Asics Gel Excite 4 Review

8.3
4.2 1

Voor- en nadelen

  • Lichtgewicht
  • Veel demping zorgt voor comfort
  • Duurzaam
  • Voordelige prijs
  • Minder effectief op natte ondergrond
  • Moeten even ingelopen worden

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 255 gram
Dames: 244 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 10 mm
Breedte:
Heren: Normaal, Breed
Dames: Normaal, Breed

Review

De Asics Gel Excite 4 is een neutrale hardloopschoen voor dagelijks gebruik, die de hardloper niet om de oren slaat met de nieuwste technologieën of state-of-the-art materialen, maar gewoon goed presteert. Denk dus niet dat het hier vooral om een lifestyle-schoen gaat; hij doet wel degelijk goed dienst als hardloopschoen. Door de demping en het comfort van de schoen is het een fijn model om lange tijd achter elkaar aan te hebben. Ook is de Gel Excite 4 behoorlijk licht van gewicht, met 255 g.

In de praktijk gebruiken veel mensen de Gel Excite 4 naast hardlopen ook voor (fitness) trainingen en gewoon om dagelijks op te lopen. De schoenen hebben een ‘alledaagse stijl voor veelzijdig gebruik’ zegt Asics er zelf over en dat lijkt ook zo te worden opgepikt. Voor je bootcamp, in de sportclub, of gewoon om een stuk te wandelen doet de Gel Excite 4 het dus ook prima, en met een adviesprijs van 80 euro is hij ook nog eens erg vriendelijk geprijsd.

De Excite 4 is weer wat verbeterd – zoals je ook zou verwachten – ten opzichte van zijn voorganger, de Excite 3. De meeste aanpassingen bevinden zich in het bovenwerk. Deze is strakker en subtieler, zonder lagen plastic eroverheen. Ook biedt het bovenwerk nu meer steun aan de middenvoet. Verder ademt het materiaal nu beter dan voorheen.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Gel Excite 4 bestaat uit een hoogstaander, suède-achtig materiaal dat duurzaam is en bovendien de middenvoet betere steun verschaft. Dit komt voor een groot deel doordat het Asics-logo in het bovenwerk is geïntegreerd. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook nog de functie dat het de voet beter omsluit.

Verder heeft het mesh-bovenwerk grotere openingen dan bij de Excite 3, wat voor een betere ventilatie zorgt. Ook is de tong nu minder dik maar wel wat zachter en bedekt hij een groter gedeelte van de voet, wat voor meer comfort zorgt tijdens het lopen.

Tenslotte zijn er nog reflecterende materialen – van 3M – toegevoegd aan de achterkant en zijkant van de schoen, waardoor je veel beter zichtbaar bent tijdens het lopen; vooral handig in het donker of de schemering.

Asics Gel Excite 4

Demping

De hele lengte van de schoen is voorzien van een spEVA-tussenzool, dit dempende materiaal is weer een stukje duurzamer en lichter dan het standaard gebruikte EVA. Naast spEVA is er echter het silicoon-achtige GEL-dempingsysteem aanwezig in het hielgedeelte van de schoen. Nog wat extra demping direct onder de voet wordt verschaft door de uitneembare EVA-binnenzool.

Asics Gel Excite 4

Slijtzool

De slijtzool heeft een betrekkelijk vlak ontwerp, wat betekent dat de schoen het beste presteert op een vlakke en regelmatige ondergrond. Waag je je op natte of ongelijke wegen, dan kan dit merkbaar van invloed zijn op de grip.

Het gebruikte materiaal voor de slijtzool is grotendeels AHAR+-rubber, dat speciaal is ontwikkeld door Asics en extra duurzaam en slijtvast is. Daarnaast wordt er ook ‘gewoon’ gebruik gemaakt van geblazen rubber, voor de nodige grip. Tenslotte zorgen strategisch geplaatste flex groeven voor de nodige flexibiliteit tijdens het afwikkelen van de voet.

Asics Gel Excite 4

Conclusie

De Asics Gel Excite 4 zijn ideaal voor niet al te intensieve hardlopers of gewoon voor herstel-runs als onderdeel van je trainingsschema. De royale demping – middels spEVA en Gel – zorgt ervoor dat je erg comfortabel van A naar B komt en is één van de grootste trekpleisters van dit model. De Excite 4 is ook nog eens een duidelijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, met een verfijnder bovenwerk dat beter ademt en meer steun biedt. Daarbij behoudt de schoen zijn aantrekkelijke prijspunt, wat de Asics Gel Excite 4 tot een prima aankoop maakt.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!