Xiaomi Amazfit Bip Review Activity Tracker Hardloopzone

Xiaomi Amazfit Bip Review

8.1

Voor- en nadelen

 • Vanwege de maximale batterijduur van 45 dagen hoef je de tracker bijna nooit op te laden
 • Ingebouwde GPS maakt metingen nauwkeuriger
 • Ingebouwde hartslagmeter geeft beter inzicht in je conditie en maakt slaapmetingen mogelijk
 • Overzichtelijke app met voldoende extra informatie
 • Aantrekkelijke Apple Watch-look
 • Waterdicht dus zwemmen, douchen of regen is geen probleem
 • Goede prijs voor alle functies die je krijgt
 • Synchroniseren duurt lang
 • Interface is soms omslachtig
 • Geen zwemtracking ondanks waterdichtheid
 • Geen (interactieve) smart functies
 • Retro-display voor sommigen wellicht te ouderwets

Review

De markt voor smartwatches, sporthorloges en activitytrackers wordt steeds groter en lucratiever, waardoor de concurrentie begrijpelijkerwijs ook steeds moordender wordt. Dit is alleen maar goed nieuws voor de consument, die steeds meer voor minder geld kan krijgen.

Snel ontwikkelende technologie en de massaproductie van onderdelen, zorgen er mede voor dat functies die enkele jaren geleden nog voorbehouden waren aan dure, high end wearables, nu al beschikbaar zijn op relatieve budgetmodellen. Een mooi voorbeeld is de Xiaomi Amazfit Bip, een betaalbare fitness tracker die vele mogelijkheden en een waanzinnige batterijduur biedt.

Tenzij je een professionele sporter bent die alles wilt programmeren en bijhouden, is er met de Amazfit Bip is er eigenlijk geen reden voor sportliefhebbers om heel veel geld uit te geven aan een tracker of sporthorloge. De Amazfit Bip doet alles wat een gemiddelde (hard)loper mag verwachten. En hij ziet er ook nog best aardig uit.

Design en display

Dit laatste is uiteraard een kwestie van smaak. En ja, het Casio-achtige display is vooral aantrekkelijk op een nostalgische retro-manier. Maar de form factor van de Amazfit Bip zou weinig mensen tegen de borst moeten stuiten. De Amazfit heeft vanbuiten met zijn rechthoekige kast en afgeronde hoeken namelijk erg veel weg van de Apple Watch.

Het scherm is 2,4 bij 2,5 cm groot en is voorzien van het krasbestendige Gorilla Glass 3. De Bip weegt 31 gram.

Xiaomi Amazfi Bip

Interface

Het homescreen van de display toont de meest basic informatie: tijd, dag, datum, en het aantal genomen stappen van die dag. Wil je meer zien dan zul je moeten swipen op het touchscreen. Maar niet voordat je eerst het horloge hebt gewekt met de fysieke knop aan de zijkant. Overigens kun je een toepassing naar keuze direct laten openen als je deze knop lang ingedrukt houdt.

Als je naar beneden swipet zie je je batterij- en verbindingsstatus, en je kunt in dit scherm een ‘niet storen’-modus in- (en uit-)schakelen, zodat je geen enkele melding ontvangt op je Bip. Als je naar boven swipet zie je de notificaties die je (mogelijk) hebt ontvangen. Naar links swipen geeft je informatie over, onder meer, je genomen stappen, afgelegde afstand en hartslag.

Swipe je verder naar links, dan kom je schermen tegen met het weer, een timer, alarm, kompas en instellingen.

Tracking en activiteiten

Als je (heel) veel sportieve activiteiten wilt bijhouden, zul je Amazfit Bip wellicht te beperkt vinden. Zo is het jammer dat er geen zwemtracking op zit, terwijl de Bip wel waterdicht is gemaakt, met een IP68-rating. Maar op dit prijspunt is hetgeen de Bip wél doet eigenlijk alleen maar prijzenswaardig.

Als je genoeg hebt aan tracking van wandelen, fietsen of hardlopen, kun je het veel slechter treffen dan met de Amazfit Bip. Het apparaatje is voldoende accuraat in zijn metingen, hierbij geholpen door de ingebouwde GPS. Al kan het wel even duren voor een GPS-signaal is gevonden. Tevens beschikt hij over een accelerometer, barometer en kompas, om je tempo en hoogte goed bij te kunnen houden.

De Bip kan ook je ‘slaapactiviteit’ monitoren, en slaagt hier ook prima in. Als je wilt weten hoe lang en diep je geslapen hebt, kan dit apparaatje het je vertellen. Je kunt zelfs zien hoe goed je slaapkwaliteit is in vergelijking met andere gebruikers in je omgeving. Misschien niet heel nuttig, maar evengoed een leuke toevoeging.

Xiaomi Amazfi Bip

(Smart) features en de app

Op de Amazfit kun je notificaties van je smartphone ontvangen, zoals meldingen van berichtjes, Tweets en oproepen. Maar verwacht hierbij geen vergaande functionaliteit. Het zijn notificaties en niet meer dan dat. Je kunt hoogstens een berichtje lezen. Als je wilt reageren, zul je toch echt je telefoon erbij moeten pakken. Maar het is zeker fijn dat de functionaliteit bestaat.

Om meer te zien en te weten te komen over je sportieve prestaties en beweging gedurende de dag, is het nodig om in de bijbehorende app te duiken, ‘Mi Fit’ genaamd, die je kunt openen op je Android- of iOS-apparaat. Synchroniseren kan even duren, maar wanneer je er eenmaal in zit, biedt de app verrassend goede en duidelijke overzichten.

Ook je hartslag wordt bijgehouden door de Bip en in detail getoond in de app, onder andere door middel van hartslagzones. Dit doet de Bip meer dan verdienstelijk. Er is nauwelijks verschil in vergelijking met metingen met een hartslagband; indrukwekkend.

Batterijduur

Een van de grootste verkooppunten van de Amazfit Bip is de uitzonderlijk goede batterijduur. Als je hem niet iedere dag tot het uiterste tergt, kan de wearable probleemloos een maand lang meegaan zonder dat je hem op hoeft te laden. Bij minimaal gebruik is zelfs een duur van 45 dagen mogelijk. Behoorlijk indrukwekkend voor een – toch wel – veelzijdig apparaatje als de Bip.

Conclusie

De Bip is indrukwekkender dan het prijskaartje en de simpele drieletterige naam doet vermoeden. De (sub)merknaam ‘Amazfit’ dekt de lading een stuk beter, want hij is behoorlijk ‘amazing’. Met een hartslagmeter, ingebouwde GPS, waterdichtheid, een killer batterijduur en uiteraard een heel mooie prijs, is dit een uitstekende tracker voor je dagelijkse beweging en activiteiten.

De Amazfit Bip morgen nog in huis? Bestel hem dan nu bij bol.combol.com.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Xiaomi Amazfit Bip review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

Rikky

Moet je met dit horloge steeds een activiteit aanzetten of registreert deze vanzelf het aantal stappen, hardslag en waar je gelopen hebt? Dat is namelijk wat we zoeken.