Samsung Gear Fit 2 Pro Review Activity Tracker Hardloopzone

Samsung Gear Fit 2 Pro Review

7.5
3.8 1

Voor- en nadelen

  • Ingebouwde GPS sensor en hartslagmeter
  • Toont binnenkomende berichten van je telefoon
  • Zeer mooi design en goede kwaliteit scherm
  • Ingebouwde muziekbediening
  • Mogelijkheid tot het opnemen van binnenkomende gesprekken
  • Niet helemaal waterdicht
  • Polsbandje is onhandig om aan te doen
  • Batterijduur is aan de korte kant

Bestel bij de beste webshops:

Review

Nog niet eerder bespraken we de fitness hulpmiddelen van Samsung. De bekendheid van Samsung ligt met name bij haar smartphones, maar het artikel waar we het vandaag over gaan hebben doet hier zeker niet voor onder.

Lees verder om meer te weten te komen over de Samsung Gear Fit 2.

Wat is de Samsung Gear Fit 2?

Samsung gear fit 2

Wanneer we naar de specificaties van de Samsung Gear Fit 2 kijken lijkt dit horloge vooral op een sporthorloge of misschien zelfs wel een smartwatch, maar niets is minder waar, dit artikel valt namelijk onder de activity trackers. (Lees hier de verschillen tussen deze types.)

De Samsung Gear Fit 2 is een hulpmiddel die je je prima gedurende de gehele dag om kunt houden om jouw activiteiten en trainingen te kunnen meten. Bovendien kun je de Samsung Gear Fit 2 ook eenvoudig met je smartphone verbinden. Dit kleine apparaatje is van vrijwel alle gemakken voorzien.

Voor wie is dit horloge geschikt?

Aangezien de Samsung Gear Fit 2 onder de activity trackers valt is het uiterlijk van dit horloge dan ook vergelijkbaar met de activity trackers van bijvoorbeeld Fitbit.

Het horloge beschikt over een prachtig scherp kleurenscherm en bovendien is het display van dit horloge ook nog eens een touchscreen. Het scherm is licht gebogen, zodat het mooi met het bandje meeloopt.

Het bandje van de Samsung Gear Fit 2 zit stevig en comfortabel om de pols en is iets elastisch. Zo heb je weinig last van dit horloge tijdens het trainen.

Samsung gear fit 2

Het horloge is beschikbaar in drie verschillende kleuren (en twee verschillende maten) en het voordeel van de Samsung Gear Fit 2 is dat je het bandje makkelijk kunt verwisselen. Ondanks dat deze activity tracker een touchscreen display heeft zitten er nog wel twee knoppen aan de zijkant van het scherm. Met deze knoppen kun je terug navigeren in het menu en het horloge gemakkelijk in- en uitschakelen.

Tevens kun je de in- en uitknop instellen om als extra optie te dienen door te dubbelklikken.

Zo kun je bijvoorbeeld snel bij je muziekspeler komen. Vanwege het uiterlijk is de Samsung Gear Fit 2 voor zowel man als vrouw geschikt.

Ondanks de uitgebreide functies die dit horloge biedt zijn de gemeten activiteiten niet altijd even nauwkeurig.

Daarom is deze activity tracker vooral aan te raden aan gebruikers die graag meer inzicht willen in hun lichamelijke conditie en trainingen en niet al te veel waarde hechten aan uitgebreide, accurate data.

Wat zijn de functies van de Samsung Gear Fit 2?

Zoals eerder aangegeven biedt de Samsung Gear Fit 2 een hele hoop functies en opties. Wat deze functies precies zijn zullen we uitgebreid bespreken. Lees verder om hier meer te weten over te komen.

Ingebouwde hartslagsensor

Samsung gear fit 2

De Samsung Gear Fit 2 beschikt over een ingebouwde hartslagmeter. Deze hartslagmeter meet je hartslag elke tien minuten. Tijdens een training wordt je hartslag wel continu gemeten.

Gebruikers geven aan dat de hartslag goed wordt gemeten. Wellicht zijn de gegevens niet helemaal accuraat, maar het geeft zeker een goed inzicht in je lichamelijke conditie.

Wat de Samsung Gear Fit 2 minder accuraat maakt is vooral geleidelijkheid waarmee de hartslag wordt gemeten (de hartslaglijn loopt vloeiend). Met een borstband kun je een veel duidelijkere en scherpere lijn zien in de hartslag statistieken.

Geïntegreerde GPS sensor

De ingebouwde GPS sensor in het horloge zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zien wat bijvoorbeeld je afstand en de snelheid is op dat moment tijdens je work-out.

De route die je aflegt wordt tegelijkertijd om het scherm getoond.

Gebruikers geven aan dat het GPS signaal goed en accuraat werkt, maar niet altijd even snel verbinding maakt.

Andere activity trackers maken wellicht sneller verbinding, maar dit komt neer op enkele seconden verschil.

Waterdicht

De Samsung Gear Fit 2 is niet waterdicht, maar wel waterbestendig. Dit betekent dat je beter niet met het horloge om kunt gaan zwemmen, maar dat deze activity tracker bestand tegen water is tot ongeveer anderhalve meter voor zo’n dertig minuten.

Wanneer je het horloge dus per ongeluk in een emmer water laat vallen of onder de kraan houdt is dit geen probleem.

Het scherm

Samsung gear fit 2

We hebben het al genoemd, het mooie display van deze activity tracker.

Het scherm is duidelijk en het menu werkt overzichtelijk.

De touchscreen functies werken uitstekend en gebruikers zijn zeer positief over dit scherm. Sommige sporters vinden een touchscreen niet prettig in het gebruik tijdens een training, maar over het algemeen werkt de Samsung Gear Fit 2 vrij simpel.

Daarnaast kun je uit verschillende schermen kiezen voor het hoofdscherm. Zo kun je bijvoorbeeld een analoge of juist digitale klok op het scherm laten verschijnen of je kunt er juist voor kiezen om het aantal verbrande calorieën in het hoofdscherm te zien.

Deze verschillende opties kun je op het horloge zelf wisselen. Het is dus niet nodig om de Samsung Gear Fit 2 eerst te verbinden met je smartphone of computer om het scherm te personaliseren. Naast de standaard opties kun je ook nog extra opties downloaden. Het downloaden dient wel via je smartphone te gebeuren. Om de batterij wat langer mee te laten gaan is de Samsung Gear Fit 2 zo ingesteld dat het scherm automatisch uitgaat wanneer je hem niet naar je toe hebt gericht. Bij het bewegen van je pols richting je gezicht gaat het scherm automatisch weer aan.

De batterijduur

Samsung geeft aan dat de batterij van dit horloge zo’n drie tot vier dagen mee moet kunnen gaan. Met het GPS signaal ingeschakeld moet de Samsung Gear Fit 2 zo’n negen uur mee kunnen gaan.

Gebruikers geven aan dat het horloge bij gemiddeld gebruik een paar dagen mee kan gaan, maar dit is uiteraard afhankelijk van welke functies zijn ingeschakeld en of er veel meldingen vanaf je smartphone op de activity tracker worden laten zien.

Wanneer we de batterijduur vergelijken met andere activity trackers is de Samsung Gear Fit 2 zeker niet de beste. Dit verschil komt voornamelijk door het heldere scherm van het horloge.

De batterij van de Samsung Gear Fit 2 is gemakkelijk op te laden met de meegeleverde lader.

De lader is, vanwege haar magnetische aansluiting, zeer simpel in gebruik en zorgt ervoor dat de activity tracker binnen anderhalf tot twee uur weer volledig is opgeladen.

Het meten van activiteiten

De Samsung Gear Fit 2 meet onder andere het aantal calorieën die je dagelijks verbruikt, het aantal stappen dat je hebt gelopen, de kwaliteit van je slaap en de afstand die je hebt afgelegd.

Het is erg leuk om de details van deze gegevens te kunnen bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën je tot op heden hebt verbrand en wanneer je op deze gegevens klikt krijg je te zien hoeveel dit op de afgelopen dagen was.

Wanneer je nog eens verder klikt krijg je te zien hoe deze calorieën zijn opgebouwd, bijvoorbeeld door trainingen, wandelingen, etc. Bovendien is er ook de mogelijkheid om een bewegingsmelding in te schakelen, zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer je al lang stil zit en het tijd wordt om in beweging te komen.

Daarnaast is de Samsung Gear Fit 2 ook uitgerust met een automatische detectie om onder andere je slaapritme te meten.

Net zoals vergelijkbare activity trackers werkt dit niet altijd helemaal nauwkeurig, maar het is wel een leuke extra optie om meer inzichten te verkrijgen.

Work-outs zoals hardlopen, fietsen en roeien worden ook automatisch door de Samsung Gear Fit 2 geregistreerd en opgeslagen.

Muziekspeler

Deze acitvity tracker beschikt over een interne opslag waarop je wat van jouw favoriete muziek op kunt slaan.

Zo is het niet meer nodig om je smartphone mee te nemen wanneer je gaan trainen.

Als het geheugen niet voldoende (2 GB) is kun je er ook voor kiezen om als nog via bluetooth met je smartphone te verbinden en zo je muziek via je smartphone te laten afspelen. Je kunt de muziek dan via het horloge bedienen.

Notificaties

Wanneer je op de hoofdscherm naar rechts veegt krijg je al je notificaties te zien.

Dit zijn onder andere berichten die zijn binnengekomen, e-mails, afspraken in je agenda en inkomende oproepen.

Je kunt zelf kiezen welke notificaties je vanaf je smartphone op de Samsung Gear Fit 2 wilt zien.

Wat erg prettig aan deze activity tracker is is dat je berichten in z’n volledigheid kunt lezen.

In tegenstelling tot andere activity trackers krijg je niet alleen een deel van het bericht te zien. Daarnaast kun je het bericht ook beantwoorden met een aantal voorgeprogrammeerde zinnen of smileys.

Inkomende oproepen kun je gemakkelijk via het horloge beantwoorden of weigeren.

SAMSUNG Health App

Samsung health app

De Samsung Gear Fit 2 werkt samen met de S Health App. Dit werkt prima voor gebruikers met een Samsung/Android smartphone, maar is wat minder gebruiksvriendelijk in combinatie met een Apple smartphone.

De App is overzichtelijk en biedt een hoop opties. Zo kun je na een training je afgelegde route bekijken, je gemiddelde snelheid en informatie over je hartslag tijdens de training.

De S Health App is overzichtelijk en duidelijk en biedt redelijk veel informatie, maar wellicht niet voldoende informatie voor professionele sporters.

Helaas kun je in de S Health App niet de instellingen van de Samsung Gear Fit 2 aanpassen. Dit kun je alleen in de aparte Samsung Gear App doen.

Conclusie

De Samsung Gear Fit 2 is een erg mooie activity tracker voor niet al te veel geld. Je krijgt een hoop waar voor je geld en het horloge ziet er, met haar scherpe touchscreen, prachtig uit.

Voor professionele sporters is de Samsung Gear Fit 2 wellicht niet nauwkeurig genoeg, maar voor iedereen die wat meer inzicht wil krijgen in zijn of haar lichamelijke conditie en daarnaast gebruik wil maken van functies die je ook op een smartwatch kunt vinden is deze activity tracker een goede keuze!

Waar te koop?

De Samsung Gear Fit 2 kun je gemakkelijk online bestellen. Je hebt het horloge dan al de volgende (werk)dag in huis! Via Bol.com kun je deze activity tracker in verschillende kleuren en maten bestellen.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Video - look and feel

activitytracker review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reviews

Niet waterdicht en geen service
3 5

Ik wil iedereen even waarschuwen voor dit apparaat in combinatie met garantie en de belabberde houding van samsung. Groot nadeel van het bandje is ook dat je het apparaat makkelijk verliest.

https://eu.community.samsung.com/t5/Mobiele-Producten/Galaxy-Gear-Fit-2/m-p/384798#M17073

problemen met opladen
5 5

Sinds 17 juli 2017 heb ik een Gear fit 2. Een luttele 3 maanden later lukte het niet meer om hem op te laden, waarna ik hem ter reparatie heb teruggestuurd. Dit is toen opgelost. Nu, 25 augustus 2018, lukt het opladen weer niet.
Nadat het probleem de eerste keer was opgelost heeft mijn man ook een Gear fit 2 gekocht. Begin deze maand zat er opeens een barst in het scherm. Coolblue gaat dit niet oplossen omdat het gebruikersschade zou zijn. We zijn heel netjes met onze spullen en we hebben hem niet door onzorgvuldig gebruik gebroken. Bij Samsung zouden er geen gevallen bekend zijn dat het scherm zomaar barst. Nee, die komen er ook niet als je meldingen op voorhand verwerpt.
Nee, voor ons geen Samsung Gear fit 2 meer.

Slecht
1 5

Begin er niet aan, zo nu en dan is er in de afgelopen jaren wel eens een software update geweest waardoor het een tijdje goed gaat. Maar veel te vaak de neiging gehad het apparaat uit het raam te gooien.

Met name de batterij en de gps problemen maken het geen geschikt horloge voor sporters. Als de batterij niet 100% is bij vertrek dan krijg je na drie kwartier al berichten dat je horloge in spaarstand moet. Waar mijn 10 jaar oude Garmin binnen 3 seconden GPS lock heeft, zit ik vaak een kwartier in de tuin te wachten voordat de Gear Fit 2 dit heeft (als hij uberhaupt al GPS vind). Ik kan niet anders zeggen dat dit kutapparaat mijn grootste miskoop in afgelopen jaren is.

Heb deze gear fit 2 sinds dit voorjaar en bevalt goed. Soms valt de batterij uit terwijl deze smorgens 100%opgeladen was en geen onnodige verbindingen aan stonden. Ook de verbinding met strava loopt niet lekker via Bluetooth. Heb Samsung Galaxy 7. Opladen, waterdicht etc. Prima. Fijn dat er GPS op zit!