Garmin & Fitbit Bandjes vervangen – handig voor elke gelegenheid

Er zijn diverse typen sporthorloges, smartwatches en activitytrackers van onder andere merken zoals Garmin en Fitbit, waarvan je relatief eenvoudig de sporthorloge bandjes kunt vervangen. Maar waarom is daar zo’n ophef over? Waarom zou je je sporthorloges bandje überhaupt willen kunnen vervangen?

Waarom je horlogebandjes vervangen?

Fitbit Charge 3

Sporthorloges en activitytrackers zijn natuurlijk handig om te dragen tijdens het hardlopen (en bij het beoefenen van andere sporten). Ze vormen dan immers een digitale coach die altijd met je meeloopt en je van veel interessante data voorziet tijdens je training. Daar word je beter van.

Zoals je wellicht weet, kun je met de meeste van deze watches echter ook op continue basis je gezondheid monitoren. Denk aan het meten van het aantal stappen, je hartslag en je slaapritme. In feite hoef je je sporthorloge dus helemaal niet meer af te doen nadat je uitgesport bent.

Losse bandjes sporthorloge

Het kan echter zijn dat je horlogebandje versleten raakt of kapotgaat zodat je het moet vervangen. Door je oude horlogebandje door een nieuw bandje te vervangen, oogt je sporthorloge weer als nieuw. Maar je kunt er ook voor kiezen om een hele voorraad horlogebandjes aan te leggen. Dan pas je je horloge gewoon aan aan de gelegenheid of vervang je het bandje nadat je je flink in het zweet hebt gewerkt.

Voor elke gelegenheid een ander horlogebandje

Een kunststof horlogebandje of een bandje van een silicone materiaal, is bijvoorbeeld prettig om te gebruiken tijdens het sporten. Maar op je werk wil je nogsteeds je gezondheid monitoren en wil je er tegelijkertijd zakelijk uitzien. Je loopt niet voor niks de hele dag in dat (mantel)pak. Dan kun je bijvoorbeeld een metalen of een leren bandje omdoen. Leer is voor het sporten weer niet zo prettig omdat het zweet opneemt en na verloop van tijd gaat stinken.

Heel belangrijk dus dat je voor elke gelegenheid je horlogebandje kunt vervangen!

Garmin sporthorlogebandjes

Garmin sporthorloge bandjes

Sommige sporthorloges en activitytrackers zijn uitgerust met een speciaal systeem waarmee je snel en eenvoudig je horlogebandjes zelf kunt vervangen, zelfs zonder dat daar gereedschap aan te pas hoeft te komen. Garmin bijvoorbeeld heeft op veel van zijn Garmin Forerunner sporthorloge modellen het QuickFit systeem aangebracht.

Met dit QuickFit systeem kun je de bandjes voor jouw compatibele horloge heel eenvoudig vervangen en vastklikken. Schaf een bandje aan van leer, een metalen bandje, een van titanium of een van het gemakkelijk reinigbare materiaal silicone. Ook kun je kiezen uit veel verschillende kleuren en afwerkingsniveaus.

Op die manier verandert de uitstraling van je Garmin Forerunner sporthorloge met QuickFit systeem in een flits. En het kliksysteem is zo ontworpen dat je geen risico loopt om het horloge te verliezen.

Bekijk de Garmin sporthorlogebandjes hier

Fitbit sporthorlogebandjes

Fitbit bandjes

Ook Fitbit, een Amerikaans merk van met name activitytrackers met een hoogwaardige uitstraling, heeft begrepen dat zijn horloges meer zijn dan functionele gebruiksartikelen alleen. Voor veel gebruikers zijn het lifestyleaccessoires die mensen graag willen laten zien aan anderen bij verschillende aangelegenheden.

Met een Fitbit bandje verandert men de stijl van het horloge compleet zonder dat je een nieuwe hoeft te kopen. Een kunststof bandje maakt je Fitbit ideaal voor tijdens het sporten, waar een metalen bandje een stijlvolle toevoeging is voor overdag.

Met het rosé gouden metalen bandje dat Fitbit in het assortiment heeft bijvoorbeeld, genereert een dame snel een stijlvolle uitstraling van haar smartwatch. Hierdoor wordt je Fitbit Inspire of Fitbit Inspire HR ineens ook geschikt voor een chic feestje waar je naartoe gaat in je avondjurk. Ben je een man en wil je die Fitbit een stoer uiterlijk geven? Dan kies je voor een metalen horlogebandje in de kleur zwart en voorzien van robuuste van schakels.

De Fitbit horloges bestaan uit digitale, platte, zwarte kastjes van verschillende afmetingen maar met een relatief neutraal uiterlijk. Het zijn eigenlijk kleine beeldschermpjes. Met behulp van een ander bandje genereer je met hetzelfde basishorloge net zo gemakkelijk een sieraad dat een dame draagt naar dat chique feestje als een stoer horloge voor die echte vent. Fitbit horloges kun je customizen en daarmee genereer je met dezelfde techniek heel verschillende uitstralingen voor verschillende mensen.

Wel opletten ten aanzien van het vervangen!

Niet alle modellen van alle merken sporthorloges zijn voorzien van een snel-vervang-systeem. Dat geldt ook voor sommige modellen van Garmin en Fitbit. Bovendien past niet ieder bandje altijd op ieder model.

Is het vervangen van een horlogebandje belangrijk voor je, zoek dan voordat je je Garmin, Fitbit of ander type horloge aanschaft, uit of het over een eenvoudig vervangsysteem beschikt en er een ruim assortiment bandjes beschikbaar is dat aan jouw smaakeisen voldoet.

De bandjes van sommige sporthorloges kun je wel vervangen maar er zijn dan weinig alternatieven beschikbaar en bovendien moet je bij veel modellen met speciaal gereedschap (bijvoorbeeld een soort schroevendraaier) aan de slag om de pennen te verwijderen waarmee het bandje wordt vastgezet. Bij dergelijke horloges gaat het vervangen niet of in elk geval een stuk lastiger. Hou daar rekening mee.

Horlogebandjes razendsnel vervangen: Is het handig of volledig overbodig? Laat ons via een bericht gerust weten wat jij daarvan vindt.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!