Adidas Alphabounce Review

8.7
4.4 1
Adidas logo

Voor- en nadelen

  • Voor verschillende sporten en disciplines geschikt
  • Flexibel bovenwerk
  • Geschikt als lifestyle schoen door aantrekkelijk uiterlijk en vele kleuren
  • Voordelig
  • Geen serieuze hardloopschoen voor lange of intensieve runs
  • Weinig steun rond de enkel

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 298 gram
Dames: 258 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 10 mm
Breedte:
Heren: Normaal
Dames: Normaal

Review

Je hebt hardloopschoenen die eigenlijk voor niets anders bedoeld zijn dan optimaal presteren tijdens hardlooptrainingen en wedstrijden. Vervolgens heb je vrijetijds- of lifestyle(sport)schoenen die er mooi en flitsend uitzien, maar die je beter links kunt laten liggen als je serieus wilt gaan hardlopen. En je hebt schoenen die daar tussenin zitten, zoals de Adidas Alphabounce.

Deze neutrale sport/hardloopschoen heeft een opvallende, futuristische uitstraling en kan prima dienstdoen als vrijetijdssneaker, als je deze look kunt waarderen. Tegelijkertijd volstaat de Alphabounce ook prima in de fitnessruimte, bijvoorbeeld door zijn fijne shock absorptie om te helpen bij vele kracht- en cardio-oefeningen.

Allemaal leuk en aardig, zul je denken, maar dit is een site over hardlopen. Klopt, en op dat gebied is het een degelijke schoen. Op de meeste vlakken doet hij gewoon zijn werk maar biedt hij verder niets bijzonders. En dat is prima. Niet elke hardloopschoen hoeft puur gericht te zijn op performance maar het is goed om te weten voordat je deze populaire schoen aanschaft.

Kortom, in de sportschool en voor wat kilometers op de hardloopband voldoet de Adidas Alphabounce uitstekend, maar serieuze, lange runs moet je er niet mee willen lopen. De Alphabounce is vooral een heel veelzijdige schoen, én… voor een mooie prijs.

Adidas Alphabounce Hardloopschoenen

Bovenwerk

Het mesh bovenwerk van de Alphabounce maakt gebruik van een technologie die Adidas ‘Forged mesh’ noemt. Het resulteert in een sokachtig materiaal dat mooi je voet omsluit en de voet toestaat om zonder hinder of irritatie af te wikkelen. Het doet denken aan het rekbare materiaal dat gebruikt wordt voor wetsuits en surfschoenen.

Net als deze laatste schoenensoort is de Alphabounce zelfs zonder sokken te dragen, mede vanwege de comfortabele voering binnenin. Een nadeel van het gebruik van het behoorlijk dicht afgewerkte Forged mesh-materiaal is, volgens sommigen, dat het bovenwerk slecht ventileert en je voeten dus snel warm worden.

De Alphabounce heeft een handige lip aan de hiel waarmee je de schoen heel makkelijk aan- en uittrekt. Wel biedt het naar boven – en achteren – aflopende hielgedeelte door deze vormgeving weinig steun. Vooral een probleem als je de schoen intensief of tijdens lange runs zou gebruiken.

Adidas Alphabounce Hardloopschoenen

Demping

De tussenzool maakt voor zijn demping gebruik van het bekende EVA-schuim, gecombineerd met het door Adidas ontwikkelde Bounce-materiaal, dat meer responsief en veerkrachtig is dan gewoonlijk. De verende eigenschappen zijn niet te vergelijken met het gelauwerde Boost-materiaal van Adidas, maar de schokken van de neerkomende voet worden prima opgevangen en afgegeven aan de rest van de schoen. Een tester vond de respons en afwikkeling van de schoen hierdoor juist prettiger – want sneller en directer – dan bij een Boost-zool.

Het grootste gedeelte van de demping bevindt zich overigens in het hielgedeelte, nog een punt dat laat zien dat de schoen niet puur op hardlopers gericht is maar multi-inzetbaar moet zijn.

Slijtzool

De zool bestaat uit Adidas’ eigen ‘Adiwear’-rubber, dat erg duurzaam is en niet afgeeft (op binnenvloeren). Een flink deel van de zool is voorzien van een soort noppen terwijl, opvallend genoeg relatief grote delen – aan de binnenkant van de middenvoet en de buitenkant van de voorvoer – helemaal geen profiel hebben. Ook hier weer duidelijk niet specifiek gericht op serieuze (lange afstand-) hardlopers, maar meer allround ingestoken.

Adidas Alphabounce Hardloopschoenen

Conclusie

De Adidas Alphabounce blijkt nu al een erg populaire schoen te zijn, dus hij heeft zijn doelgroep prima kunnen vinden. Het is een schoen die van vrijwel alle markten thuis is, maar niet uitblinkt in performance eigenschappen voor hardlopers. Voor korte stukken kan-ie prima ingezet worden, maar als je echt goed wilt gaan trainen en wedstrijden wilt doen, kun je er beter een (paar) andere hardloopschoenen ernaast hebben. Als je daarentegen een schoen zoekt waarmee je overal voor de dag kunt komen en verschillende sportieve activiteiten kunt beoefenen, dan is de in vele flashy kleuren verkrijgbare Adidas Alphabounce een goede keus. En, met een adviesprijs van rond de 100 euro, ook een voordelige…

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!