Huawei band 3 pro Review Activity Tracker Hardloopzone

Huawei Band 3 Pro Review

8.1
4.1 1

Voor- en nadelen

  • Mooi, helder kleuren touchscreen
  • Uitgebreide zwemtracking
  • Prima slaapanalyse
  • Prijs
  • Hartslagmeting niet altijd even nauwkeurig
  • Grote(re) scherm niet ideaal voor kleine(re) polsen
  • Touchscreen niet zo responsief bij sommige acties

Bestel bij de beste webshops:

Review

Huawei levert goede producten tegen een prima prijs. Dat is algemeen bekend. Maar alsnog was het opvallend hoe uitgebreid en degelijk de activiteitentracker was waarmee het merk op de markt kwam en hoe schappelijk de prijs. Het ging toen om de Band 2 Pro en minder dan een jaar later is er alweer een opvolger in de vorm van… de Huawei Band 3 Pro.

De Huawei Band 2 Pro beschikte over GPS en een ingebouwde hartslagmeter, en dat voor de prijs van nog geen 60 euro. Erg indrukwekkend. De Band 3 Pro bouwt hierop voort, met een groter, mooier display en uitgebreide zwemtracking-features. Ja, hij is een paar tientjes duurder geworden maar de prijs is nog steeds zeer acceptabel voor wat je ervoor krijgt.

Design en interface

Het design van de Huawei Band 3 Pro is iets aangepast, met een groter scherm, maar nog steeds onderscheidt hij zich niet enorm van concurrenten. Wat op zich niet slecht is, aangezien hij zo wat meer premium overkomt. Je zou hem zo kunnen verwarren met de duurdere Fitbit Alta, Charge 3 of Samsung Gear Fit 2 Pro.

Het bredere, meer hoekige display, zorgt ervoor dat de Band 3 Pro wat minder goed om de arm sluit dan voorheen. Zeker als je een iets smallere pols hebt, blijft er een duidelijke uitsparing over tussen de tracker en (de zijkanten van) je pols.

Anders is dat het scherm nu wat breder en groter is, met 0,95 inch tegenover de 0,91 inch van de Band 2 Pro, en beschikt over een Amoled kleuren touchscreen, in plaats van een zwart-wit Pmoled scherm dat alleen over een capacitieve knop beschikte voor de navigatie.

Dit heeft voor- en nadelen. Het heldere kleurenscherm – met minder grote randen aan de zijkanten – is op zichzelf een grote vooruitgang. Het is heel kleurrijk en is goed af te lezen in de zon. Maar het touchscreen en de navigatie werken niet geweldig.

Het opstarten middels beweging of tikken op het scherm gaat niet altijd even snel. Ook de home-knop heeft soms meerdere tikken nodig. Icoontjes zijn aan de kleine kant, waardoor je snel een verkeerde input krijgt, en het kan onhandig zijn dat je met de ‘back’-knop weer helemaal naar het begin wordt gestuurd.

Dat gezegd hebbende, gaat de navigatie zelf wel heel soepeltjes met het touchscreen en werken de menu’s prima. Dus als je eenmaal gewend bent aan de interface, zijn hopelijk verschillende bezwaren verdwenen en kun je meer gaan genieten.

Tracking en activiteiten

De Huawei Band 3 Pro doet uiteraard nog steeds wat hij moet doen op het gebied van basic tracking functies. Stappen, traptreden en het slaapniveau houdt hij nog steeds bij. Dit laatste onderdeel is overigens verbeterd, wat de Band 3 Pro nu vergelijkbaar maakt met de Fitbit Ionic, een van de beste trackers op het gebied van het bijhouden van slaapdata. Vooral de verschillende stadia, met name de diepe slaap, wordt uitstekend geanalyseerd door de Huawei Band 3 Pro.

Net als de Band 2 Pro heeft de Band 3 Pro de mogelijkheid om verschillende sporten specifiek te monitoren, om vervolgens alle – soms vrij uitgebreide – corresponderende data in de bijbehorende app te kunnen terugzien. De tracker heeft profielen voor hardlopen, fietsen en zwemmen.

Vooral dit laatste profiel is aangepakt. Er kan nu meer geregistreerd worden op zwemgebied, met name je ‘SWOLF’ (wat staat voor ‘swim golf’), wat neerkomt op een nauwkeurige analyse van je zwemslagen (op basis van de lengte en tijd van de slagen).

Huawei band 3 hartslag

Nauwkeurigheid

De Band 3 Pro beschikt net als zijn voorganger over GPS, wat betekent dat je je smartphone niet mee hoeft te nemen om nauwkeurig je afstand en snelheid te kunnen meten. De GPS is behoorlijk nauwkeurig, al kan het soms even duren voordat een GPS-signaal is gevonden.

Mocht je trouwens van muziek willen genieten tijdens het sporten dan zul je alsnog je smartphone nodig hebben, aangezien de Band 3 Pro geen muziekspeler aan boord heeft.

Ook net als voorheen heeft de Band 3 Pro een ingebouwde hartslagmeter. De ervaringen hiermee verschillen, maar hij lijkt zich hetzelfde te gedragen als bij de Band 2 Pro, wat inhoudt dat hij een redelijk beeld geeft van de progressie van je hartslag maar metingen evengoed flink kunnen afwijken van de werkelijkheid (indien vergeleken met hartslagmetingen met losse hartslagband bijvoorbeeld).

De Huawei Band 3 Pro meet ook nog je VO2-max (zuurstofgehalte in het bloed) en doet dit verdienstelijk.

App en andere functies

In de Huawei Health app, die je apart moet downloaden, kun je al je resultaten – van je activiteiten en slaap – terugzien op je smartphone. Hier vind je alles wat je mag verwachten, en de app is voldoende overzichtelijk en prettig vormgegeven.

Een aardige toevoeging is de melding van benodigde hersteltijd na je workout. De Health App vertelt je na hoeveel tijd het weer verantwoord is om te gaan lopen/fietsen/zwemmen, zodat je niet overtraint.

De Huawei Band 3 Pro kan inkomende berichtjes van je smartphone tonen. Er is alleen niet een apart notificaties-menu (je zult naar je berichten moeten gaan om ze later terug te zien), en ze kunnen met enige vertraging binnenkomen.

Daarnaast kun je inkomende gesprekken zien, annuleren of juist opnemen en ze vanaf je device beantwoorden.

Huawei band 3

Batterijduur

De batterijduur is prima. Als GPS en hartslagmeting zijn uitgeschakeld kun je 12 dagen met een lading doen. Wel een stuk minder lang dan de Band 2 Pro (21 dagen) maar 12 dagen is nog steeds goed, zeker gezien het mooie, kleurrijke touchscreen, dat logischerwijs veel energie verbruikt.

Conclusie

Net als zijn voorganger is de De Huawei Band 3 Pro een degelijke allrounder. Of het de upgrade waard is ten opzichte van de Band 2 Pro, is alleen de vraag. Het scherm is zeker mooier en het design zou je meer aan kunnen spreken. Maar het touchscreen is niet per se gebruiksvriendelijker.

Wel is de slaapanalyse een stukje verbeterd en is de uitgebreidere zwemanalyse erg welkom voor fanatieke zwemmers. Dus als deze punten belangrijk voor je zijn, dan is de keuze voor de Huawei Band 3 Pro een no brainer. Zo niet, dan kun je prima af met de Band 2 (Pro).

Hoe dan ook zijn beide trackers verdienstelijke en zeer betaalbare fitness trackers, waar een casual sporter goed mee uit de voeten kan.

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

5 5

Sinds 20-01 registreert hij geen slaap gegevens meer.