De Asics Gel Nimbus 25: een klassieker in een heerlijk nieuw jasje

Asics Gel Nimbus 25

De Gel Nimbus is een van de grootste succesnummers van Asics. En niet zonder reden: deze neutrale hardloopschoen zorgt altijd voor een loopervaring van de hoogste kwaliteit, met veel demping, voldoende stabiliteit en zelfs aardig wat energieteruggave.

De meest comfortabele Asics Gel Nimbus ooit

Kortom, de Nimbus is een premium schoen die geschikt is voor vele soorten lopers en runs. Het is vooral een zeer comfortabele schoen, die je voeten kilometer na kilometer ondersteunen en prettig laten aanvoelen. En dit is nog extra het geval met de uitmuntende Ascis Gel Nimbus 25.

De Asics Nimbus 25, die Asics een tijdlang heel geheimzinnig alleen ‘The Mystery Shoe’ noemde, is in een blinde test met concurrenten als beste schoen naar voren gekomen. Wat voor Asics reden genoeg was om de Nimbus 25 ‘de meest comfortabele schoen ooit’ te noemen.

Een blast voor de toekomst

Hoewel de statement hierboven misschien een tikkeltje té zelfverzekerd is, moet de ene tester na de andere wel toegeven dat de Asics Nimbus 25 daadwerkelijk een verrassend comfortabele schoen is, met een hoofdrol voor het royaal gebruikte dempingsmateriaal: FF Blast+.

FF Blast+ is in de gehele middenzool toegepast en is een doorontwikkelde variant van het minder zachte en responsieve ‘normale’ Flytefoam, maar ook een ‘betere’ versie van Flytefoam Blast (zonder plus).

Meer foam, minder drop

Dit schuim is zachter en lichter dan ooit, zonder dat dit (echt) ten koste gaat van de responsiviteit. Er is nu 20% meer foam aanwezig dan eerder, onder meer omdat de ‘stack’ hoger is geworden.

Je staat nu simpelweg op een hogere zool. Onder de voorvoet is er 6mm bijgekomen en onder de hiel 4mm, wat inderdaad ook betekent dat de heeldrop minder hoog is geworden: deze is van 10 naar 8 mm gegaan.

Een andere aanpassing is dat de traditionele gel in de hiel is vervangen door een ‘schijfje’ PureGel, wat helpt bij de schokabsorptie en afwikkeling. Op deze manier zink je niet weg in een (te) zachte middenzool, maar blijven de overgangen van hiel naar middenvoet soepel.

Verbeterd van onder tot boven

Nog een verandering die overal de handen op elkaar krijgt, is het zeer soepele bovenwerk. De Nimbus 25 heeft een lekker zachte knit tong die aan de binnenkant vastzit, zodat deze niet kan gaan schuiven. 

De hielkraag is lekker gevoerd en het gebreide bovenwerk omsluit de voet perfect, op een zachte, ademende én stabiele manier.  

Asics Nimbus 25: voor de lange adem

Kortom, de Asics Gel Nimbus 25 is een prachtige, verrassend comfortabele update van Asics’ al zeer gewaardeerde en vaardige hardloopschoen. Of je nu een 10K of een marathon wilt lopen, de Asics Gel Nimbus 25, houdt je voeten kilometerslang in topvorm. 

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!