Adidas Energy Cloud Review

8.8
4.4 1
Adidas logo

Voor- en nadelen

  • Comfortabel
  • Licht
  • Duurzaam
  • Goed voor dagelijks gebruik
  • Zeer aantrekkelijke prijs
  • Sommigen vinden hiel te stug
  • Matige grip op natte ondergrond
  • Sommigen ervaren teveel druk op middenvoet van bovenwerk

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 256 gram
Dames: 256 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 10 mm
Breedte:
Heren: Normaal
Dames: Normaal

Review

Adidas bedient zo ongeveer het hele spectrum van hardlopers, sporters en de ‘normale’ sportschoenkoper, die met name een leuk uitziende, comfortabele schoen wil hebben voor dagelijks gebruik. Voor elke doelgroep heeft Adidas ook zijn eigen technologieën en modellen, van de super responsieve en lichte tussenzool in de Adidas Ultra Boost – om tot de beste prestaties te kunnen komen met een maximum aan comfort – tot aan, nou ja, de schoen die we nu bespreken, de Adidas Energy Cloud.

Als het klinkt alsof dit kwalitatief de minst hoogwaardige schoen is, dat is absoluut niet de bedoeling; en ook niet waar. De Energy Cloud is gewoon simpelweg niet bedoeld om de allersnelste tijden te lopen op je korte runs. Nee, dit is een heerlijk zittende, lichte schoen, die je de hele dag aan kunt hebben, zonder dat je hem voelt. Het gepatenteerde dempingsmateriaal doet zijn werk goed en de Energy Cloud sluit prima om de voet.

De Adidas Energy Cloud is een geweldig aanbod binnen zijn specifieke prijscategorie. Hij blinkt uit in comfort en duurzaamheid en wordt niet alleen door hardlopers gewaardeerd, maar vooral ook door de meer casual gebruikers. Met een verkoopprijs van nog geen 50 euro heb je hoe dan ook een goede schoen aan de Energy Cloud.

Bovenwerk

De Adidas Energy Cloud heeft een eenvoudig bovenwerk dat vrijwel volledig uit mesh-nylon bestaat, dat voorzien is van zeer veel kleine gaatjes om een goede ventilatie te bevorderen. Verder is er rond de middenvoet een soort kunststof raamwerk of schacht aangebracht die doorloopt tot de hiel en voor de nodige steun zorgt. De drie strepen van het Adidas-logo is hier subtiel in verwerkt. Veel gebruikers zijn erg te spreken over stabiliteit die deze constructie levert.

Desalniettemin merkt een enkeling op dat plotselinge stops of zijwaartse bewegingen toch voor een licht schuivend gevoel kunnen zorgen. Dit lijken uitzonderingen te zijn. Een ander potentieel minpuntje van de kunststof ‘kooi’ rondom de voet is dat de gedeeltes waar de Adidas-strepen zitten iets te stug en strak kunnen aanvoelen; alsof ze lichtelijk in de voet prikken of in ieder geval wat teveel druk uitoefenen.

Gelukkig is de schoen prettig gevoerd van binnen en bij de lip, zodat de voet door fijne, zachte materialen omhuld wordt en zo lang de schoen kan dragen zonder problemen. Juist dat aspect oogstte ook veel lof: de Adidas Energy Cloud kan de hele dag gedragen worden zonder dat er irritaties optreden.

Adidas Energy Cloud Bovenwerk

Demping

Het dempingsmateriaal is wat zijn naam geeft aan de schoen. Het door Adidas ontwikkelde Cloudfoam loopt over de hele lengte van de schoen en zorgt voor veel en prettige demping bij het neerkomen van de voet. Tegelijkertijd is het ook weer geen spons en wordt energie ook weer effectief doorgeven bij het afzetten. Dit werkt met name goed vanwege de toepassing van het materiaal over de gehele lengte van de schoen.

De dempende Cloudfoam-zool is behoorlijk dik, deels omdat dit materiaal ook onderdeel vormt van de buiten- of slijtzool. Fijn voor het afrollen is dat de Cloudfoam behoorlijk flexibel is.

Adidas Energy Cloud

Slijtzool

De slijtzool is nagenoeg helemaal vlak en bestaat vrijwel volledig uit hard carbon rubber voor de duurzaamheid. In de voorvoet en in de middengedeelte is wel enig geblazen rubber gebruikt voor de nodige grip op de weg. Maar dit had wellicht wat meer moeten zijn, omdat de grip soms te wensen overlaat, vooral bij een natte ondergrond.

Maar dit zou ook te maken kunnen hebben met het ondiepe profiel van de schoen. De hierin aangebrachte groeven zorgen echter wel weer voor extra flexibiliteit.

Adidas Energy Cloud

Conclusie

De Adidas Energy Cloud is door zijn royale, zachte demping een fijne schoen om lange tijd achter elkaar aan te hebben. Je kunt hem dus prima gebruiken tijdens je lange afstandsruns of wanneer je veel op pad bent of werk hebt waarbij je veel moet staan. Wat dat betreft is de Energy Cloud een ware allemansvriend. Verwacht echter niet teveel performance kwaliteiten van de schoen. Wil je een hardloopschoen hebben om nog wat extra secondes van je PR af te halen, dan zul je naar wat anders op zoek moeten. Voor de juiste doelgroep is de Adidas Energy Cloud echter een onweerstaanbaar aanbod. Helemaal als je weet dat je ook nog eens voor 50 euro klaar bent.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!