Brooks Revel Review

8.6
4.3 1
Brooks

Voor- en nadelen

  • Deze modieuze hardloopschoenen kun je ook in je vrije tijd gebruiken
  • De Brooks Revel is eventueel ook geschikt voor je dagelijkse cross-fit work-out
  • Het gebreide Flat Knit Upper is comfortabel en beweegt met je voet mee
  • Ondanks de lage prijs is de kwaliteit prima
  • De Brooks Revel voelt lekker licht aan in gebruik
  • Sommige gebruikers vinden het jammer dat er al vrij snel gebruikssporen zichtbaar zijn
  • Er zitten geen reflecterende delen op de Brooks Revel
  • Enkele lopers merken op dat de schoen niet zo geschikt is voor trainen op pure snelheid

Bestel bij de beste webshops:

Eigenschappen

Geschikt voor:
Geschikt voor
Asfalt
Deze schoenen zijn geschikt voor asfalt, de hardloopbaan / atletiekbaan, en lichte zand- of grindpaden.

Trail
Deze schoenen zijn geschikt voor terrein, onverharde paden, bossen en andere ongelijke ondergronden.

Tip:
Als je één paar schoenen wilt en vooral op verharde paden loopt, met af en toe een bos- of zandweggetje, kies dan voor een asfalt-schoen.

Asfalt
Neutraal / Stabiliteit - lichte overpronatie / Over pronatie - platte voeten
Model type:
Model type
Neutrale stabiliteit / hoge voetboog
Dit zijn schoenen voor lopers met een (half) hoge voetboog, die hun voeten regelmatig afwikkelen en geen extra stabiliteit nodig hebben.

Lichte overpronatie / normale voetboog
Dit type schoen is bedoeld voor lopers met een lage of normale voetboog, die baat hebben bij enige steun vanwege lichte overpronatie. Dat wil zeggen dat de voet sneller en meer dan gemiddeld naar binnen draait bij het landen.

Overpronatie / platte voeten
Schoenen van dit modeltype zijn bestemd voor lopers met platte voeten die hevig overproneren. Deze schoenen bieden veel extra stabiliteit en bewegingscontrole.

Tip: Als je twijfelt wat je precies nodig hebt, kies dan voor neutrale schoenen om blessures te voorkomen. Of laat je voorlichten door een expert.

Lees onze aankoopblog voor meer informatie over proneren.

Neutrale stabiliteit
Gebruik:
Gebruik
Dagelijks gebruik
Dit zijn meestal comfortabele schoenen met veel demping die prettig zijn om dagelijks en tijdens verschillende soorten runs te dragen.

Wedstrijdverband
Dit zijn lichtgewicht schoenen die minder op comfort zijn gericht en meer op snelheid. Ze hebben vaak een wat lagere heel drop. Deze schoenen zijn geschikt voor wedstrijden en snelle trainingsvormen.

Dagelijks gebruik
Gewicht:
Heren: 292 gram
Dames: 255 gram
Heel drop:
Heel drop
De heel drop is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorvoet. Dit is van invloed op de manier van landen en de mate van belasting van de hiel, middenvoet en voorvoet.

Heren: 11 mm
Dames: 11 mm
Hiel hoogte:
Heren: 30 mm
Dames: 30 mm
Voorvoet hoogte:
Heren: 19 mm
Dames: 19 mm
Releasedatum:
augustus 2017
Breedte:
Heren: Normaal
Dames: Normaal

Review

Een goede hardloopschoen is essentieel voor een goede work-out en helpt het risico op vervelende blessures te verminderen. In deze review bespreken we de Brooks Revel, een nieuw type schoen van Brooks. Hardloopzone helpt je bij de vraag of je deze hardloopschoenen nou wel of juist niet zou moeten aanschaffen.

WAT IS DIT VOOR EEN SOORT SCHOEN?

De Brooks Revel is nieuw in de line-up van Brooks en mengt prestaties met uitstraling. Het is een allround hardloopschoen voor iedereen die dagelijks stijlvol zijn kilometers wil maken. Daarnaast kun je prima cross-fit met ze trainen of ze als sneakers dragen.

HET ONTWERP EN DESIGN VAN DE BROOKS REVEL

Door het gebreide bovenwerk en de hoge hiel ziet de Brooks Revel er in verschillende kleurencombinaties uitstekend uit. Er zijn verschillende modellen voor mannen en vrouwen. Het Engineered Flat Knit Upper voorkomt dat je zweetvoeten krijgt en maakt dat je voet goed mee kan bewegen, de speciale tussenzool met BioMoGo DNA-technologie verwerkt elke stap vervolgens dynamisch. De buitenzool is slijtvast en heeft flexgroeven voor de nodige flexibiliteit.

Brooks Revel

EXTRA VERSTEVIGING

Het Heel Segmented Crash Pad – een hielversteviging – zorgt voor een soepele afwikkeling van je voet en is iets minder flexibel dan de hielversteviging van zijn grote broer, de Brooks Ghost. De schoen is voorzien van de overbekende Brooks BioMoGo DNA tussenzool voor een uitstekende dempende werking, zodat je minder last hebt van de schokken tijdens het lopen. De veters zijn sterk en duurzaam.

Brooks Revel

CONCLUSIE

Met de introductie van de Revel heeft Brooks een betaalbare, modieuze variatie op de Brooks Ghost op de markt gebracht die nauwelijks aan kwaliteit inboet. De afwikkeling en demping is prima voor dagelijks gebruik en de schoenen zijn ook geschikt voor cross-training. Een prima optie voor iedereen die een schoen zoekt in de klasse van de Saucony Ride en de Nike Pegasus.

Video - look and feel

hardloopschoen review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!