Brooks Ghost 10 Review

8.4
4.2 1
Brooks

Voor- en nadelen

  • Comfortabele en stevige hardloopschoenen
  • Goede kwaliteitshardloopschoenen
  • Bovengemiddelde schokabsorberende capaciteit
  • Schoenveterhouder aan de bovenkant zorgt voor prettig lopen
  • Extra model aanwezig, met brede leest voor mensen met bredere voeten
  • Minder ondersteuning bij de voetboog van de schoen
  • Geen effectieve grip op natte oppervlakten

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 295 gram
Dames: 249 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 12 mm
Dames: 12 mm
Hiel hoogte:
Heren: 30 mm
Dames: 30 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 18 mm
Dames: 18 mm
Releasedatum:
augustus 2017
Breedte:
Heren: Normaal, Breed
Dames: Normaal, Breed

Review

Brooks Ghost 10 hardloopschoenen hebben een krachtige constructie. De hardloopschoenen zijn uitgebreid getest en veroorzaken hierbij geen voetproblemen. Veel testers hebben een bovengemiddelde schokabsorberende capaciteit ervaren van de tussenzool. Spreken deze Brooks Ghost 10 hardloopschoenen jou ook aan? Bezoek dan onze webshop voor meer informatie!

Slijtzool

De Brooks Ghost 10 hardloopschoenen hebben een krachtige uitstraling. Met de Brooks Ghost 10 ga je voor een neutrale hardloopschoen. Deze schoenen zijn geschikt voor het hardlopen op de weg als je voor betere prestaties en comfort kiest. De schoenen zijn aan te bevelen voor lichte trainingen, maar ook voor versnellingen, lange afstanden en dagelijks gebruik. Je ervaart een soepele en gedempte loop. De Brooks Ghost 10 hardloopschoenen zijn geschikt voor alle neutrale lopers.

Brooks Ghost 10 zool

Demping

In de tussenzool heeft Brooks het BioMoGo-DNA-schuim gebruikt. De demping doet zijn werk prima en dat voelt heerlijk aan tijdens het hardlopen. Deze wordt tijdens de landing aangepast en de druk op je voeten kan verlegd worden. Door het schuim krijg je meer energie, iedere stap weer. Iedere hardloopsessie is hierdoor comfortabel en voelt goed aan.

Bovenwerk

Als je naar de buitenzool kijkt, zie je overeenkomsten met de voorganger. Er is hierbij gebruik gemaakt voor de volledige lengte van het crashpad. De hardloopschoen ademt goed en is flexibel, dankzij de naadloos geconstrueerde mesh. Het bovenwerk is prima en past zich goed aan je voeten aan.

Uiterlijk / Ontwerp / Design

Het uiterlijk van de Brooks Ghost 10 is vernieuwd, maar levert dezelfde hoge kwaliteit als voorgaande modellen. Qua ontwerp ziet het bovenste deel er wel anders uit, maar de technologieën zijn hetzelfde als bij de voorganger, de Ghost 9. De schoenen bieden een goed voetbed, dat je nodig hebt om langere afstanden zonder problemen af te leggen. Er zijn een paar kleine details toegevoegd aan dit model. Het zijn kleine en leuke toevoegingen, die je bij voorgaande modellen nog niet hebt gezien. Aan de bovenkant zie je bijvoorbeeld dat er gestructureerde midden zool steunen zijn gevoegd. Door deze zolen wordt jouw middenvoet geholpen, hij zit wat meer opgesloten. Het zal bijdragen aan een betere en zachtere landing. Een andere toevoeging is een extra oogje bij het bovendeel, hierdoor kun je tijdens de run je voet goed opgesloten houden en de veter beter vastzetten. Tijdens het hardlopen beweegt de “tong” van de schoen hierdoor niet meer. Er is een speciale uitvoering gemaakt van deze hardloopschoen de 2E Wide. Deze leest is extra breed en is geschikt voor mensen met bredere voeten.

Brooks Ghost 10 Dames

Technische specificaties

De technologie van de Brooks Ghost 10 heeft veel gemeen met zijn voorganger. Door de BioMoGo DNA Midsole past de tussenzool zich aan bij iedere stap die je zet. Er is ook gekozen voor een Full-Length Segmented Crash Pad en daardoor wordt iedere landing van de voet goed opgevangen en wordt er gezorgd voor een vloeiende overgang naar de volgende stap. Doordat er gekozen is voor Mesh materiaal is er gezorgd voor stretch op de plaatsen waar dat noodzakelijk is. Ook verbetert dit het ademend vermogen van jouw hardloopschoen. Als laatste bespreken we de Omega Flex Grooves. Dankzij de groeven op de zool wordt er gezorgd voor flexibiliteit en ben je meer wendbaar.

Conclusie

De Brooks Ghost 10 zijn uitermate geschikt voor korte en lange afstanden hardlopen. Ze hebben een brede leest. De tussenzool is sterk verbeterd en past zich nu dynamisch aan andere stappen aan. Het hardlopen gaat hierdoor bijna vanzelf. De schoenen zijn extra ademend dankzij het mesh bovenwerk. Er is gekozen voor een zachte en beschermende demping, gecombineerd met een Crash Pad. Samen zorgt dit voor een goede overgang bij de afwikkeling van jouw voeten. Als je op zoek bent naar goede hardloopschoenen voor de lange en korte afstanden, verwijzen we je graag naar de Brooks Ghost 10 in onze webshop.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!