Garmin Vivofit Junior 2 Review Activity Tracker Hardloopzone

Garmin Vivofit Junior 2 Review

7.8
3.9 1

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Voor- en nadelen

 • De batterij kan langer dan een jaar mee gaan
 • Dankzij het waterdichte ontwerp kan je kind het horloge altijd omhouden
 • Je kunt de dagelijkse activiteiten en het slaappatroon van je kind in de gaten houden
 • Je kind wordt op een leuke manier gestimuleerd om meer te bewegen
 • Door middel van verschillende alarmen kan je het je kind makkelijker maken om klusjes te doen en hierbij dan ook beloningen te verdienen
 • Het is niet mogelijk om via de Garmin Vivofit Junior 2 in de gaten te houden waar je kind uithangt
 • De synchronisatie van de activity tracker met de app gaat niet automatisch

Bestel bij de beste webshops:

Review

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de Garmin Vivofit Junior 2, zoals de naam al aangeeft is dit een horloge die speciaal voor kinderen is ontworpen. Wat de Garmin Vivofit Junior 2 precies allemaal kan en hoe het horloge eruit ziet lees je hieronder.

Hoe ziet de Garmin Vivofit Junior 2 er uit?

De Garmin Vivofit Junior 2 is de opvolger van de eerste Garmin Vivofit Junior. Vanwege het grote succes is deze activity tracker opnieuw uitgegeven met een aantal nieuwe functies.

Voor de Garmin Vivofit Junior heeft Garmin haar handen ineengeslagen met Disney. Deze twee merken hebben samen ervoor gezorgd dat er een aantrekkelijk product voor kinderen op de markt is die tevens voorziet in de groeiende behoefte om kinderen wat vaker actief te laten zijn in plaats van dat zij binnen achter de televisie of tablet zitten.

Er zijn verschillende varianten en je kunt daarbij kiezen uit de Garmin Vivofit Junior 2 met daarop Minnie Mouse (zowel in het wit als in het rood verkrijgbaar), Star Wars Sphero BB-8, De Resistance, Avengers en Captain America. Deze zes verschillende varianten zijn uitgebracht in drie versies met een rekbare band en drie versies met een verstelbare band.

Garmin vivofit minnie mouse

Voor wie is deze activity tracker geschikt?

Het moge duidelijk zijn dat deze acitivity tracker alleen voor kinderen geschikt is en dan met name kinderen die iets hebben met één van de afgebeelde Disney figuren op de band van het horloge.

De varianten met de rekbare horlogeband zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar en de versies van de Garmin Vivofit Junior 2 met de verstelbare horlogeband zijn voornamelijk bedoelt voor kinderen van zes jaar en ouder.

Uiteraard zijn alle horlogebandjes gemaakt om tegen een stootje te kunnen en hoef je je dus als ouder geen zorgen te maken dat de Garmin Vivofit Junior 2 alle avonturen en streken van je kind niet overleeft.

Wat kan je allemaal met de Garmin Vivofit Junior 2?

Aangezien deze actitivy tracker niet voor volwassenen is ontworpen, maar echt puur en alleen voor kinderen geschikt is zijn de specificaties ook wat anders dan de activity trackers en sporthorloges die we eerder hebben besproken. Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste functies van de Garmin Vivofit Junior 2.

Het meten van activiteiten

Natuurlijk houdt deze actitivy tracker alle activiteiten van je kind bij. Zo wordt het slaappatroon gemeten, worden het aantal stappen geteld en kan er een melding worden gegeven wanneer er te lange tijd geen beweging is gedetecteerd.

Garmin vivofit stappen

Stappenuitdagingen

Door middel van de “Toe-to-toe” functie kunnen kinderen met elkaar of tegen zichzelf een wedstrijd houden waarbij het erom gaat dat je in een bepaalde tijd de meeste stappen zet. Als de wedstrijd is afgelopen kan je kind zien of hij of zij zijn vrienden of eigen persoonlijke record heeft verslagen.

Speciale Vivofit Junior App

Ouders kunnen de App die bij de Garmin Vivofit Junior 2 hoort beheren.

Als ouder kun je onder andere ook (dagelijkse of wekelijkse) taken voor je kind instellen, zoals bijvoorbeeld het poetsen van de tanden voor in ieder geval twee minuten of het doen van huiswerk voor minimaal een kwartier.

Je kind kan dan op het scherm van de Garmin Vivofit Junior 2 de timer af zien lopen. Tevens kun je als ouder zien hoelang je kind heeft geslapen, hoe actief hij of zij is geweest en je kunt je kind beloningen geven.

Je kunt dan bijvoorbeeld met je kind afspreken dat hij of zij iets krijgt bij een bepaald aantal beloningen. In de App zijn al een hoop aantal voorbeelden van taken en beloningen te vinden.

60 minuten dagelijkse beweging

De Garmin Vivofit Junior 2 motiveert kinderen om in ieder geval minimaal zestig minuten actief bezig te zijn. Ze kunnen zelf op het scherm van het horloge zien tot hoever de balk al is gevuld. Als ze deze zestig minuten halen dan kunnen ze in de bijbehorende App nieuwe avonturen met hun favoriete Disney figuren beleven.

Waterdicht

Deze activity tracker is tot wel vijftig meter waterdicht en kan dus altijd om worden gehouden. Zo hoeft je kind er niet aan te denken om het horloge af te doen wanneer hij of zij gaat zwemmen of douchen.

Batterij

De Garmin Vivofit Junior 2 is uitgerust met een knoopcelbatterij. Het voordeel hiervan is dat het horloge niet opgeladen hoeft te worden en meer dan een jaar mee kan gaan. Als de batterij leeg is kun je hem gewoon vervangen en kan je kind er weer een jaar mee vooruit.

Wat zijn de verschillen tussen de Garmin Vivofit Junior 2 en de Garmin Vivofit Junior?

Mocht je de eerste Garmin Vivofit Junior al voor je kind hebben aangeschaft dan kun je dit apparaatje ook gemakkelijk in een Garmin Vivofit Junior 2 band doen. Dit scheelt je een hoop geld en bovendien krijg je dan een code om de bijbehorende app te kunnen downloaden.

Het nadeel is wel dat je dan niet alle functies en opties van de Garmin Vivofit Junior 2 kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld de stappenuitdagingen, het instellen van meerdere alarmen in plaats van één alarm en het kleurenscherm.

Hierbij de belangrijkste pluspunten van de Garmin Vivofit Junior 2 ten opzichte van de de Garmin Vivofit Junior op een rijtje:

 • Kleurenscherm en betere resolutie van het scherm
 • Bijbehorend icoontje bij het aantal stappen in de vorm van het gekozen Disney thema
 • “Toe-to-toe” Stappenuitdagingen
 • Instellen van verschillende alarmen
 • Bewegingsmelder

Wat zijn de verschillen tussen de Garmin Vivofit 3 en de Garmin Vivofit Junior 2?

Voor volwassenen is er ook een variant die lijkt op de Garmin Vivofit Junior 2, namelijk de Garmin Vivofit 3.

Natuurlijk zitten er een hoop verschillen tussen de Garmin Vivofit 3 voor volwassenen en de Garmin Vivofit Junior 2.

Zo is de activity tracker voor volwassenen niet uitgerust met een Disney thema en daarbij alle bijbehorende extras (helaas :)).

De sluiting van het bandje van de Garmin Vivofit 3 werkt bovendien door middel van een drukker en je kunt ook het aantal verbruikte calorieën bijhouden. Verder kun je met apparaatje net als met de Garmin Vivofit Junior 2 je slaappatroon en het aantal gezette stappen in de gaten houden en zal de batterij ongeveer net zo lang mee gaan.

Ben je dus voor jezelf op zoek naar een simpele activity tracker die je niet hoeft op te laden? Dan kan de Garmin Vivofit 3 voor jou een goede keuze zijn.

Conclusie

De Garmin Vivofit Junior 2 is een ideaal apparaatje om je kind op een leuke manier meer in beweging te krijgen. Dankzij het goede ontwerp kan je kind gewoon alles doen zonder zich zorgen te hoeven maken of het horloge niet kapot kan gaan.

Als ouder kun je gemakkelijk alles in de gaten houden en kun je je kind ook taken geven. De bijbehorende app bevat leuke spelletjes en zo blijft je kind op eenvoudige wijze uitgedaagd om actief te zijn en te blijven.

Video - look and feel

Garmin Vivofit Junior 2 review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!