Asics Gel Sonoma 3 Review

8.7
4.4 1

Voor- en nadelen

 • Deze hardloopschoenen zitten comfortabel en zijn licht
 • Het profiel op de zool zorgt voor veel grip op allerlei ondergronden
 • De gel (Rearfoot Gel Cushioning System) zorgt voor een dempende werking
 • De reflecterende delen zorgen voor veiligheid in het donker
 • De Asics Gel Sonoma 3 zijn waterbestendig, maar ook voldoende luchtdoorlatend
 • De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend
 • Sommige gebruikers geven aan dat de Asics Gel Sonoma 3 kunnen irriteren bij de achillespees (om dit op te lossen kun je het beste sokken dragen die hoger dan de schoenen zitten)
 • De Asics Gels Sonoma 3 kunnen voor sommige hardlopers wat strak bij de tenen zitten
 • De maat van de schoenen kunnen soms wat groter of smaller uitpakken bij het passen
 • Heel af en toe komt het voor dat je met de Asics Gel Sonoma 3 nog wel eens weg kunt slippen in de modder
 • Als je normaliter alleen op een vlakke ondergrond loopt zal je geen behoefte hebben aan de speciale zool.

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Trail
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 320 gram
Dames: 247 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 8 mm
Dames: 8 mm
Hiel hoogte:
Heren: 19 mm
Dames: 19 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 11 mm
Dames: 11 mm
Releasedatum:
januari 2017
Breedte:
Heren: Normaal, Breed
Dames: Normaal, Breed

Review

Goede hardloopschoenen zijn essentieel voor een goede work-out en het minimaliseren van het risico op vervelende blessures. In dit artikel bespreken we de Asics Gel Sonoma 3. Waarom zou je deze hardloopschoenen nu juist wel of juist niet moeten aanschaffen?

Wat is dit voor soort schoen?

asics gel sonoma 3 slijtzool

De Asics Gel Sonoma 3 hardloopschoenen zijn sinds begin dit jaar op de markt gebracht. Deze hardloopschoenen zijn specifiek ontworpen voor het lopen van trials en dus op ongelijke ondergrond. De Asics Gel Sonoma 3 zijn in principe voor iedereen te gebruiken, maar zijn niet speciaal gericht op wedstrijd- of lange afstandlopers. Gebruikers geven aan dat deze schoenen inderdaad goed te gebruiken zijn op allerlei verschillende terreinen en comfortabel aanvoelen.

Het ontwerp en design van de Asics Gel Sonoma 3

Deze hardloopschoenen zien er mooi en niet al te grof uit en zijn beschikbaar in verschillende kleurencombinaties. Bovendien zijn er verschillende modellen voor zowel man als vrouw beschikbaar. Alle modellen beschikken over reflecterende delen wat zorgt voor extra veiligheid wanneer je in het donker traint. Je kunt de Asics Gel Sonoma 3 zelfs verkrijgen in een bredere versie. Dit is natuurlijk ideaal voor de hardlopers onder ons met brede voeten. De schoenen zijn van sterk materiaal gemaakt en gaan daardoor niet snel kapot en zeer lang mee. Vanwege de materialen die zijn gebruikt in het design van de schoen zul je vrijwel geen natte of zweetvoeten krijgen. De Asics Gel Sonoma 3 zijn namelijk waterbestendig en laten voldoende lucht door. Bovendien hebben deze zolen wat extra profiel waardoor je voldoende grip hebt op een onregelmatige ondergrond.

Extra versteviging

In de Asics Gel Sonoma 3 is gebruik gemaakt van verstevigende delen waardoor je je niet kunt bezeren aan stenen of vuil onderweg. Daarnaast hebben de schoenen een dempende werking waardoor je minder last hebt van de schokken tijdens het lopen. Tevens beschikken de Asics Gel Sonoma over extra kussentjes rondom de enkel. Ondanks deze comfortabele verstevigingen zijn de schoenen licht en zitten volgens de meeste gebruikers erg prettig.

Conclusie

Als je graag trials loopt en op zoek bent naar een comfortabele en lichte schoen voor niet al te veel geld dan ben je bij de Asics Gel Sonoma 3 aan het juiste adres. Om te voorkomen dat de schoenen bij jou niet lekker zitten is het goed om ze van te voren goed te passen. Bestel ze online en je hebt ze meestal dezelfde dag nog in huis! Dan kun je ze rustig thuis uitproberen op het moment waarop jij het het prettigst vind.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!