Fitgun Air-C Pro Review

Heb jij na je training of lange werkdag last van vermoeide benen? Dan kan de Fitgun Air-C Pro wel eens uitkomst bieden. Dit luchtcompressie massagesysteem helpt jou in no-time weer op de been.

Fitgun Air-C Pro: wat is het?

Fitgun Air C pro verpakking

De Fitgun Air-C is dus een massagesysteem. Hij ziet eruit als een broek die je met klittenband sluiting om je benen heen kunt bevestigen. 

Het systeem bedekt je volledige been, van je dijen tot en met je voeten. Voor je knieën is extra bewegingsruimte open gehouden. 

Aan de broek is een digitale afstandsbediening bevestigd, waarmee je het apparaat bedient. 

De Fitgun Air-C Pro werkt op basis van luchtcompressie en warmte. Hoe dat zit, leggen we hieronder uit. 

De werking van de Fitgun Air-C Pro

Fitgun Air C pro massageFitgun Air C pro uiterlijk

Je kent vast de bloeddrukmeter van de dokter wel. Daar is dit systeem wel een beetje mee te vergelijken. 

Net als de bloeddrukmeter bevestig je de Fitgun Air-C Pro strak om je been. Vervolgens zet je hem aan, waarbij lucht de verschillende compartimenten in stroomt. De verschillende compartimenten worden niet continu allemaal tegelijk van lucht voorzien; ze blazen in een terugkerend ritme na elkaar op, om vervolgens weer leeg te lopen. (bron) 

Je voelt het volstromen van de compartimenten als een druk op je beenspieren. Die druk zorgt ervoor dat de bloeddoorstroming in je aderen krachtiger wordt. 

Vergelijk het maar met een tuinslang waar je je duim gedeeltelijk op zet. Het water dat door het verkleinde gat naar buiten stroomt, heeft veel meer kracht gekregen. Doordat het bloed nu met een grotere kracht en snelheid door je aderen stroomt, versnellen alle herstelprocessen. Afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen sneller aangevoerd. (bron)

Je kunt kiezen uit de volgende modussen:

 • Auto
 • Leg
 • Foot
 • Pinch
 • Press
 • Relax

Vervolgens kies je uit 3 standen: laag, midden en hoog. De standen corresponderen met de intensiteit van de massage. Je bepaalt dus altijd zelf welke intensiteit voor jou geschikt is op dat moment. 

Het enige wat jij nog hoeft te doen, is achterover leunen en het massagesysteem zo’n 20 minuten lang zijn werk laten doen.

Maar dat is niet alles. De Fitgun Air-C Pro kan meer: hij biedt ook een warmte kniemassage. Die massage is geheel gericht op pijnverlichting binnen je geblesseerde gewricht.

Voor wie is de Fitgun Air-C Pro geschikt?

Fitgun Air C pro

Vroeger werd luchtcompressie massage vooral gebruikt in de medische wereld. Bijvoorbeeld om het wondgenezingsproces te versnellen en de doorbloeding van het been te verbeteren.

De laatste jaren kwam er echter steeds meer vraag voor een soortgelijk product van topsporters. De theorie bestond dat ook vermoeide benen baat zouden hebben bij een luchtcompressie massage. 

Vanuit deze ontwikkeling in de topsport is de brug geslagen naar mensen met een meer alledaags leven. Ook amateursporters en mensen met een fysiek zwaar beroep blijken baat te hebben bij een luchtcompressie massagesysteem. 

Dus voor de aanschaf van de Fitgun Air-C Pro is het helemaal niet van belang of je topsporter bent of niet. Ook als je snel wilt herstellen van je sportactiviteit of van je drukke werkdag, doet het systeem wat het moet doen.

Verder blijft een dergelijke vorm van massage natuurlijk nog steeds zinvol als je last hebt van medische aandoeningen, zoals chronische pijnen, een verminderde doorbloeding, cellulitis of spataderen. Het is in die gevallen wel van belang dat je eerst advies inwint bij een specialist.

Je voorkomt met de Fitgun Air-C Pro blessures en helpt bestaande blessures sneller de wereld uit. 

Positieve ervaringen

Wij vinden de Fitgun Air-C Pro een positieve toevoeging aan het grote arsenaal sportartikelen dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Voor die conclusie hadden we meerdere redenen:

Allereerst is de kwaliteit van het materiaal gewoon goed. Het slijt niet snel en het systeem zit comfortabel om je benen. Natuurlijk voel je wel druk, maar dat is juist de bedoeling. 

Op de tweede plaats past iedereen de Fitgun Air-C Pro. Door de klittenband sluitingen hoef je nooit bang te zijn dat je benen te groot of te klein zijn voor dit massagesysteem.

Fitgun Air C pro draagtas

Verder krijg je naast het systeem zelf ook een handige, trendy tas meegeleverd. Je neemt je massagesysteem dus altijd makkelijk mee. 

Bediening

Fitgun Air C pro afstandsbediening

De Fitgun Air-C Pro is bovendien erg makkelijk te bedienen. De afstandsbediening geeft een duidelijk overzicht van de verschillende standen warmte- en intensiteitsstanden. Maar de allerbelangrijkste reden om dit product zo aan te prijzen is toch wel de werking ervan. 

 • Druk op de powerknop om de Fitgun aan te zetten
 • Kies vervolgens een geschikte modus
  • Auto
  • Leg
  • Foot
  • Pinch
  • Press
  • Relax
 • Je kunt kiezen tussen 3 verschillende intensiteitsstanden
  • Mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar stand 2. Stand 3 is erg intensief! Wellicht dat ik het op kan bouwen naar deze stand, maar voor beginners is stand 2 echt prima
 • Kies tussen 3 verschillende heating standen
  • Wederom vond ik stand 2 erg aangenaam

Fitgun Air C pro massageFitgun Air C pro draagtas

Of je nu een dag op je benen hebt gestaan op de werkvloer of een flinke training achter de rug hebt; dit massage-apparaat zorgt er in slechts 20 minuten tijd voor dat je benen weer ontspannen aanvoelen. 

En dat is toch wel precies waar een dergelijk herstelsysteem voor dient. Kortom: met de Fitgun Air-C Pro weet je dat je waar voor je geld krijgt. 

De belangrijkste minpunten? Het is even wennen om het massage apparaat aan te trekken.

Ook is het jammer dat het apparaat niet op batterijen werkt

Bij een overbelaste spier ben je daarmee misschien beter af. Maar voor simpel herstel en ontspanning na een drukke dag of pittige training, doet de Fitgun Air-C Pro meer dan genoeg om je weer op de been te krijgen.

Waarom wel kopen?
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Apparatuur werkt goed en simpel met de afstandsbediening
 • De stof zit comfortabel om je benen
 • Verschillende warmtestanden en massage-intensiteiten zorgen ervoor dat je altijd krijgt wat je nodig hebt
 • One size fits all
 • De werking van de Fitgun Air-C Pro is meer dan goed. Door de luchtdrukmassages voelen je benen in korte tijd meer ontspannen
 • In bezit van de volgende keurmerken: CE, ROHS, FSS, MSDS
Waarom niet kopen?
 • De massage van de Fitgun Air-C Pro is minder gericht als de massage van een sportmasseur
 • Dient aangesloten te worden op netstroom (werkt dus niet op batterijen)
 • Even wennen om het apparaat te bevestigen

Eindoordeel: Wat vinden we van de Fitgun Air-C Pro?

Al met al hebben we kunnen concluderen dat de Fitgun Air-C Pro écht doet wat hij beweert te doen. Het is in het begin misschien wat onwennig maar met dit apparaat beperk je je hersteltijd tot een minimum en ben je in no-time weer op de been.

Niet alleen fysiek herstellen maar doordat je even de tijd neemt voor een massage kom je mentaal ook tot rust.

Waarvoor zou jij het luchtcompressie massagesysteem van Fitgun gebruiken?

Bestel de Fitgun Air-C Pro bij:

Belangrijk: deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te alle tijde aan contact op te nemen met je huisarts of fysiotherapeut.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!