Asics Gel Kayano 24 Review

8.9
4.5 1

Voor- en nadelen

  • Comfortabel
  • Stabiel
  • Heel prettig voor lange afstanden
  • Relatief licht
  • Flytefoam en Gel voor optimale demping
  • Goede pasvorm door verbeterd bovenwerk
  • Niet voor snelle runs
  • Prijs

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 320 gram
Dames: 263 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 13 mm
Hiel hoogte:
Heren: 22 mm
Dames: 25 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 12 mm
Dames: 12 mm
Releasedatum:
juni 2017
Breedte:
Heren: Normaal, Breed
Dames: Normaal, Breed

Review

Comfortabel voor lange afstanden

Het binnenwerk en de lip zijn prettig gevoerd zodat er niets schuift en de voet er niet uitschiet. Tegelijkertijd is de schoen niet log – hoogstens alleen als je ze vasthoudt – maar juist dynamisch en verrassend licht aan de voet. Het is weliswaar geen schoen die je voor de echt snelle stukken moet gebruiken – daarin wordt-ie tegengewerkt door de stabiliserende elementen – maar voor trainingssessies en langere afstanden is hij ideaal. Aangezien het sowieso aan te raden is om schoenen af te wisselen, kun je de Kayano’s dan ook het beste gebruiken in combinatie met lichtere, snellere schoenen.

Hoewel de heel drop 10 mm is, hoef je overigens niet bang te zijn dat je teveel op je hiel zult landen: de meeste lopers zullen met de Kayano 24 op de middenvoet terechtkomen.

Bovenwerk

Voor het bovenwerk is er net als bij de Kayano 23 gebruik gemaakt van FluidFit Upper, een fijne combinatie van nylon stretch mesh en versterkingen, die zich helemaal aanpast aan de bewegingen en vorm van de voet, voor een ideale pasvorm. Het zogenaamde Heel Clutching-systeem, dat altijd al in enige vorm aanwezig was in de Kayano, zorgt ervoor dat de hiel goed op zijn plek wordt gehouden tijdens het lopen.

Asics Gel Kayano 24

Demping

Door de prettige demping en schokabsorptie van de schoen – middels FlyteFoam en Gel technologie – wordt de impact van de stappen goed opgevangen en hoef je niet of nauwelijks te corrigeren tijdens het lopen. Je kunt heel gelijkmatige en lange runs lopen op de Kayano’s, zonder risico’s op blessures of irritaties. Door het gebruik van FlyteFoam is de demping in de zool ook nog eens extreem licht geworden. Dit merk je duidelijk als je de schoen vergelijkt met Kayano’s van enkele generaties terug. In vergelijking met de Kayano 23 is de schoen als geheel overigens ook weer een fractie lichter geworden.

De midsole bestaat ook uit het zogenaamde Impact Guidance Systeem, waarbinnen verschillende componenten samenwerken om een natuurlijke afwikkeling van de voet te bewerkstelligen. Dit werkt verrassend goed en betrouwbaar.

Het Duomax-systeem – inmiddels lichter en met de toevoeging ‘Dynamic’ – tenslotte, is verantwoordelijk voor de extra stabiliteit van de middenvoet, waardoor overpronatie en daarmee vermoeidheid en eventuele blessures worden tegengegaan.

Asics Gel Kayano 24

Slijtzool

Het achterste gedeelte van de slijtzool van de Asics Gel Kayano 24 is gemaakt van AHAR (Asics High-Abrasion Rubber) wat voor een betrouwbare grip zorgt op de ondergrond. Tevens maakt de zool gebruik van de DuraSponge, wat eventuele supinatie voorkomt en voor gelijkmatige runs zorgt.

Asics Gel Kayano 24 zool

Conclusie, uiterlijk en prijs

De Kayano 24 is in veel uitvoeringen weinig opvallend, met veelal donkere kleurstellingen, met eventueel een kleurrijke zool voor wat contract. Maar hij is ook in fel geel verkrijgbaar, voor wie hiernaar op zoek is. Kortom, er is voor ieder wat wils. De prijs is alleen nog wel een mogelijk pijnpunt, want deze is – met zo’n 150 euro – redelijk aan de hoge kant. Je krijgt hier natuurlijk wel een hele fijne hardloopschoen voor terug, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Al met al stelt de Asics Gel Kayano 24 absoluut niet teleur. Het is eerder een evolutie dan een revolutie in vergelijking met zijn voorganger, maar die was natuurlijk al ijzersterk.

Kortom, if it ain’t broke, don’t try to fix it. Met de Kayano 24 hebben hardlopers die op zoek zijn naar een comfortabele, stabiele antipronatie schoen – of gewoon een neutraal lopende schoen – die je moeiteloos voor lange runs kan gebruiken, een perfect model in handen. Helemaal als je ze voor de snelle runs afwisselt met een lichtere (race/wedstrijd-)schoen, is deze Kayano een schoen waar je heel lang plezier van zult hebben.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!