Adidas Tracerocker Review

8.7
4.4 1
Adidas logo

Voor- en nadelen

  • Duurzaam en stevig
  • Relatief licht
  • Goede grip
  • Voordelig
  • Sommige lopers vonden de schoen niet flexibel genoeg
  • Niet voldoende vering voor sommige gebruikers

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Trail
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 290 gram
Dames: 227 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 10 mm
Breedte:
Heren: Normaal
Dames: Normaal

Review

Met de groeiende populariteit van trail runs – in feite ‘gewoon’ offroad hardlopen – en niet te vergeten dé trend van de laatste jaren: obstacle runs, is het niet verwonderlijk dat veel merken op zijn minst één trail hardloopschoen in het assortiment hebben. Uiteraard geldt dit ook voor topmerk Adidas.

De Tracerocker is een instapmodel van Adidas, maar wordt als zeer concurrerend beoordeeld. Oftewel, veel lopers vinden het een hardloopschoen die in zijn prijscategorie uitmuntend presteert en in die zin aanvoelt als een veel duurdere schoen. Met een adviesprijs van rond de 100 euro – en een huidige verkoopprijs die dikwijls enkele tientjes lager ligt – is het inderdaad geen enorme aanslag op je bankrekening.

De Adidas Tracerocker is een neutrale en – voor een trailmodel – verrassend lichte schoen, die met verschillende verstevigende materialen goed voorbereid is op ongelijke en bosachtige paden. Het bovenwerk is bestand tegen invloeden van buitenaf, de tussenzool is voorzien van dempende en verende eigenschappen en de slijtzool is uitgevoerd met een grof nopachtig profiel voor een optimale grip.

Hoewel de meeste hardlopers heel tevreden zijn over de manier waarop de Tracerocker met offroad-routes omgaat, zijn sommigen van mening dat de schoen minder geschikt is voor heel rotsachtig of modderig terrein. De uitstraling is in ieder geval robuust en de materialen lijken voldoende stevig en duurzaam te zijn.

Adidas Tracerocker

Bovenwerk

Het bovenwerk ziet er stevig uit en dat is het ook. Het is gemaakt van een slijtvast ‘ripstop’ textiel dat de binnenkant van de schoen beschermt tegen scherpe en mogelijk schadelijke voorwerpen, zoals stenen en takken. Er is daarnaast op sommige plekken een beschermde bovenlaag aangebracht, vooral rond de voorvoet en hak.

Strips van deze laag lopen ook overdwars over de middenvoet; aan de uiteindes hiervan kunnen de veters bevestigd worden. Dit zorgt voor wat extra steun, alsmede een slimme uiterlijke ‘touch’: de drie strips in het midden vormen namelijk meteen het overbekende Adidas-logo.

De tong en de bovenrand van de schoen zijn gevoerd voor extra comfort en demping. Ook zorgt het voor wat extra steun voor de hak, die hierdoor minder snel omhoog zal komen.

Tenslotte is er nog een lus aangebracht aan (de buitenkant van) het hielgedeelte van de schoen, waarmee de Tracerocker eenvoudiger uit- en aan te trekken is.

Adidas Tracerocker

Demping

De tussenzool bestaat uit over de gehele lengte uit het veelgebruikte en duurzame EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat)-dempingsmateriaal. Tegenwoordig zijn er materialen (zoals SpEVA of het door Adidas gebruikte Boost-materiaal) die nog een stuk beter dempen en veren maar voor deze prijsklasse in dit een voor de hand liggende keuze. En ja, enkele langeafstandslopers gaven aan te weinig comfort en vering te ervaren, maar voor het merendeel van de trailrunners zal deze schoen prima voldoen.

Extra demping is aanwezig in de vorm van de voorgevormde inlegzool. Indien gewenst kan deze natuurlijk ook vervangen worden door een zool naar keuze.

Slijtzool

Een karakteristiek onderdeel van de Adidas Tracerocker is de robuuste slijtzool, Deze is in het geheel voorzien van een zeer duurzaam rubber, dat naast bescherming tegen slijtage ook veel grip biedt. Het zogenaamde TRAXION-patroon – een grof profiel met vele nopachtige elementen – zorgt voor grip op iedere plek van de voet en in iedere richting of positie van de voet. Ideaal voor op onvoorspelbare, onverharde paden dus.

Adidas Tracerocker

Conclusie

Als je de Adidas Tracerocker onder ogen krijgt, zul je hem niet snel verwarren met snelle, ultralichte hardloopschoen voor op de weg. Dit is een serieuze – of in ieder geval serieus ogende – trailschoen om bospaden mee onveilig te maken.

Maar in die omgeving presteert-ie dan ook heel behoorlijk. Met zijn stevige, extra beschermende bovenwerk, en duurzame rubberen slijtzool met veel grip is de Tracerocker een schoen die zijn mannetje staat. En dat met een verrassend licht gewicht van (voor mannen) 290 gram.

Ook niet onbelangrijk: de vriendelijke prijs van – als het goed is – niet veel meer dan 100 euro. Je zou hem zelfs nog alleen ‘voor erbij’ kunnen nemen. En als je nog geen trailschoenen hebt: probeer de Adidas Tracerocker gewoon! Je kunt het slechter treffen met een ‘instapper’.

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!