Garmin HRM Pro Review

9.1
4.6 1

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Bestel bij de beste webshops:

Review

Hardlopen is iets dat er voor jou absoluut bij hoort. Je wilt graag weten hoe je lichaam zich gedraagt en of er een verbetering zichtbaar wordt van jouw conditie.

Daar gebruik je bij voorkeur apparatuur voor van een betrouwbaar merk. Apparatuur zoals de hartslagmeter van Garmin die je om je borstkas bindt.

Een prima idee vinden wij, maar denk je dat de HRM Pro goed genoeg is voor jou?

Kijk eens naar de (dalende) prijs

Kijk je naar de prijs, dan wordt die steeds aantrekkelijker. Garmin heeft namelijk al een opvolger gelanceerd, die begon op dezelfde prijs. Dat is de HRM Pro Plus.

Maar inmiddels zie je de prijs van de Pro langzaam zakken, terwijl de nieuwe Pro Plus op dezelfde prijs blijft.

Train jij indoor op een loopband?

Jij denkt misschien dat een nieuw model ook veel nieuwe mogelijkheden biedt. Laten we je dan maar gelijk uit de droom helpen. Zoveel meer biedt de Garmin HRM Pro Plus eigenlijk niet.

Daarop geldt eigenlijk alleen maar een uitzondering als je graag indoor traint op een loopband. Dan geeft de Pro Plus jou informatie door over het tempo en de afstand. Normaal gesproken lukt dat binnen niet, omdat je zulke informatie buiten via GPS krijgt.

De lange gebruiksduur van de batterij

Maar is binnen trainen niet jouw ding, dan heb je met de HRM Pro genoeg mogelijkheden in huis.

Garmin wekte op haar website de suggestie dat de batterijduur van haar nieuwere versie langer zou zijn. Maar dit blijkt niet het geval.

Het apparaat werkt op een knoopcelbatterij. Die kan wel tot 1 jaar meegaan als je per dag 1 uur een triatlontraining doet.

Je kunt de status van de batterij trouwens bijhouden in de Garmin Connect app. Zo ben je er altijd op tijd bij als de knoopcel vervangen moet worden.

Gebruikers tonen zich erg enthousiast over de batterijduur van de Pro. Dus jij kunt je met een gerust hart bij hen aansluiten.

Zwemmen, duiken en gegevens opslaan

Misschien zwem jij graag met je hartslagband om. Geen probleem, de Pro slaat al jouw gegevens op en stuurt ze naar je telefoon als je weer op de kant staat. Ook duiken met de hartslagband om is mogelijk. De HRM Pro weerstaat een druk tot 5 atmosfeer.

Batterij vervangen met of zonder schroevendraaier?

Het vervangen van de batterij is bij de Pro een beetje een gedoe. Je moet met een kruiskopschroevendraaier een paar schroefjes losschroeven voordat het batterijklepje open gaat.

Sommige mensen schroeven daarna het klepje zo stevig vast, dat de afdichting beschadigt en de waterdichtheid kan worden aangetast.

Ben jij ook zo, dan is het misschien beter om voor opvolger Pro Plus te kiezen. Die heeft een batterijklepje gekregen dat je met een kwartslag opent zonder schroevendraaier.

Maar ja, als je weet dat je voorzichtig moet zijn is een batterijklepje met schroefjes toch geen probleem? Het lijkt ons wat overdreven om hiervoor tientallen euro’s meer te gaan betalen.

Goede pasvorm, veel informatie en eenvoudige koppeling

Bekijk je de reviews die de HRM Pro krijgt, dan zijn die eigenlijk steeds positief van toon. Veel mensen benadrukken het comfort van de band die om je romp zit. Hij verschuift niet en past ook goed onder strakke kleding.

De gebruikers zien er een ideaal hardloop device in. Een hardloopband die meer hardloopinformatie geeft dan het sporthorloge van Garmin.

In de statistieken komt bijvoorbeeld de grondcontacttijd terug en de balans tussen linker- en rechtervoet.

Nog een pluspunt is de connectiviteit. De HRM Pro beschikt over goede draadloze verbindingsmogelijkheid. Je hoeft hem maar één keer te koppelen. In het vervolg zal alles automatisch verlopen.

Doe je de band om je borstkas, dan koppelt hij automatisch met je Garmin sporthorloge. Het horloge schakelt automatisch de polsmeting uit en gebruikt vervolgens de hartslagband als meetinstrument.

Fietsen met fietscomputer en sporthorloge

Ook voor fietsers is de Garmin HRM Pro een uitkomst. Hier komt vooral als voordeel naar voren dat de hartslagmeter via twee verschillende draadloze verbindingen communiceert.

Dit zijn bluetooth en ANT+. Fietsers die de HRM Pro gebruiken kunnen hem hierdoor bijvoorbeeld tegelijkertijd met ANT+ aan hun fietscomputer koppelen en met bluetooth aan hun sporthorloge.

Geld besparen ook iets voor jou?

Dus ja, als je geld wilt besparen en toch een hoogwaardige Garmin HRM wilt aanschaffen, lijkt ons de HRM Pro een uitstekende keuze. Dit is dus alleen anders als je hem vooral wilt gaan gebruiken voor indoortrainingen of als je nogal onhandig bent met de schroevendraaier…

Garmin HRM Pro review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!