Garmin Vivosmart HR Plus Review Smartwatch Hardloopzone

Garmin Vivosmart HR Plus Review

8.4
4.2 1

Voor- en nadelen

  • Ingebouwde GPS & hartslagmeter
  • Volledig waterdicht
  • Makkelijk te koppelen met je smartphone + geeft notificaties, berichten en telefoontjes weer
  • Ingebouwde muziek bediening
  • Heel veel mogelijkheden
  • Vrij dik model
  • Trappenteller is onnauwkeurig

Bestel bij de beste webshops:

Review

In de wereld van de sporthorloges is er een breed assortiment van verschillende soorten horloges met daarbij ook een hele hoop uitgebreide functies. In dit artikel gaan we dieper in op één soort sporthorloge, namelijk de Garmin Vivosmart HR plus. Laten we beginnen met het uiterlijk van dit horloge.

Hoe ziet de Garmin Vivosmart HR plus eruit?

De Garmin Vivosmart HR plus valt eigenlijk, in tegenstelling tot de eerder besproken Garmin Forerunner 235, onder de categorie activity trackers. Het is dus geen sporthorloge, maar een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in jouw lichamelijke conditie en jezelf uit te dagen om in het dagelijks leven actiever te zijn.

Het design van de Garmin Vivosmart HR plus lijkt dan ook een klein beetje op de bekende activity trackers van Fitbit (Fitbit SurgeFitbit Flex 2Fitbit AltaFitbit Charge 2). Het voordeel aan het design ten opzichte van verschillende activity trackers van Fitbit is dat de Garmin Vivosmart HR plus een echt horloge bandje heeft. Dit zorgt ervoor dat het horloge altijd goed blijft zitten en makkelijk te dragen is voor zowel mensen met een smalle pols als mensen met een wat bredere pols.

Een nadeel ten opzichte van de horloges van Fitbit kan zijn dat het design wat grover is. Vooral voor vrouwen kan dit wellicht onprettig zijn. Ondanks de dikte van het horloge heeft het wel een relatief groot scherm. Zo kun je makkelijk je gegevens aflezen. Tevens is het display van de Garmin Vivosmart HR plus verbeterd ten opzichte van haar voorganger, zodat je zelf in slecht licht of juist fel zonlicht je gegevens nog goed kunt zien.

Je kunt deze activity tracker in drie verschillende kleuren kopen, namelijk (donker)blauw, (donker)paars en natuurlijk zwart.

 

Voor wie is dit horloge geschikt?

Deze activity tracker is in principe voor iedereen beschikbaar. Helaas biedt de Garmin Vivosmart HR plus geen mogelijkheid om het bandje te kunnen verwisselen. Ook kun je het horloge niet personaliseren, het menu is gewoon standaard en niet aan te passen. Dit kan, naast het design, er misschien voor zorgen dat mannen sneller voor deze activity tracker zullen kiezen dan vrouwen. Maar er zijn ook een hoop vrouwelijke gebruikers die zeer positief zijn over de Garmin Vivosmart HR plus.

Zoals eerder genoemd is dit horloge geen echt sporthorloge, maar een activity tracker. Dit hulpmiddel is dan ook met name geschikt voor dagelijks gebruik om een actievere leefstijl te creëren. Wanneer je een gevorderde sporter bent en op zoek bent naar een sporthorloge die jou kan helpen om jouw trainingen te verbeteren en bijvoorbeeld te trainen voor een bepaald doel, zoals een marathon, dan is een echt sporthorloge voor jou een betere keuze.

 

Wat kan deze activity tracker allemaal?

De Garmin Vivosmart HR plus wordt door sommige gebruikers omschreven als “één van de beste activity trackers”. Dit horloge biedt dan ook een hele hoop opties. Hieronder beschrijven we deze functie één voor één.

Geïntegreerde hartslagmeter

Deze activity tracker van Garmin bezit een ingebouwde hartslagmeter. De hartslagmeter meet jouw hartslag gedurende de gehele dag. Een extra borstband is dus niet nodig (het is ook niet mogelijk om deze met het horloge te verbinden). Uiteraard is de ingebouwde hartslagmeter minder accuraat dan wanneer je een losse borstband gebruikt, maar je kunt in ieder geval een idee krijgen van je hartslag terwijl je wel op een comfortabele manier kunt trainen. Ook kun je je rusthartslag bijhouden. Dit geeft weer hoe goed jouw lichamelijke conditie is. Een lagere rusthartslag betekent dan ook een betere conditie.

Ingebouwde GPS sensor

Dit horloge heeft, in tegenstelling tot vele andere activity trackers, een ingebouwde GPS sensor. Het is dus niet nodig om je smartphone mee te nemen wanneer je gaat hardlopen. De Garmin Vivosmart HR plus houdt je gegevens goed bij. Het GPS signaal meet op nauwkeurig wijze tijdens jouw training welke afstand je hebt gelopen, wat je snelheid is, hoeveel calorieën je het verbrand en hoe lang je al aan het trainen bent. Vooral voor hardlopers is dit een fijne bijkomstigheid aan deze activity tracker.

Waterdicht

De Garmin Vivosmart HR plus is tot wel vijftig meter waterdicht. Je kunt deze activity tracker in principe dus altijd omhouden, zelfs tijdens het zwemmen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een hele hoop andere activity trackers.

Meten van activiteiten

Uiteraard kun je met de Garmin Vivosmart HR plus allerlei verschillende activiteiten en gegevens meten, zoals het aantal stappen dat je hebt gelopen, het aantal calorieën dat je hebt verbrand, de afstand die je hebt afgelegd, het aantal traptreden dat je hebt gelopen en de kwaliteit van jouw slaap. De Garmin Vivosmart HR plus is zeer accuraat. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Fitbit Alta, de activity tracker die qua design een stuk mooier is dan dit horloge van Garmin, meet dit horloge vrijwel alles zeer nauwkeurig en zal je niet snel te veel stappen op zien verschijnen dan je daadwerkelijk hebt gelopen. Deze activity tracker meet automatisch wanneer je slaapt en in de bijbehorende App geeft Garmin ook een advies over de tijd dat je het beste naar bed kunt gaan. De slaapmonitor werkt ook nauwkeurig, maar geeft geen hele uitgebreide statistieken weer. Een leuk extraatje is dat je het horloge op “niet storen” kunt zetten, zodat je geen meldingen van je smartphone meer ontvangt. Dit kun je gedurende de nacht aanzetten maar ook bijvoorbeeld wanneer je in een belangrijke vergadering zit en even niet gestoord wilt worden.

Move IQ

Dankzij Move IQ hoef je niet zelf handmatig een training in te stellen. Het horloge herkent automatisch wanneer je aan een activiteit bent begonnen. De Garmin Vivosmart HR plus kan verschillende activiteiten herkennen, zoals onder andere hardlopen, fietsen en zwemmen. Natuurlijk kun je nog wel handmatig een training instellen. Dit kun je doen door op de (enige) knop te drukken en vervolgens jouw work-out te selecteren. Helaas kun je dan alleen kiezen voor hardlopen, cardio of overige. Er zijn dus geen uitgebreide opties wanneer je zelf je work-out instelt.

Inactiviteittimer

De Garmin Vivosmart HR plus beschikt ook over een inactiviteittimer. Dit wordt ook wel een bewegingsmelder genoemd. Wanneer het horloge lange tijd geen activiteit meet zal je een melding krijgen dat je weer in beweging moet komen. Via een trilling kom je te weten dat je langer dan een uur stil hebt gezeten. Op het scherm zie je een balkje oplopen bij de registratie van inactiviteit. Je kunt dus ook voorkomen dat het horloge gaat trillen door voordat het balkje vol is gelopen een stukje te gaan wandelen. Dit is een fijne functie om je te helpen om vaker te bewegen.

Meldingen op het horloge ontvangen

Deze activity tracker van Garmin biedt ook een optie om notificaties op het horloge te ontvangen. Op deze manier zie je het altijd wanneer je een oproep of een bericht ontvangt of wanneer je een afspraak in je agenda hebt staan. Je voelt een trilling wanneer er iets op je smartphone gebeurd en krijgt dan ook (een deel van) het bericht of de oproep te zien. Je kunt zelfs het weerbericht zien of je muziek op je smartphone via het horloge bedienen. Daarnaast is het mogelijk om de laatste drie notificaties op de Garmin Vivosmart HR plus terug te zien.

Batterijduur

Gebruikers zijn enthousiast over de batterij van de Garmin Vivosmart HR plus. Gemiddeld gaat het horloge zo’n zes dagen mee. Uiteraard verschilt het heel erg wanneer je continu GPS en de hartslagmeter aan hebt staan. Zonder dit aan te hebben staan kan het horloge soms wel zo’n negen dagen mee gaan. Bovendien kun je deze activity tracker van Garmin binnen korte tijd opladen, zodat je hem nooit lang af hoeft te doen.

Garmin Connect App

Net als haar concurrenten biedt Garmin ook een App waarin je al je gegevens kunt terugzien en kunt analyseren. Deze Garmin Connect App is beschikbaar voor Android en voor iOS toestellen. Er is daarnaast ook een mogelijkheid om je gegevens op jouw computer te bekijken. Deze optie geeft je nog beter inzicht in jouw gegevens en biedt ook andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het opstellen van een work-out plan of het maken van een trainingsschema. Gebruikers geven aan dat de App minder simpel en overzichtelijk in elkaar zit dan bijvoorbeeld de App die is ontwikkelt door Fitbit. Maar wanneer je hem eenmaal in gebruik hebt genomen zul je snel genoeg wennen aan de lay-out en al jouw statistieken kunnen vergelijken. Zo kun je onder andere het aantal stappen dat je hebt gelopen vergelijken en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Conclusie

De Garmin Vivosmart HR plus biedt een hele hoop functies voor een activity tracker. Als je het uiterlijk van het horloge niet super belangrijk vind is deze activity tracker een hele goede optie voor jou. Je kunt er van alles mee meten en zo op een eenvoudige manier werken aan een gezondere levensstijl. De Garmin Vivosmart HR plus doet wat het moet doen en heeft verder geen extra poespas. Als je op zoek bent naar een modernere activity tracker die wellicht wat minder nauwkeurig is, maar wel een mooier uiterlijk heeft, dan is een activity tracker van Fitbit misschien een betere optie voor jou.

Waar is deze activity tracker te koop?

Op de meeste webshops is deze tracker niet meer te krijgen omdat er een nieuwe versie uit is, namelijk de Garmin Vivosmart 3. Wil je toch de oude versie voor een goede kijken dan kan je deze het beste bij Amazon bestellen.

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

Beter even doorsparen!
1 5

Heb de Garmin Vivosmart HR+ nu een jaar in gebruik. Ik gebruik het toestel dagelijks voor mijn wandeltochten. Het is wel een aardig apparaat, maar ik loop toch tegen een aantal zaken aan:
- voor normale wandelingen is de stappenteller erg nauwkeurig. Zodra je echter gaat lopen met Nordic stokken of je gaat de bergen in dan is de stappenteller helemaal de weg kwijt. Wel eens 1000 meter met 150 hoogtemeters gelopen in 420 stappen? Nou, volgens dit toestel dus wel.
- De hoogte wordt gemeten in verdiepingen. Een geijkte klim van 1000 meter wordt beloond met 180 verdiepingen! Gaat nergens over!
- Sinds vier weken wil de connectie met GPS niet meer tot stand komen....
- De GPS telt door als je pauzeert; een pauze van een half uur levert je toch al snel 500 afstandsmeters op!
Al met al geen aanrader; daarvoor wijken de gemeten waarden veel te veel af van de werkelijkheid!!