Asics Gel Nimbus 19 Review

7.8
3.9 1

Voor- en nadelen

  • Veel dempingssystemen
  • Comfortabel
  • Naadloos bovenwerk
  • Flytefoam maakt schoen extra licht en veerkrachtig
  • Goede grip van slijtzool
  • Uiterlijk
  • Ruimte in de voorvoet voor sommige gebruikers te krap
  • Smallere pasvorm
  • (Aanvankelijk) hoge prijs

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 315 gram
Dames: 252 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 12 mm
Hiel hoogte:
Heren: 23 mm
Dames: 25 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 13 mm
Dames: 13 mm
Breedte:
Heren: Normaal, Breed
Dames: Normaal, Breed

Review

De Asics Nimbus is een heel populaire hardloopschoen voor neutrale lopers, die wat hoger op de ladder staat dan zijn ‘kleinere’ broertje, de Cumulus. Beide modellen hebben veel met elkaar gemeen. Zowel de Cumulus als Nimbus is voor hardlopers die geen speciale ondersteuning nodig hebben vanwege overpronatie of -supinatie. Ook zijn het allebei schoenen die veel demping en vering hebben en – zodoende – goed geschikt zijn voor dagelijks gebruik en lange afstanden.

De Nimbus is echter net iets geavanceerder in gebruikte materialen en technologieën, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het soort demping en het gewicht van de schoen. Dit gaat uiteraard ook gepaard met een wat hogere prijs, al is de Nimbus 19 inmiddels al voor ongeveer dezelfde prijs te krijgen als de Cumulus ten tijde van zijn introductie.

Je kunt de Nimbus ook vergelijken met dé stabiliteitsschoen van Asics: deKayano, die extra steun biedt om overpronatie tegen te gaan. Beide zijn in het in hun specifieke categorie de topmodellen, waar de nieuwste snufjes van Asics in verwerkt zijn.

De Nimbus 19 heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in vergelijking met zijn voorganger. Zo is het bovenwerk comfortabeler geworden, en is er FlyteFoam toegepast in de tussenzool, dat de schoen weer een tikkeltje lichter maakt. Ook zijn er reflecterende elementen toegevoegd voor betere zichtbaarheid in het donker en is het uiterlijk aantrekkelijker geworden.

Bovenwerk

asics gel nimbus 19 hardloopschoen bovenwerk

Net zoals bij de 19e incarnatie van de Cumulus het geval was, is ook het bovenwerk van de Nimbus verbeterd. Ook hier is de kans op irritatie verminderd door het verwijderen van onnodige lagen en naden en is het een vrijwel naadloos geheel geworden.

Het zogenaamde FluidFit bovenwerk sluit beter aan dan voorheen, zo melden verschillende gebruikers. Het soepele mesh nylon vormt zich optimaal naar de voet, waardoor lange runs voortdurend comfortabel blijven. Wel geven sommige hardlopers aan bij de Nimbus 19 last te hebben van een tamelijk smalle voorvoet waardoor ze weinig ruimte hebben voor de tenen.

De Asics Gel Nimbus 19 beschikt ook over een antibacteriële ComforDry X-40 sockliner, die de voeten droog en koel houdt en vervelende geurtjes vermindert. Tevens zorgt deze sockliner voor extra demping en vering.

Tenslotte is er bij de hiel ook in deze schoen versteviging toegepast in de vorm van het Heel Clutching System Technology. Deze beschermende kap zorgt voor stabiliteit en houdt de hiel goed op zijn plek.

Demping

Voor de Asics Gel Nimbus 19 is er een heel arsenaal aan dempings- en veringstechonologieën en elementen gebruikt. De ook in de Cumulus gebruikte FluidRide-technologie, een schuimversteviging over de hele lengte van de zool die voor veerkracht en een stabiele pas zorgt, is hier ook aanwezig.

Wat anders is in vergelijking met zowel de Cumulus als de Nimbus 18 is het gebruik van het innoverende FlyteFoam, dat voor extra demping zorgt, maar tegelijkertijd het gewicht vermindert. Het is 55% lichter dan de gebruikelijk. De vezels in de middenzool veren steeds weer terug naar hun originele vorm waardoor de demping maximaal is.

Het Trusstic Guidance-systeem in de Nimbus 19 zorgt voor een stabiele looptechniek doordat de voet in zijn pas begeleid wordt langs de speciale Guidance Line.

Het SPEVA middenzool-materiaal zorgt voor verdere vering en voorkomt tevens slijtage van de middenzool. Tenslotte bevat de Asics Nimbus 19 natuurlijk GEL-demping in de voor- en achtervoet, voor het effectief opvangen van de schrokken bij het neerkomen van de voet.

Slijtzool

asics gel nimbus 19 hardloopschoen slijtzool

Zoals in vele andere Asics-modellen van de laatste jaren bevat de slijtzool van de Nimbus 19 AHAR, oftewel Asics High Abrasion Rubber. Dit stevige materiaal beschermt de tussenzool en zorgt voor grip op de weg. Tevens wordt er hier weer DuraSponge gebruikt in de voorvoet, dat zowel beschermt als veerkracht biedt. In vergelijking met de Nimbus 18 is de voorvoet nu wat flexibeler en stuit ie beter terug.

Conclusie, uiterlijk en prijs

De Asics Nimbus 19 is op verschillende vlakken een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hij is lichter, heeft betere demping en vering en het praktisch naadloze bovenwerk sluit erg goed aan. Sommige hardlopers vinden de ruimte voor de tenen echter wat aan de krappe kant. Het hogere prijsniveau was bij zijn introductie misschien een punt van aandacht, maar inmiddels is de Nimbus – met prijzen tussen de 120 en 140 euro – geenszins een overdreven dure schoen.

Met zijn opvallende uiterlijk met reflecterende elementen is de Nimbus 19 ook nog eens een mooie schoen om in gezien te worden. Kortom, voor neutrale lopers die een capabele, comfortabele en mooie hardloopschoen zoeken voor lange afstanden is de Nimbus 19 een uitstekende keuze. We hadden ook niet anders verwacht.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!