Polar A370 Review Activity Tracker Hardloopzone

Polar A370 Review

7.8
3.9 1

Bekijk meer afbeeldingen op: amazon.nl

Voor- en nadelen

  • Ingebouwde hartslagmeter
  • Alle activiteiten worden bijgehouden, zelfs je slaap
  • Waterdicht tot wel dertig meter
  • Beschikbaar in allerlei verschillende kleuren
  • Geen ingebouwde GPS sensor
  • Los klepje voor de USB aansluiting is fragiel
  • Batterijduur kan voor sommige gebruikers tegenvallen

Bestel bij de beste webshops:

Review

In dit artikel gaan we dieper in op de Polar A370. Je kunt hier onder andere lezen wat het design van dit horloge is, welke functies er allemaal opzitten en wat de voor- en nadelen van de Polar A370 zijn. Lees snel verder!

Hoe ziet de Polar A370 er uit?

Polar A370 hartslag

De Polar A370 valt onder activity trackers en is dus geen sporthorloge. Het uiterlijk is daarom vergelijkbaar met andere activity trackers. De zachte horlogeband is gemaakt van kunststof en beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, zoals onder andere zwart, blauw, wit en roze en is bovendien in verschillende maten te verkrijgen. Het scherm van de Polar A370 is rechthoekig en scherp van kleur. Het display staat in principe altijd in de slaapstand, maar als je de Polar A370 naar je toe beweegt of het knopje aan de zijkant indrukt komt het scherm weer tot leven. De activity tracker ligt comfortabel om de pols en blijft goed zitten.

Voor wie is deze activity tracker geschikt?

Ondanks het feit dat de Polar A370 een activity tracker is en geen sporthorloge doet dit horloge, voor de gemiddelde sporter, zeker niet onder voor een sporthorloge. Vanwege de uitgebreide functies en opties heeft deze activity tracker de gebruiker veel te bieden. De Polar A370 is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar dagelijkse activiteiten en wellicht wil werken aan zijn of haar lichamelijke conditie met daarbij de mogelijkheid om de hartslag in de gaten te kunnen houden.

Wat kan je allemaal met de Polar A370?

Aangezien er allerlei verschillende opties en functies op de Polar A370 te vinden zijn hebben we de belangrijkste er voor je uitgepikt en bespreken we deze hieronder één voor één.

Ingebouwde hartslagmeter

De Polar A370 beschikt over een ingebouwde hartslagmeter die gedurende de gehele dag (en natuurlijk tijdens het sporten) je hartslag bijhoudt. Deze gegevens worden nauwkeurig bijgehouden, zodat je bijvoorbeeld kunt zien wanneer je hartslag op het hoogste punt was en wanneer op het laagste punt. Bovendien kun je op elk gewenst moment je hartslag op dat moment bekijken. Tijdens een training kan de gemeten hartslag iets afwijken van bijvoorbeeld de gemeten hartslag via een borstband, maar al met al zijn de gegevens die de Polar A370 meet best betrouwbaar. Een borstband komt uiteraard altijd met wat meer nauwkeurige gegevens dan een hartslagmeter om de pols.

Geen ingebouwde GPS sensor

Polar A370 afstand snelheid tijd

Helaas beschikt de Polar A370 niet over een ingebouwde GPS sensor. Je kunt wel van een GPS signaal gebruik maken als je dit wilt, maar dan dien je wel je smartphone tijdens je training mee te nemen. Er zijn een aantal gebruikers die aangeven dat dit signaal niet altijd even stabiel is, maar de meeste gebruikers hebben hier geen last van en zien na het trainen netjes de gelopen route terug.

Sportprofielen

Je kunt zelf jouw favoriete sportprofielen op de Polar A370 laden en dan tijdens en na het sporten de gegevens bekijken die jij interessant vind om te weten. Polar biedt de mogelijkheid om uit wel honderd verschillende sporten te kiezen. Helaas worden er niet hele gedetailleerde gegevens bijgehouden, maar je kunt natuurlijk sowieso onder andere je hartslag en het aantal verbruikte calorieën zien. Naast de sportprofielen zijn er speciale programma’s voor hardlopers, zodat je bijvoorbeeld kunt kiezen om te trainen voor een halve marathon. Het schema kan jou dan helpen om jouw doel op een goede manier te bereiken en ook te motiveren om door te zetten. Wat erg prettig is aan de Polar A370 is dat het automatisch een training detecteert. Mocht je dus vergeten zijn om in te stellen dat je aan een training begint, dan zal de Polar A370 het zelf automatisch opslaan. Na je training kun je handmatig invullen welke sport je hebt gedaan, zodat je gegevens voor die sport worden getoond.

Het meten van je dagelijkse activiteiten

Polar A370 slaap scherm

De Polar A370 meet gedurende de gehele dag jouw activiteiten. Zo kun je onder andere zien hoeveel calorieën je hebt verbruikt, hoeveel stappen je hebt gezet en hoe de kwaliteit van je slaap is geweest. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je slaappatroon verbeteren. De Polar A370 geeft een goed beeld van je slaappatroon, maar als je op zoek bent naar iets meer details dan is Fitbit het merk waarbij je, op dit moment, de meest uitgebreide gegevens met betrekking tot je slaappatroon kunt nalezen.
Wat leuk is aan de Polar A370 is dat je op het scherm, uiteraard, de tijd kunt aflezen. Maar naarmate je dichter naar je doel komt voor je dagelijkse bewegingen worden de oorspronkelijk witte cijfers blauw gekleurd. Dit kan je net dat extra zetje geven om nog even extra in beweging te komen. Wanneer je je doel hebt behaald zal je vuurwerk op het scherm zien verschijnen. Natuurlijk kun je ook een bewegingsmelder instellen, zodat je een melding krijgt wanneer je te lang niet in beweging bent gekomen.

Smartphone nofiticaties

Net als vergelijkbare activity trackers beschikt de Polar A370 ook over de mogelijkheid om notificaties vanaf je smartphone op het scherm van het horloge te laten verschijnen. Ook berichten en oproepen die binnenkomen kun je op de Polar A370 zien. Helaas is het niet mogelijk om hierop te reageren via het horloge. Het is dus wel handig dat je altijd op de hoogte blijft van wat er op je smartphone gebeurd zonder dat je deze bij de hand hoeft te houden, maar als je iets met deze notificaties wilt doen zul je je smartphone er toch even bij moeten pakken.

Waterdicht

De Polar A370 is tot wel dertig meter waterdicht en je kunt dit horloge dus in principe altijd omhouden. Zoals vergelijkbare sporthorloges werkt de ingebouwde hartslagmeter onder water niet en om dit toch te kunnen meten moet je dan dus een losse borstband aanschaffen die wel geschikt is om mee te zwemmen.

Batterijduur

Polar geeft zelf aan dat de Polar A370 vier dagen mee moet kunnen gaan wanneer je ongeveer één uur per dag traint. Veel gebruikers zijn tevreden over de batterijduur, maar er zijn ook een aantal gebruikers die aangeven dat het horloge maar één tot twee dagen mee kan gaan bij intensief gebruik. Natuurlijk is dit compleet afhankelijk van hoe je met de Polar A370 omgaat en hoe vaak je traint.
Jammer is dat Polar bij deze activity tracker gebruik heeft gemaakt van een klepje op de micro USB port af te sluiten. Je loopt hierdoor het risico dat het klepje op een gegeven moment losschiet of kapot gaat.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Polar A370?

Na alle bovenstaande informatie kun je wellicht niet meer helemaal bedenken waarom dit de Polar A370 nu wel of niet een geschikte keuze voor jou is. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste voor- en nadelen nog even voor je op een rijtje gezet.

Conclusie

De Polar A370 is biedt als activity tracker allerlei mogelijkheden en is daarom voor veel mensen een goede keuze om in beweging te komen en gemotiveerd te blijven. Als professionele sporter is de Polar A370 niet de beste keuze. Wil je uitgebreide gegevens van je trainingen bekijken? Dan kun je beter verder kijken voor een sporthorloge in plaats van een activity tracker. Het voordeel van de Polar A370 ten opzichte van vergelijkbare activity trackers is dat dit horloge onder andere waterdicht is en dus altijd om gehouden kan worden.

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!