Xiaomi Mi Band 4 Review Activity Tracker Hardloopzone

Xiaomi Mi Band 4 Review

8.7
4.4 1

Bekijk meer afbeeldingen op: amazon.nl

Voor- en nadelen

  • Beter scherm - groter, in kleur, met hogere resolutie - maakt bediening prettiger, zeker ook tijdens het sporten
  • Batterijduur van 21 dagen betekent dat je je volop op je actieve levensstijl kunt concentreren en nauwelijks bezig hoeft te zijn met opladen of batterijmanagement
  • Gewicht van 21 gram zorgt voor veel draagcomfort: ideaal voor tijdens sporten én 24/7-gebruik
  • Prijs is weliswaar iets omhooggegaan maar is nog steeds erg laag voor het gemak en de functies die je ervoor terugkrijgt
  • Alleen 'connected GPS', dus je moet je telefoon bij je hebben om nauwkeurige(re) GPS-metingen te kunnen doen.
  • Multitasken tijdens activiteiten niet mogelijk

Bestel bij de beste webshops:

Review

Xiaomi heeft een aardige niche gecreëerd met zijn Mi Band-reeks. Een beetje zoals Skoda bekend staat onder de auto’s, en zoals Plus One dit doet in de smartphone-wereld: waar voor je geld. Xiaomi biedt premium producten voor een lage prijs door goed te kijken naar concurrenten en verovert zo langzaam maar zeker de markt van activity trackers.

De eerdere Mi Bands waren al heel leuke aanbiedingen en zelfs al best complete trackers. De Mi Band 3 voegde smart functies toe aan alle fitness features en was bovendien spotgoedkoop, met een verkoopprijs van nog geen drie tientjes. Hiervan zijn meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. En nu legt de Xiaomi Mi Band 4 de lat weer iets hoger. Waar eindigt het?

Display en Interface

Display en Interface

De Xiaomi Mi Band 4 heeft dezelfde rechthoekige vorm als de Mi Band 3; en laten we wel wezen, als de meeste andere activity trackers. Het formaat van het display is alweer wat groter geworden, en is nu 0,95 inch. Bovendien heeft hij nu een hoge(re) resolutie OLED kleurenscherm, tegenover het zwart-witte scherm van de Band 3.

De Band 4 weegt slechts 21 gram, wat serieus licht is en waardoor je eigenlijk niet merkt dat je hem om hebt. Heel fijn voor een wearable die je 24/7 om zou moeten hebben als je gebruik wilt maken van alle fitness functies, zoals voortdurende hartslagmeting en slaap tracking. De tracker beschikt nog steeds over een touchscreen, met onderaan een capacitieve knop.

Het scherm is een stuk helderder geworden en zowel binnen als buiten een stuk beter afleesbaar. Ook gaat het scherm aan wanneer je je pols draait, wat zijn praktische bruikbaarheid gedurende de dag flink verbetert.

De bediening van de Xiaomi Mi Band 4 geschiedt door te swipen en op het scherm te tikken. Vanwege het grotere scherm gaat dit alweer een stukje beter dan op de Band 3. Hij lijkt sowieso beter te reageren op aanrakingen dan voorheen.

Tracking en activiteiten

Tracking en activiteiten

Je dagelijkse stappen worden automatisch de hele dag door bijgehouden, en dit gebeurt behoorlijk accuraat. Daarnaast meet de Band 4 ook je afstand en calorieverbruik, zoals je van een beetje activity tracker mag verwachten. Maar gelukkig is er nog meer.

Zo zijn er ook verschillende sportieve activiteiten die worden bijgehouden. Het gaat dan om wandelen, hardlopen, fitness, fietsen en zwemmen. De tracking van deze laatste activiteit is verbeterd. Want in tegenstelling tot de Mi Band 3, meet de Band 4 ook echt je afstand, tijd en slagen tijdens het zwemmen.

Een groot voordeel van de Band 4 is dat je een activiteit rechtstreeks vanaf de tracker kunt starten. Hier heb je dus niet je telefoon bij nodig zoals bij de Band 3. Wel jammer, maar gezien de lage prijs te begrijpen, is dat je nog wel je telefoon nodig hebt als je je prestaties nauwkeurig wilt kunnen meten, met GPS dus. Hiervoor wordt dus de GPS van je smartphone gebruikt.

De Xiaomi Mi Band heeft ook een ingebouwde hartslagmeter. Deze staat niet voortdurend aan, maar schakelt automatisch in wanneer je een activiteit start. Of je kunt de meter zelf aanzetten op elk willekeurig moment.

Multitasken is helaas niet mogelijk tijdens het tracken van een activiteit. Dus als je zelf intervalsessies wilt invoegen tijdens je run met een stopwatch, of een timer wilt kunnen gebruiken tijdens je fitness routines in de sportschool, kan dit dus niet. Maar, nogmaals, voor deze prijs is het zeker geen schande dat deze mogelijkheid er niet is.

Smart en andere functies

Smart en andere functies

Naast sportieve activiteiten, kun je ook je slaapkwaliteit meten met de Mi Band 4, dankzij de hartslagmeter. Resultaten zijn deels te zien op de tracker zelf en uitgebreider (maar bijvoorbeeld zonder inzicht in je REM-slaap) in de Mi Fit App, die je kunt installeren op je smartphone en waar ook je fitness-data terug te bekijken is.

Daarnaast heeft de Mi Band 4 net als voorheen, smart functionaliteiten. Deze zijn vrij beperkt. Zo kun je alleen berichten en telefoontjes binnen zien komen en ze niet beantwoorden vanaf de tracker. Toch een functie die erg welkom en handig is. Zo hoef je niet altijd je smartphone tevoorschijn te halen.

Batterij

Een van de grootste pluspunten van de Mi Band 4 is de indrukwekkende (maximale) batterijduur. Maar liefst 21 dagen moet je ermee kunnen doen. En, als je de helderheid van het scherm niet al te hoog zet (wat je misschien zult doen om afleesbaarheid in het zonlicht te verbeteren), kan dit in de praktijk aardig in de buurt komen.

Het opladen gaat dan weer niet heel handig – je moet eerst de unit zelf uit het bandje drukken en dan een speciale lader gebruiken – maar gelukkig is dit laden dus niet vaak nodig.

Conclusie

De Xiaomi Mi Band 4 is alles wat de prijsbewuste ‘fitness minded’ consument nodig heeft. Alle basic functies die op een tracker moeten zitten, zitten erop, en daarnaast heeft de Mi Band 4 smart functionaliteiten en een helder kleurenscherm dat vanzelf aangaat met een draai van de pols.

Daarnaast is hij waterdicht en kan hij echt je zwemprestaties bijhouden, heeft hij een killer accuduur en is hij zo licht dat je niet merkt dat je hem om hebt. Oh en hadden we al gezegd dat hij geen rib uit je lijf kost. Voor maximaal 40 euro heb je deze tracker al om je arm.

Wil je ook meemaken hoe goed de Mi Band 4 in jouw actieve levensstijl past? Wil je weten hoeveel een activity tracker van 40 euro voor jou kan betekenen? Bestel dan nu de Xiaomi Mi Band 4 bij Bol, Belsimpel, Megekko en zet er morgen je eerste stappen al mee!

Video - look and feel

Xiaomi Mi Band 4 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!