Samsung Galaxy Fit 2 review

8.4

Voor- en nadelen

  • Batterij gaat lang mee
  • Gemakkelijk te pairen
  • Veel verschillende soorten exercises
  • Helder display & goed af te lezen
  • Notificaties via telefoon zijn uitgebreid en goed te lezen
  • Goede draagcomfort
  • Geen draadloze oplader (de Galaxy Fit 1 had dit wel)

Review

De Samsung Galaxy Fit2 is een kleine compacte smart tracker van Samsung. Qua uiterlijk zijn er wel een aantal gelijkenissen met de Mi Band van Xiaomi.

Is de Samsung net zo goed, of misschien zelfs beter?

Laten we kijken hoe deze kleine smart tracker het doet!

Introductie & Specificaties

Er zijn verschillende compacte smart trackers beschikbaar, maar Samsung is een grote naam. Als we naar de specificaties kijken springt hij er niet tussenuit, maar misschien hebben ze het qua software perfect voor elkaar? Laten we kijken of de Samsung Galaxy Fit2 de strijd aan kan gaan met Xiaomi!

Specificaties

  • Merk: Samsung
  • Model: Galaxy Fit2
  • Schermtype: OLED
  • Schermdiagonaal: 1,1”
  • Touchscreen: Ja
  • Batterij: 159mAh
  • Oplaadtijd: +- 1 uur
  • Batterijduur: 8 tot 10 dagen
  • Bluetooth: Versie 5.1
  • Waterdicht: Ja, 5ATM (50 meter)
  • Functies: Accelerometer, Afstand, Calorieënteller, Gyroscope sensor, Hartslagsensor, Slaapmonitor, Stopwatch, Trilfunctie
  • Afmeting (L x B x H): 46,6mm x 18,6mm x 11,1mm
  • Inhoud verpakking: 1x Samsung Galaxy Fit2, 1x oplaadkabel, 1x handleiding

Unboxing Samsung Galaxy Fit 2

Samsung Galaxy Fit 2 unboxing

De doos van de Samsung Galaxy Fit2 is fris wit, met een duidelijke afbeelding van de smart tracker voorop. Op de achterkant vinden we geen specificaties, maar wat informatie over de compatibiliteit van de smart tracker.

Samsung Galaxy Fit 2 verpakking

Het eerste wat we zien als we de doos open maken is de Samsung Galaxy Fit2 zelf. Een mooie, kleine smart tracker met een ietwat uitstekende hartslagsensor. Onder de Samsung Galaxy Fit2 zit een apart doosje met de oplaadkabel en de handleidingen.

Hardware & Design

Samsung Galaxy Fit 2 zijkant

Qua uiterlijk doet de Samsung Galaxy Fit2 erg denken aan de Xiaomi Mi Band serie. Dat is geen probleem, dat is een populaire smart tracker en doet het uitstekend. De hartslagsensor steekt iets uit bij dit model, maar daar merk je tijdens het dragen niets van.

Het scherm aan de voorkant is wat aan de kleine kant en bedekt niet het volledige oppervlakte. Als je hem tegen het zonlicht houdt zie je de randen van het scherm en zie je ook waar de touch knop zit. Het scherm is verder erg scherp en reageert goed op touch en swipe bewegingen.

De gesp, waarmee je het bandje dichtmaakt, is van plastic en voelt wat goedkoop aan. Dit is een zorgelijk punt, mocht de gesp kapot gaan, dan valt de Samsung Galaxy Fit2 natuurlijk makkelijk af. Hier hadden ze beter voor een wat sterkere optie kunnen gaan.

Helaas is de oplader niet magnetisch, maar werkt deze via een kliksysteem. Dit is een goedkopere optie, maar ook fragieler. Ook hier had ik graag een iets betere en stevigere optie willen zien.

Bediening

Samsung Galaxy Fit 2 bediening

De Samsung Galaxy Fit2 werkt met touch en swipe bewegingen. Er zit een soort “home” knop op het scherm, en je kunt verder op het scherm swipen en klikken om een selectie te maken.

Het werkt soepel, intuïtief, en weigert eigenlijk niet. Elke swipe, klik op het scherm, of klik op de home knop wordt altijd geregistreerd en werkt heel goed.

Batterijduur

Er zit een batterij in met 159 mAh. Dat is niet verkeerd, helemaal gezien het formaat niet. Op een volledige lading kan je, volgens Samsung, tot 15 dagen doen. In de praktijk is dat iets korter, maar 8 tot 10 dagen moet te doen zijn.

Het opladen gaat snel en met ongeveer 1 uur aan een normale USB lader zit je weer op 100% batterij en kan je weer 8 tot 10 dagen voort. Dat is een goede score, maar door het ontbreken van GPS had dat best iets langer gemogen. Concurrenten met GPS halen ook immers 8 dagen.

Software

 

Dit was niet de beste ervaring. Zelf heb ik een Google Pixel 5, maar bij het installeren moest ik 4!! applicaties downloaden om de Samsung Galaxy Fit2 goed te kunnen gebruiken. Als eerst downloadde ik Galaxy Wearable, om Galaxy Wearable te gebruiken moesten er 2 aparte applicaties van Samsung worden geïnstalleerd om alle functionaliteit te gebruiken. Daarnaast moest ik nog Samsung Health om een overzicht te krijgen van mijn dag.

Normaal wordt ik al gek van al die losse apps per merk of model, maar 4 applicaties voor de Samsung Galaxy Fit2 is verschrikkelijk slecht.

De apps zelf zien er prima uit en werken goed, maar om de instellingen aan te passen van het bandje moet je Galaxy Wearable gebruiken. En om je dag te zien moet je weer in Samsung Health zitten. Niet bepaald ideaal dus.

Fitness

Via de Samsung Health applicatie heb je het kopje “Fitness”. Dit is een soort digitale sportschool. Hier kun je verschillende programma’s volgen om fitter te worden of bepaalde doelen te halen. Dit is een gratis optie in de applicatie en dat is een zeer goed punt.

Connectie maken

Samsung Galaxy Fit 2 pairing Samsung Galaxy Fit 2 pairing Samsung Galaxy Fit 2 pairing

Zodra je de Galaxy Wearable geïnstalleerd hebt en de app geopend hebt, kun je de Samsung Galaxy Fit2 toevoegen. De applicatie gaat zelf zoeken naar het apparaat. Het enige wat je moet doen is zorgen dat hij aanstaat. Sluit hem even aan met de oplader en de Samsung Galaxy Fit2 start vanzelf op.

Tijdens het connectie-proces moet je de 2 extra applicaties installeren. Namelijk “Galaxy Fit2 Plugin” en “Samsung Accessory Service”. Als je beide extra applicaties geinstalleerd hebt, wordt de connectie voltooid.

Na de installatie van de 3 applicaties en het connecten van de Samsung Galaxy Fit2 MOET je een Samsung account aanmaken. Dat is geen probleem als je een Samsung hebt, maar je kan het bandje niet gebruiken zonder account. In het proces van het aanmaken van een account MOET je ook 2FA instellen via je telefoonnummer. Anders kun je niet verder.

Watchfaces

In de Galaxy Wearable-applicatie, waar je de instellingen van de Samsung Galaxy Fit2 kunt aanpassen, kun je ook kiezen uit tientallen watchfaces. Er is genoeg keuze om voor iedereen een passende watchface te kunnen vinden.

Voor zover ik kon zien was het niet een open markt, zoals bij Xiaomi, waarbij de community watchfaces kan maken. Dat was toch wel een sterke functie, waarbij je heel veel verschillende, toepasselijke watchfaces beschikbaar hebt.

Functionaliteiten

Een smart tracker zonder goede features is niet de moeite waard! Er moeten genoeg activiteiten zijn en de slaap en hartslag moeten gemeten worden. Gelukkig zit dat allemaal op de Samsung Galaxy Fit2. Maar wat heeft dit bandje nog meer te bieden?

Activiteiten

 

Er zijn meer dan genoeg activiteiten op de Samsung Galaxy Fit2 in te stellen. Lopen, hardlopen, fietsen, indoor fietsen, zwemmen, of yoga zijn nog maar een paar uit de complete lijst met activiteiten.

Dit is een goed punt en maakt de Samsung Galaxy Fit2 aantrekkelijk voor de sportieve groep mensen. Mocht je af en toe zwemmen, hardlopen, ballet, honkbal en golf spelen, kun je dat allemaal bijhouden met de Samsung Galaxy Fit2.

Op de smart tracker kun je tot 10 activiteiten instellen om te starten vanaf je pols. Dat moet ook voldoende zijn om een gevarieerd aanbod vanaf je pols te starten.

Slaapmeting

Slaap wordt goed en accuraat gemeten met de Samsung Galaxy Fit2. Je krijgt een duidelijk overzicht hoe de nacht is gegaan, in welke fase van slaap je bent geweest, en hoe lang je in elke fase gezeten hebt.

Je kunt je slaap een score geven om bij te houden of je een goede of slechte nacht hebt gehad. Slaapmeting vind ik een belangrijke functie, en gelukkig is dat goed geregeld bij de Samsung Galaxy Fit2.

Hartslagsensor

Natuurlijk beschikt de Samsung Galaxy Fit2 over een hartslagsensor. Deze bevindt zich aan de onderkant van het horloge zelf en steekt iets verder uit dan we bij bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Band serie zien. Dat is geen probleem want je merkt er niets van met dragen.

De hartslagsensor is natuurlijk belangrijk tijdens het sporten om goed te meten hoe je workout gegaan is. Helaas is de hartslagsensor niet altijd even accuraat, maar accuraat genoeg voor de “normale” sporter. Mocht je echt een fanatieke triatleet zijn bijvoorbeeld, dan zou ik een hartslagband aanraden in plaats van de ingebouwde hartslagsensor.

Tijdens een activiteit heeft de Samsung Galaxy Fit2 mijn hartslag constant en redelijk accuraat gemeten. Er zit een kleine afwijking in, maar dat is acceptabel, helemaal gezien de prijs.

Overige functies

In de Galaxy Wearable-applicatie kun je nog een aantal instellingen voor de Samsung Galaxy Fit2 aanpassen. Zo kan je via deze applicatie een wekker instellen, de pagina’s op de Samsung Galaxy Fit2 zelf aanpassen, en instellen welke notificaties je wel of niet wilt ontvangen.

Ook kun je Quick Responses instellen! Dat is super handig als je een SMS krijgt en je via een vooraf ingesteld antwoord even snel wilt antwoorden vanaf je pols. Hiermee hoef je niet je telefoon uit je zak te pakken, maar kan je met een simpele klik een antwoord versturen.

De Samsung Galaxy Fit 2 wel of niet kopen?

Samsung Galaxy Fit 2 tracker

De Samsung Galaxy Fit2 is een compacte, veelzijdige smart tracker voor de actieve gebruiker. Je kunt er tientallen verschillende activiteiten mee bijhouden waardoor het voor een groot publiek geschikt is.

Het softwareverhaal is wel een doorn in het oog en is een hele slechte ervaring. Als de software eenmaal geïnstalleerd en ingesteld is werkt alles prima, maar 4 applicaties om de Samsung Galaxy Fit2 te kunnen gebruiken is natuurlijk erg overdreven.

De functies die erop zitten, activiteiten, slaapmeting, hartslagsensor, of de fitnessopties werken goed. Natuurlijk is een hartslagband accurater, maar voor de prijs is het op de Samsung Galaxy Fit2 meer dan uitstekend en houdt het bandje stabiel je hartslag bij gedurende de activiteit.

Het design is goed, strak en niet te groot of klein. Ook hier is het weer geschikt voor de wat bredere polsen, maar ook smalle polsen kunnen prima de Samsung Galaxy Fit2 dragen. Het is, kortom, een goede smart tracker met veel opties waar veel gebruikers blij mee zijn. Mocht je een fanatieke sporter zijn, dan zou ik deze wel laten liggen.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Samsung Galaxy Fit 2 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!