zien van de afgelopen tijd. Je kunt deze data ook makkelijk vergelijken op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis. Hiermee kun je goed zien of je lichamelijk conditie is verbeterd.

Wanneer je op je hartslag gegevens drukt kun je bijvoorbeeld zien hoe je hartslag is geweest in de afgelopen tijd en in welke zone de hartslag zich bevond.

Tevens kun je onder andere zelf je gewicht bijhouden en wat je hebt gegeten en hoeveel calorieën dit bevatte.

De Fitbit App is daarnaast erg leuk wanneer mensen in je omgeving ook over een Fitbit horloge beschikken. Zo kun je jullie gegevens vergelijken en uitdagingen met elkaar aangaan.
fitbit surge oranje

Smartphone meldingen

Wat erg fijn is aan de Fitbit Surge is dat het scherm in principe altijd aanstaat. Je hoeft dus niet op een knop of iets dergelijks te drukken wanneer je even snel wilt weten hoe laat het is.
Als je je smartphone met het horloge hebt verbonden (dit is zeer eenvoudig te doen via Bluetooth) krijg je ook een melding op het scherm te zien wanneer je door iemand gebeld wordt of wanneer je een bericht ontvangt.

Het voordeel van de Fitbit Surge is dat het horloge ook laat zien wie jou belt en laat ook (een deel) van het ontvangen bericht op je horloge zien.
De Fitbit Charge 2 geeft ook notificaties weer, maar laat bijvoorbeeld niet de inhoud van een bericht zien of de naam van degene die jou belt.

Muziek

Zoals hierboven beschreven is de Fitbit Surge makkelijk aan je smartphone te verbinden. Een extra optie is dat je door je muziek kunt navigeren via het horloge. Zo hoef je je telefoon er niet telkens bij te pakken. Dit is een erg fijne extra optie.

Conclusie

De Fitbit Surge is een goed horloge wanneer je op zoek bent naar een hoop opties en wanneer je geen losse borstband om wilt doen voor het meten van je hartslag.
In principe biedt de Fitbit Surge alle opties die je nodig hebt om beter te kunnen trainen en jouw lichamelijke conditie te verbeteren. Als extra biedt dit horloge ook functies die je normaal op een smartwatch kunt vinden.

Waar te koop?

Je kunt dit horloge makkelijk via het bol.com bestellen.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reviews

Rommel
5 5

Mijn fit bit is nu voor de derde keer kapot. Bandje gaat los van het scherm. Heb er zo de balen van.
Gr joke

ROMMEL!!!!
1 5

Dits is een zeer s;echt product en ik snap niet dat jullie daar nog zo een goed review van durven schrijven er zijn werkelijk 100 000den mense de boot ingaan met dit waardeloze product net als voorgaand review dit is rommel en fitbit is hier heel; veel klanten door kwijt geraakt