Huawei Band 2 Pro Review Activity Tracker Hardloopzone

Huawei Band 2 Pro Review

8.4
4.2 1

Voor- en nadelen

  • GPS
  • Batterijduur van (max) 21 dagen
  • Waterdicht (en zwemprofiel)
  • Basismetingen nauwkeurig
  • Prijs
  • Hartslagmetingen onnauwkeurig
  • App niet erg gebruiksvriendelijk
  • Nauwelijks smart functies

Bestel bij de beste webshops:

Review

Huawei is een merk dat bekend staat om zijn goede prijs/kwaliteitverhouding. De activiteitentracker Band 2 Pro is daarop geen uitzondering. Het is een onopvallende maar toch betrekkelijk stijlvolle waterdichte activity tracker mét GPS, hartslagsensor en drie sportprofielen: hardlopen, fietsen en zwemmen.

Tel daar een indrukwekkende batterijduur bij op en zijn meer dan acceptabele prijs van rond de 60 euro en je hebt een heel mooi totaalpakket in handen.

Design en interface

Het design van de Huawei Band 2 Pro is niet ontzettend uniek. Met zijn rechthoekige, licht gebogen PMOLED display en zwarte band zou je hem zo aan kunnen zien voor een concurrerend model van Samsung of Fitbit. De zilverkleurige zijkanten geven hem zeker enige finesse, maar hij heeft hierin wel veel weg van de Fitbit Alta.

De interface is niet zo heel intuïtief of effectief. De Huawei Band 2 Pro beschikt namelijk niet over een touchscreen maar één capacitieve knop onderaan het scherm waarmee je de tracker bedient.

Huawei band 2

De manier waarop je dit doet – met een lange druk om door opties heen te bladeren en een korte om iets te selecteren of starten – is niet heel handig. Bovendien kan de tracker problemen vertonen als hij nat is (zoals een onwillekeurig starten van bepaalde opties).

De menu’s zelf werken wel soepel en de animaties bij de verschillende activiteiten zien er aantrekkelijk uit.

Tracking en activiteiten

De Huawei Band 2 Pro houdt alles bij wat je tegenwoordig verwacht van een activity tracker: stappen, traptreden en slaapniveau. En dit doet hij over het algemeen erg goed. De stappen vertonen maar weinig afwijking met de werkelijkheid: slechts zo’n 5 per 100 stappen worden toegevoegd aan het totaal.

Wel is het jammer dat het dagelijkse doel van 10.000 stappen (waarna je een persoonlijk feestje op je tracker te zien krijgt) niet aangepast kan worden aan de hand van je niveau.

De Band 2 Pro bevat ook verschillende sportprofielen, waarbij de specifieke activiteit bijgehouden wordt en je achteraf in de app de bijbehorende data kunt terugzien (zoals tempo en afstand). De activiteiten die de Band 2 Pro kan registreren zijn: hardlopen, fietsen en zwemmen.

Nauwkeurigheid

Heel prettig is dat de Band 2 Pro over GPS beschikt (dat geldt niet voor de normale Huawei Band 2), want het betekent dat verschillende metingen (zoals snelheid en afstand) veel accurater zijn. Dit is ook echt het geval bij de Band 2 Pro. Als je je smartphone meeneemt, kan de GPS nog verder geboost worden, maar dit is eigenlijk niet nodig.

De Huawei Band 2 Pro bevat ook – in tegenstelling tot de reguliere Band 2 – een ingebouwde hartslagmeter. Deze valt echter wat tegen in zijn nauwkeurigheid.

Huawei band 2

Natuurlijk is een polshartslagmeter niet te vergelijken met polsbandmeters maar als je met een activiteit bezig bent zijn de resultaten praktisch onbruikbaar, met afwijkingen van zo’n 25 slagen per minuut. In rust zijn de metingen echter wel behoorlijk accuraat.

De VO2max-metingen (het zuurstofniveau in het bloed) waren weliswaar ook niet helemaal correct maar wel een stuk nauwkeuriger en beter toepasbaar.

App en andere functies

De bijbehorende app, waarmee je de uitgebreide resultaten en statistieken kunt terugzien op je smartphone of tablet, is ok, maar laat te wensen over. Het kost vaak wat teveel stappen om bij een gewenst stukje informatie terecht te komen. Wel is de app goed af te lezen en heeft hij een prettige uitstraling.

Bijzondere smart functies heeft de Band 2 Pro eigenlijk niet. Hij kan wat basic notificaties van je smartphone tonen, maar daar houdt het wel mee op.

Batterijduur

De batterijduur is tamelijk indrukwekkend. Als GPS en hartslagmeting zijn uitgeschakeld kun je maar liefst 21 dagen met een lading doen. Als deze functies continu aanstaan moet je na 4 uur weer herladen, maar dit zal niet vaak voorkomen. Bij intensief gebruik met af en toe GPS ingeschakeld ben je zo een week verder.

Hoewel er activity trackers zijn die het nog beter doen is dit, gezien de grootte en de hoeveelheid features van de Huawei Band 2 Pro, een prima prestatie.

Conclusie

De Huawei Band 2 Pro doet het over het algemeen heel goed en stelt maar op een paar kleine punten teleur. Het is een niet heel origineel maar evengoed volwassen ogende activity tracker met veel nuttige eigenschappen en voordelen.

De nauwkeurigheid van de hartslagmeter valt tegen, maar de andere metingen zijn verrassend accuraat, goed geholpen door de ingebouwde GPS. Verder is het fijn dat hij waterdicht is en ook over een zwemprofiel beschikt, zodat hier goed gebruik van wordt gemaakt.

De erg goede batterijduur en fijne prijs maken deze activity tracker een meer dan acceptabele keuze voor casual sporters die een mooie, degelijk tracker nodig hebben om een actievere levensstijl te bevorderen. De echt serieuze of professionele sporter die behoefte heeft aan meer nauwkeurige of uitgebreide (hart)metingen kan echter beter nog even verder kijken.

De Huawei Band 2 Pro is onder meer te koop bij Bol.com.

Video - look and feel

De beste Huawei activity trackers

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

1 5

Ik heb mijn Band 2 Pro al een paar jaar en was tot nu toe redelijk tevreden. het enige wat hij niet altijd 'pakte' was de slaap die je via de app kunt bekijken.
Vanaf januari 2020 registreert hij de slaap niet meer. Dwz tot 12 uur 's nachts doet hij nog iets maar daarna helemaal niet meer.
Ik heb al contact gehad met Huawei maar die komen met een algemene mail over het resetten, maar niks helpt. Toen ik hem twee jaar terug kreeg was hij best duur. Valt me erg tegen.