Asics GT-2000 7 Review

9.0
4.5 1

Voor- en nadelen

  • Veelzijdige schoen, voor verschillende runs
  • Gel-demping voor- en achterin
  • Meer ruimte in toe-box
  • Comfortabel en ondersteunend
  • Relatief zwaar
  • Bovenwerk ademt iets minder goed dan voorheen

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Lichte overpronatie
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 303 gram
Dames: 246 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 10 mm
Dames: 10 mm
Hiel hoogte:
Heren: 22 mm
Dames: 21 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 12 mm
Dames: 11 mm
Breedte:
Heren: Normaal, Breed
Dames: Normaal, Breed

Review

De Asics line-up van stabiliteitsschoenen zou je grofweg kunnen indelen in drie modellen: de budgetvriendelijke GT 1000-serie, vlaggenschipmodel de Kayano, en daartussenin de populaire GT-2000-serie. Dit model is goed geprijsd en doet veel dingen hetzelfde als de (flink) duurdere Kayano.

De GT-2000 is aan zijn zevende generatie toe en is, met onder meer de updates van het bovenwerk, de demping en de ruimte voor de tenen, gewoon een uitstekende allround-schoen, geschikt voor elke soort run, en is niet alleen goed ondersteunend, maar ook comfortabel en responsief.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de GT-2000 is, zoals bij de meeste (serieuze) hardloopschoenen die tegenwoordig verschijnen, naadloos geworden, voor meer comfort en een betere pasvorm voor de (bovenkant van de) voet.

De toegepaste mesh-soort is duurzamer dan de normale variant, onder andere doordat de draden dichter op elkaar geweven zijn. Het mesh behoudt zijn vorm maar wordt losser op de plekken waar het nodig is, en past zich dus optimaal aan de natuurlijke bewegingen van de voet aan. Daarnaast blijft het materiaal prima ademen.

Het bovenwerk bestaat uit verschillende overlays – op de hiel en de zijkanten – die voor net wat meer stevigheid en stabiliteit zorgen.

Asics GT 2000 7 bovenwerk

Bij de ruimte voor de tenen – de toe box – is voor het design van de Kayano 25 gekozen: wat betekent dat deze wat ronder is geworden en meer ruimte biedt, waardoor de tenen zich op een natuurlijke manier kunnen ‘uitstrekken’; prettig voor lopers met een wat bredere voorvoet.

Binnenin de schoen is een voorgevormde sock liner toegevoegd, gemaakt van een antibacterieel materiaal dat zweet absorbeert en vocht en geur vermindert. De sock liner zorgt ook voor wat meer demping.

Demping

De tussenzool is wat aangepast in deze editie van de GT-2000. De demping is zachter en bevindt zich nu dichter bij de ondervoet terwijl het verende materiaal steviger en responsiever is. Het zorgt voor een mooie balans, waarbij de demping betrouwbaarder is en overpronatie wordt geminimaliseerd.

De tussenzool is ook flexibeler, onder meer omdat het DUOMAX-blokje, dat voor de noodzakelijke steun zorgt in deze stabiliteitsschoen, flex zones heeft gekregen, daardoor ‘Dynamic Duomax’ genoemd. Net als de nieuwste Kayano’s en andere recente uitvoeringen van Asics-modellen, zoals de DS-Trainer, de Cumulus en de Dynaflyte, is de nieuwste GT-2000 voorzien van het zogenaamde Flytefoam-materiaal in de tussenzool. Dit is responsiever en lichter dan het gebruikelijke EVA-materiaal.

In de voor- en achtervoetgedeeltes is gel-technologie toegepast, een soort siliconenkussentjes die helpen bij het absorberen van schokken en de algehele demping van de schoen.

Een ander belangrijk element in de tussenzool is het Trusstic-systeem, een versteviging van het middengedeelte van de zool, die voorkomt dat de voet teveel naar binnen draait tijdens het afwikkelen.

Tenslotte is de Guidance Line-technologie toegepast in de zool, die ervoor zorgt dat de voet steeds langs dezelfde ideale lijn afwikkelt, met de meest optimale krachtverloop. Zo’n efficiënte(re) afwikkeling van de voet loopt prettiger en zorgt voor betere prestaties.

Dit Trusstic-systeem vormt samen met de Duomax-technologie, een verstevigende hielkap en de Guidance Line-technologie een overkoepelende ontwerpfilosofie met de naam Impact Guidance System Technology. Hierbij werken al deze onderdelen samen om een natuurlijk afwikkeling van de voet te stimuleren.

Asics GT 2000 7 achterkant

Slijtzool

In de slijtzool zijn twee soorten AHAR-rubber gebruikt, dat staat voor Asics High Abrasion Rubber. De normale variant wordt gebruikt in de voorvoet, voor goede demping en flexibiliteit, terwijl er in het hakgedeelte van de zool AHAR+ is toegepast, dat door het gebruik van carbon rubber slijtvaster is dan de standaard AHAR. Een optimale combinatie dus voor optimale prestatie én duurzaamheid.

Asics GT 2000 7 zool

Conclusie

De nieuwe GT-2000 is een mooie, uitgebalanceerde schoen. Als je niet direct op zoek bent naar een hele zachte loopervaring en je gewoon een responsieve maar toch comfortabele hardloopschoen wenst, is de GT-2000 7 een uitstekende keuze.

De schoen was al erg goed, maar is voor deze editie weer op een paar punten verbeterd, met een betere pasvorm door het soepele én stevige naadloze bovenwerk, meer ruimte in de toe-box, verbeterde demping door de sockliner en combinatie van materialen in de tussenzool, en meer stabiliteit en soepelere afwikkeling.

Met zijn prettige prijsniveau en verschillende premium-technologieën is de Asics GT-2000 kortom een prima keuze voor pronerende lopers.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!