Brooks Revel 2 Review

8.8
4.4 1
Brooks

Voor- en nadelen

  • Goed ademend en aantrekkelijk '3D'-bovenwerk
  • Dempende, responsieve BioMo Go-tussenzool
  • Voordelig
  • Goede looks maken hem ook geschikt als vrijetijdsschoen
  • Aanzienlijk minder responsief en flexibel dan grote broer Ghost
  • Hoge 'hieldrop' niet naar ieders smaak

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 289 gram
Dames: 255 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 12 mm
Dames: 12 mm
Hiel hoogte:
Heren: 30 mm
Dames: 30 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 18 mm
Dames: 18 mm
Breedte:
Heren: Normaal
Dames: Normaal

Review

De Brooks Revel 2 is, net als zijn voorganger, een comfortabele neutrale hardloopschoen en een uitstekende oplossing voor hardlopers die niet de hoofdprijs willen betalen maar toch een goed presterende en aantrekkelijke hardloopschoen willen hebben.

Zoals we in de review voor de eerste Brooks Revel al zeiden: het is een schoen die prestaties mengt met uitstraling. Dat is nu ook weer nadrukkelijk het geval met de Brooks Revel 2. Het is zowel een degelijke hardloopschoen als een mooie casual schoen voor dagelijks gebruik.

Dit laatste aspect is ook hetgeen waar in de updates ten opzichte van de eerste Brooks Revel de meeste aandacht aan is besteed. Het bovenwerk heeft een meer uniformere en daarmee voor veel mensen aantrekkelijkere uitstraling gekregen.

Andere wijzigingen zijn te verwaarlozen. De Revel 2 is iets lichter geworden, dat is het zo’n beetje. Dit laatste is altijd welkom uiteraard, maar het scheelt slechts drie gram, dus de vraag is hoeveel je hier in de praktijk van gaat merken.

Wat overblijft is een prima neutrale hardloopschoen – een soort light-versie van de Brooks Ghost – die je ook rustig onder een spijkerbroek kunt dragen.

Bovenwerk

Wederom is gebruik gemaakt van een Engineered Flat Knit bovenwerk, dat door de dikte van het weefwerk in de voorvoet een ‘3D’-uitstraling krijgt, waar veel gebruikers over te spreken zijn. Het bovenwerk is goed ademend en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van zweetvoeten. Daarnaast past het zich aan de vorm van de voet aan en biedt het steun op bepaalde plekken.

De Revel 2 heeft de pasvorm van een sok, doordat het boven- en binnenwerk de voet omsluit met de perfecte combinatie van comfort en stevigheid.

Op het bovenwerk is nauwelijks gebruikgemaakt van overlays, om geen afbreuk te doen aan de look van de schoen. Slechts het Brooks logo is aan beide kanten op subtiele wijze te zien, in het middengedeelte.

De tong en het hielgedeelte zijn prettig gevoerd, zodat de schoen nergens knelt of schuurt en je de Revel 2 makkelijk aan krijgt.

Brooks Revel 2 Bovenkant

Demping

Net zoals bij vrijwel alle recente modellen van Brooks is de tussenzool vooral gemaakt van het zogenaamde BioMoGo DNA-materiaal. Dit is een schuim/dempingslaag die niet alleen makkelijk afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijk is, maar ook goede demping en responsiviteit biedt.

Dit BioMoGo DNA heeft ook adaptieve eigenschappen, wat betekent dat het materiaal zich aanpast aan de druk die erop wordt uitgeoefend. Het gevolg is dat de dempingslaag stugger wordt bij zwaardere lopers of als je flink aanzet bij versnellingen.

Over het algemeen wordt deze dempingslaag goed gewaardeerd door lopers. De Revel 2 wordt als zeer comfortabel ervaren, maar wel met als voetnoot dat de schoen wat demping en responsiviteit betreft niet te vergelijken is met de Ghost – waar de Revel uiteindelijk van afgeleid is.

De ‘hieldrop’ is met 12 mm overigens aan de hoge kant, wat niet voor iedere loper even prettig zal zijn.

Slijtzool

De slijtzool van de Revel 2 bestaat uit het eigen HPR Plus-rubber, dat zeer slijtbestendig is, wat voor een goede duurzaamheid zorgt. Daarnaast biedt dit rubber ook uitstekende grip, op verschillende ondergronden.

Om de zool flexibeler te maken zijn er zogenaamde ‘flex’ groeven toegevoegd in het profiel. Hierdoor beweegt de zool beter met de voet mee tijdens de afwikkeling en wordt de grip verbeterd. Het betreft hier echter geen ‘gesegmenteerde’ Crash Pad over de volledige lengte van de zool, zoals in de Brooks Ghost, wat de zool nog veel meer flexibiliteit zou geven.

Brooks Revel 2 Zool

Conclusie

De Brooks Revel 2 heeft een specifieke doelgroep: casual hardlopers die minstens zoveel waarde hechten aan de uitstraling van een hardloopschoen als aan zijn functionele kwaliteiten.

Dit betekent niet dat de Revel 2 een matige hardloopschoen is. Zeker niet. De schoen is comfortabel, het bovenwerk is prettig licht en ademend, de tussenzool heeft prima demping en is responsief genoeg voor de meeste lopers, en de slijtzool is duurzaam en biedt voldoende grip en flexibiliteit.

Ben je echter een intensieve hardloper die zichzelf continu wil verbeteren en de hoogste prestaties wenst van zijn schoenen, dan kun je beter naar de Ghost of een ander model in de lineup van Brooks kijken.

Voor velen zal de Brooks Revel 2 gewoon prima bevallen als hardloopschoen. En er is niets mis mee om er tegelijkertijd ook nog een beetje modieus uit te zien, toch?

Wil je ook ervaren of dit model voor jou een schot in de roos is? Bestel de Brooks Revel 2 dan vandaag nog online!

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!