Beste Suunto Spartan sporthorloge van 2022 – krijg meer inzicht in je prestaties en train efficiënter

Suunto heeft in de zomer van 2016 een nieuwe collectie met verschillende sporthorloges op de markt gebracht, namelijk de Suunto Spartan collectie.

Deze nieuwe collectie bevat vernieuwde sporthorloges met onder andere een langere batterijduur, navigatie van de route, een storm alarm, extra gegevens die worden bijgehouden bij talloze sporten zoals bijvoorbeeld skiën en de mogelijkheid om je trainingen te vergelijken met andere sporters.

In dit artikel bespreken we de verschillen en functies van deze horloges.

Black Friday is al begonnen!

Amazon Black Friday

foto product voordelen
Suunto Spartan Ultra Suunto Spartan Ultra
 • Geschikt voor atleten & avonturiers
 • Voorzien van robuust touch kleuren scherm
 • Premium multisport GPS-horloge
bekijk prijs
Suunto Spartan Trainer HR Suunto Spartan Trainer
 • Batterij gaat 14 dagen mee
 • Multisport GPS horloge met polshartslagmeting
 • Sterk & stevige uitvoering
bekijk prijs

Welke verschillende horloges zijn er in de Suunto Spartan collectie?

De horloges van de Suunto Spartan collectie zijn allemaal erg uitgebreid en geschikt voor vele verschillende sporten. Deze collectie bestaat uit horloges met prachtige kleurenschermen en touchscreen functies. Bovendien staat Suunto bekend om haar zeer hoge kwaliteit. De prijs ligt dan ook hoger dan de wat simpelere sporthorloges, maar de horloges van de Suunto Spartan collectie zijn dan ook vooral geschikt voor serieuze sporters, atleten en avonturiers. De collectie bestaat uit de volgende vier verschillende horloges:

Suunto Spartan Ultra

Suunto Spartan Ultra

Suunto Spartan Trainer

Suunto Spartan Trainer HR

Hoe zien deze sporthorloges eruit?

De sporthorloges uit de Suunto Spartan collectie zien er uit als echte sporthorloges. Het sportieve uiterlijk laat wel zien dat het hier niet om gewone horloges gaat. Ondanks dit design zijn er vele verschillende kleuren en varianten beschikbaar en kun je dus bijvoorbeeld ook gaan voor een horloge met een (rosé)gouden rand of voor een horloge met een roze bandje. Dit maakt deze sporthorloges wat toegankelijker om gedurende de gehele dag om te houden. De Suunto Spartan Trainer Wrist HR is het meest lichte en kleine horloge van deze collectie.

Wat kun je met deze sporthorloges?

Aangezien deze sporthorloges over een hoop verschillende functies beschikken en er vier verschillende horloges in de collectie zijn opgenomen kun je hieronder de meest belangrijke functies per horloge bekijken.

Suunto Spartan Ultra

De Suunto Spartan Ultra is een sporthorloge zonder ingebouwde hartslagmeter. Wel krijg je een losse borstband bij het horloge geleverd, zodat je wel je hartslag tijdens het trainen kunt bijhouden. Het horloge is vrij dik. Het design van de Suunto Spartan Ultra is wel mooi, maar houd dus rekening met een wat dikker horloge dan vergelijkbare modellen van andere merken.

Dit sporthorloge is tot wel honderd meter waterdicht en beschikt over een GPS en GLONASS sensor om je bijvoorbeeld goed te kunnen navigeren van het lopen van een bepaalde route.

De Suunto Spartan Ultra beschikt zelfs over een kompas, zodat je tijdens je sportieve avonturen eigenlijk nooit kunt verdwalen. Dit sporthorloge is geschikt voor een breed aantal verschillende sporten. Je kunt kiezen uit wel tachtig verschillende sportprofielen om zo je gegevens bij te houden. Bovendien kun je de notificaties vanaf je smartphone op het horloge zien verschijnen.

De batterij gaat ongeveer achttien uur mee wanneer deze in training modus staat. Als je batterij wilt besparen kan het horloge tot wel honderdveertig uur mee gaan. Wat ook erg handig is is de ingebouwde stopwatch en mogelijkheid om intervallen bij te kunnen houden. Natuurlijk kun je met de Suunto Spartan Ultra ook je dagelijkse activiteiten bijhouden, maar dit horloge is voornamelijk gericht op het bijhouden van data tijdens (buiten) sporten.

Suunto Spartan Ultra Titanium

Suunto Spartan Sport Wrist HR/Baro

De Suunto Spartan Sport Wrist HR/Baro is in feite hetzelfde als het hierboven beschreven sporthorloge van de Suunto Spartan collectie, maar met één groot verschil.

Namelijk een ingebouwde hartslagsensor. Vanwege vernieuwde technologie is deze hartslagsensor nauwkeuriger dan de meeste sporthorloges met een ingebouwde hartslagsensor. Toch zal een borstband altijd de meest betrouwbare gegevens leveren omtrent de hartslag. Door de ingebouwde hartslagsensor kun je gedurende de gehele dag je hartslag bijhouden en krijg je dus ook inzicht in je rusthartslag.

Daarnaast kun je ook een versie van dit horloge bestellen waarin een ingebouwde barometer is ontwikkeld. Wanneer je voor deze versie kiest is de batterij wel iets minder.

De versie met ingebouwde barometer gaat namelijk ongeveer tien uur mee in de training modus, maar wanneer je batterij wilt besparen kan het horloge maar zo’n veertig uur mee gaan. Bij de Suunto Spartan Sport Wrist HR kun je uiteraard ook uit meer dan tachtig verschillende sportprofielen kiezen.

Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Tenslotte is er nog de Suunto Spartan Trainer Wrist HR.

Dit sporthorloge is vergelijkbaar met de Suunto Spartan Sport Wrist HR, maar is wat kleiner van formaat. Bovendien ligt de prijs een stuk lager en dit maakt dit horloge wat toegankelijker voor de meeste sporters.

Dit horloge is natuurlijk ook beschikbaar in verschillende kleuren en als je niet al te veel geld uit wilt geven kun je het beste voor de kunststof variant gaan. Wil je een iets luxere uitstraling dan kun je kiezen voor een stalen horlogekast in zilver of goud.

De Suunto Spartan Trainer Wrist HR is waterdicht tot zo’n vijftig meter. De batterij van de Suunto Spartan Trainer Wrist HR gaat ongeveer tien uur mee wanneer deze gebruikt wordt om mee te trainen. Als je het horloge op de energiezuinige stand zet kan de batterij ongeveer dertig uur mee gaan.

In tegenstelling tot de andere horloge uit de Suunto Spartan collectie beschikt deze versie niet over een touchscreen. Over het algemeen vinden de meeste sporters dit niet erg, aangezien je tijdens een training het horloge toch makkelijker via de knoppen kunt bedienen dan via het touchscreen.

De Suunto Spartan Trainer Wrist HR beschikt over een GPS sensor, maar niet over een GLONASS sensor. De ingebouwde hartslagsensor en GPS sensor zijn wel vrij nauwkeurig.

Suunto Spartan Trainer

Verschillen tussen de verschillende modellen van de Suunto Spartan Series

Het kan je misschien een beetje beginnen te duizelen met al die verschillende specificaties per horloge. Daarom hebben we de belangrijkste verschillen voor je in een overzichtelijke tabel verwerkt. Dan kun je nog eens rustig nagaan welk horloge uit de Suunto Spartan collectie wellicht een goede keuze voor jou is.

Ingebouwde hartslagmeter Waterdicht Notificaties vanaf smartphone Bedienen van muziek via het horloge Ingebouwd kompas en barometer Stopwatch / optie om intervallen bij te houden
Suunto Spartan Ultra 100 m X X X
Suunto Spartan Sport 100 m X alleen kompas X
Suunto Spartan Sport Wrist HR/Baro X 100 m X barometer is optioneel X
Suunto Spartan Trainer Wrist HR X 50 m X X

 

Conclusie: Is de Suunto Sparten wel of niet geschikt voor mij?

De Suunto Spartan collectie bestaat uit een aantal mooie en vooral goede sporthorloges die voornamelijk zijn ontworpen voor sporters die verschillende (buiten)sporten doen.

Met deze horloges kun je een hele hoop gegevens bijhouden en zo je trainingen verbeteren of jezelf blijven uitdagen. Aangezien deze sporthorloges qua prijs niet heel dicht op elkaar liggen is het goed om eerst te kijken naar wat jij belangrijk vind aan een sporthorloge en daarna welk horloge dit voor jou het beste doet.

Al met al zijn het prachtige producten en kunnen ze je zeker helpen om een (nog) betere fysieke conditie te krijgen!

foto product voordelen
Suunto Spartan Ultra Suunto Spartan Ultra
 • Geschikt voor atleten & avonturiers
 • Voorzien van robuust touch kleuren scherm
 • Premium multisport GPS-horloge
bekijk prijs
Suunto Spartan Sport Suunto Spartan Sport
 • Geschikt voor diepzeeduiken
 • Toont hartslagzones tijdens het trainen waardoor je gericht kan trainen
 • Muziek direct af te spelen vanaf het horloge
bekijk prijs
Suunto Spartan Trainer HR Suunto Spartan Trainer
 • Batterij gaat 14 dagen mee
 • Multisport GPS horloge met polshartslagmeting
 • Sterk & stevige uitvoering
bekijk prijs

Bekijk de black friday deals:

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!