Polar H7 hartslagband review Hartslagband Hardloopzone

Polar H7 hartslagband review

8.2

Voor- en nadelen

 • Zeer nauwkeurige hartslagmeting
 • Gemakkelijk te verbinden via Bluetooth met je smartphone of sporthorloge
 • Zit comfortabel en licht
 • Is makkelijk schoon te maken
 • Je kunt gebruik maken van de gratis Polar Beat App, maar de Polar H7 werkt ook in combinatie met andere Apps
 • Vervangen van de batterij kan even een klusje zijn

Review

Polar staat erom bekend om zeer kwalitatieve hartslagbanden te ontwikkelen. De polar H7 hartslagband is dan ook geen uitzondering op de regel.

Met deze hartslagband krijg jij nauwkeurige inzichten in je trainingen. Het is een apparaatje waar je blind op kunt vertrouwen.

Maar is de deze hartslagband ook geschikt voor jou?

foto product voordelen  
Polar H10 hartslagband Polar H10 hartslagband
 • beschikbaar in 4 verschillende kleuren
 • past perfect & zit erg comfortabel
 • batterij gaat tot wel 400 uur mee
 • zeer nauwkeurige hartslagmeting
bekijk prijs

Let op: Er is ondertussen een nieuwer model van deze hartslagmeter op de markt. Namelijk de Polar H10, bekijk de actuele prijs hier.

Of lees onze uitgebreide Polar H10.

Wat kun je allemaal met deze borstband?

De Polar H7 is een hartslagband die je kunt gebruiken tijdens het sporten om je hartslag zo nauwkeurig mogelijk te meten. De band is in drie verschillende kleuren beschikbaar, namelijk zwart, blauw en roze.

De hartslagband is gemaakt van comfortabel en licht materiaal, het design is verder niet heel spannend. Je kunt de borstband gemakkelijk schoonmaken.

Er zijn twee verschillende maten beschikbaar, zodat de meeste mensen wel gebruik kunnen maken van deze hartslagband. Deze hartslagband is een goede keuze wanneer je wilt gaan voor kwaliteit en comfort.

Uiteraard meet de Polar H7 je hartslag tijdens je training, maar er zijn ook andere functies die deze borstband onderscheiden van andere hartslagbanden. Hieronder zullen we ingaan op alle kenmerken.

Batterijduur

Polar H7 batterij

De hartslagband wordt geleverd met een batterij. Deze batterij kan een hele tijd meegaan (200 uur). Let hierbij wel op dat je na je training de sensor van de band af klikt. Wanneer je dit namelijk niet doet bestaat de kans dat de batterij een stuk sneller leeg loopt.

Het vervangen van de batterij is niet heel erg simpel, maar met een beetje handigheid kun je dit klusje prima zelf. Om op een goede manier de batterij te kunnen vervangen is het wel handig een schroevendraaier bij de hand te houden.

Waterdicht

Je kunt de Polar H7 gewoon tijdens het zwemmen dragen. Om ook tijdens het zwemmen je hartslag bij te houden heb je een sporthorloge of ander product nodig die de 5kHz transmissie ondersteunen, zoals bijvoorbeeld het Polar V800 horloge. Let dus op dat je niet met elk willekeurig sporthorloge je hartslag tijdens je zwemtraining kunt bijhouden.

Connectiviteit

Je kunt deze borstband niet via ANT+ met een sporthorloge verbinden. Het is alleen mogelijk om de Polar H7 door middel van Bluetooth (of Gymlink) met je smartphone of sporthorloge te verbinden.

In principe heb je aan je smartphone genoeg om je hartslaggegevens met deze losse borstband bij te houden. Je hoeft daarnaast dus niet per se een sporthorloge aan te schaffen. De Polar H7 is zelfs te verbinden met de wat oudere smartphone van Samsung en Apple.

Nauwkeurigheid

Een losse borstband meet je hartslag altijd een stuk nauwkeuriger dan een ingebouwde hartslagmeter in je sporthorloge, maar de Polar H7 gaat nóg een stapje verder.

Dankzij het gebruik van ECG voor het meten van je hartslag is de Polar H7 in staat je hartslag op zeer nauwkeurige wijze te meten. Vele andere borstbanden maken hier geen gebruik van, maar meten je hartslag via een optische sensor.

Bij een meting met een optische sensor zullen de gegevens wat minder betrouwbaar zijn dan de hartslaggegevens die worden gemeten door de Polar H7 hartslagband.

Polar Beat App

Via de (gratis) Polar Beat App kun je al je gegevens van je training eenvoudig bijhouden en analyseren. De App is voornamelijk geschikt voor hardlopers, maar ook voor andere sporten kun je verschillende data bijhouden.

Bovendien kun je bekijken in welke hartslagzones je hartslag zich tijdens je training bevond. Om meer te weten te komen over het trainen in een bepaalde hartslagzone kun je hier meer lezen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een andere app, zoals bijvoorbeeld “runkeeper”.

Lovende reviews

De Polar H7 werkt goed en de meeste gebruikers zijn dan ook uitermate tevreden over deze borstband. Het verbinden met je smartphone of sporthorloge gaat snel en vrijwel altijd vlekkeloos. Bovendien is deze hartslagband niet heel erg hoog geprijsd en biedt zeker waar voor je geld. De Polar H7 is een degelijk en populair product onder zowel beginnende als ervaren sporters.

Voor wie is de Polar H7 geschikt?

Hartslagband hardlopen

De Polar H7 hartslagband is in principe voor iedereen geschikt die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar trainingen en uiteraard zijn of haar hartslag wilt meten. Door goed op je hartslag te letten kun je meer uit je work-outs halen en op een gemakkelijke manier je fysieke conditie verbeteren.

Doordat de Polar H7 op eenvoudig wijze met verschillende apparaten te verbinden is, is deze borstband voor (bijna) iedereen wel een goed hulpmiddel zijn. Zoals hierboven al genoemd is de Polar H7 goed te gebruiken door beginners, maar ook door de wat meer ervaren sporter.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Polar H7?

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van de Polar H7 voor je op een rijtje gezet. Zie hieronder waarom de Polar H7 voor jou een goede borstband kan zijn en waar je op moet letten.

Conclusie

Door gebruik te maken van deze hartslagband heb je in principe geen sporthorloge nodig om alsnog je gegevens tijdens je trainingen te meten en hiermee ook je work-outs te kunnen verbeteren.

De Polar H7 zit comfortabel en je zult dus geen tot weinig last hebben van de borstband tijdens het sporten.

Voor een niet al te hoge prijs kun je toch op een eenvoudige (en zeer nauwkeurige) manier je hartslag tijdens het sporten in de gaten houden.

foto product voordelen  
Polar H10 hartslagband Polar H10 hartslagband
 • beschikbaar in 4 verschillende kleuren
 • past perfect & zit erg comfortabel
 • batterij gaat tot wel 400 uur mee
 • zeer nauwkeurige hartslagmeting
bekijk prijs

Let op: Er is ondertussen een nieuwer model van deze hartslagmeter op de markt. Namelijk de Polar H10, bekijk de actuele prijs hier.

Bronnen:

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

hartslagband review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!