Garmin Forerunner 645 Music VS Garmin Forerunner 235

VS
Garmin Forerunner 645 Music

VS

Garmin Forerunner 235

Onze vergelijking

Van de Garmin Forerunner 645 (music) en de Garmin Forerunner 235 vind je elders op deze website uitgebreide reviews. Speciaal voor wie twijfelt tussen deze twee sporthorloges, zetten wij beiden in dit artikel even kort tegenover elkaar om je bij je beslissing te helpen. Garmin Forerunner 645 versus Garmin Forerunner 235 dus. (Bron)

Wanneer is de Garmin Forerunner 235 de beste keuze voor jou?

Als de prijs heel belangrijk voor je is, dan biedt de Garmin Forerunner 235 een voordeel op dit gebied t.o.v. de Garmin 645. Hoewel de prijzen op Internet kunnen verschillen, kun je ervan uit gaan dat je de Garmin Forerunner 235 voor bijna de helft van de prijs van de 645 kunt aanschaffen. Dan krijg je ook wel wat minder zoals je verderop zult lezen.

Maar de Garmin Forerunner 235 biedt versus de 645 ook weldegelijk een aantal functionele voordelen. Zo heeft de Garmin 235 zowel in GPS-modus als daarbuiten een langere batterijduur waardoor de kans dat je horloge tijdens een sportavontuur zal opraken, een stuk kleiner is.

De Garmin Forerunner 235 is ook wat lichter en dunner dan de 645 maar heeft toch een iets grotere schermafmeting. Bovendien is het horlogebandje verwisselbaar en kun je het uiterlijk van dit elegante sporthorloge dus customizen.

Is de Garmin Forerunner 235 het horloge dat bij jou past, schaf het dan direct aan!

Wanneer kies je voor de Garmin Forerunner 645 (music)?

Wanneer je bereid bent om iets meer geld uit te geven aan je sporthorloge dan kun je kiezen voor de Garmin Forerunner 645. Ons advies: ga dan meteen voor een kleine meerprijs voor de Music-versie.

Een van de belangrijkste voordelen zit hem dan natuurlijk in het muziekaspect. De Forerunner 645M bevat een geheugenchips waarop je muzieknummers kwijt kunt. Door middel van Bluetooth wordt de muziek op je 645 naar je draadloze hoofdtelefoon gestuurd. Je smartphone hoef je dan niet meer mee te nemen wanneer je gaat hardlopen en tegelijkertijd naar muziek wilt luisteren.

De Garmin Forerunner 645 biedt echter ook andere voordelen. Zonder te beweren dat we helemaal compleet zijn noemen we een paar belangrijke:

  • Met de barometerfunctie op de Garmin Forerunner 645 kun je niet alleen het weer tijdens je run monitoren en voorspellen maar ook gemaakte hoogtemeters bepalen;
  • De connectiviteit van de Garmin Forerunner 645 is een stuk beter. Zo beschikt dit toestel over draadloze synchronisatie via wificonnectie. Geen gedoe meer dus.
  • De Forerunner 645 ondersteunt ANT+. Dat is te vergelijken met bluetooth maar is zeer energiezuinig. Op die manier kun je een energiezuinige en dus batterij besparende connectie realiseren met allerlei randapparatuur zoals hartslagmeters, cadanssensoren en smartphones.
  • Handig wanneer je bijvoorbeeld de weg kwijt bent tijdens het hardlopen: De Forerunner 645 beschikt over een kompasfunctie.

Is de Garmin Forerunner 645M het horloge dat bij jou past, schaf het dan direct aan!

Conclusie

Met de Garmin Forerunner 235 haal je een sporthorloge in huis waar je je hardloopprestaties goed mee kunt monitoren. Soms levert dat wat gedoe op, bijvoorbeeld t.a.v. de connectiviteit. Maar je hebt wel een mooi horloge dat je zelfs buiten het sporten om goed kunt dragen en gebruiken.

Wil je net iets meer gebruiksgemak en is je budget wat groter, kies dan voor de Garmin Forerunner 645. Dit sporthorloge maakt het hardlopen een stuk prettiger. Geen gedoe meer met muziek op je smartphone of met het uitlezen van data. Met de 645 Music ondersteunt je sporthorloge je hierin allemaal optimaal. Ook wanneer je meer sportprestaties wilt monitoren kies je voor dit horloge.

Laat ons weten op welke sporthorloge van Garmin jouw keuze is gevallen en waarom?

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media!

Waar kun je deze sporthorloge krijgen?

Deze sporthorloge is beschikbaar bij jouw favoriete webshop!

shares