Polar Verity Sense Review Hartslagband Hardloopzone

Polar Verity Sense Review

9.1

Voor- en nadelen

  • Kan tot wel 600 uur aan trainingsgegevens opslaan
  • Handige clip voor bevestiging aan de zwembril
  • Bluetooth & ANT+ verbindingsmogelijkheden
  • Opladen door middel van USB
  • Zeer nauwkeurige hartslagmeting (ook tijdens intervaltraining)
  • Registreer niet alleen je hartslag, maar ook je hartslagzone(s), trainingsduur, trainingseffect en verbrande calorieën

Review

De hartslagbanden van Polar, zoals de recente H10, zijn toonaangevend maar het Finse bedrijf wil duidelijk elke sporter de meest nauwkeurige metingen kunnen bieden.

En omdat een borstband of sporthorloge niet voor iedere sport of sporter even goed werkt, ontwikkelt Polar ook veelzijdige optische hartslagbanden. Zoals de uitstekende Polar Verity Sense.

Optische hartslagmeting

Polar Verity Sense wat krijg je

De Verity Sense werkt met optische hartslagmeting – dus met behulp van lichtsignalen – en niet via elektrische hartpulsen, wat doorgaans nauwkeuriger is. Maar bij sommige (koude) weercondities en sporten, kan optische meting betrouwbaarder zijn. Het voordeel van deze band is daarnaast dat je hem praktisch op elke plek op je lichaam kunt dragen.

Dit laatste is ook waarin dit soort hartslagbanden onderscheiden van sporthorloges die ook optische hartslagmeting gebruiken. Metingen aan de pols zijn niet altijd even nauwkeurig, vooral niet wanneer de pols veel gedraaid wordt of tijdens het zwemmen.

De Polar Verity Sense biedt dan uitkomst. Je kunt deze sensor op je arm dragen, maar ook je been en zelfs je hoofd.

De Verity Sense is niet de enige optische hartslagband van Polar; eerder waren er al de OH1 en OH1+, maar de updates zijn aanzienlijk genoeg om een aankoop te rechtvaardigen.

Belangrijkste kenmerken

Je kunt van alles met de schijnbaar simpele Verity Sense. Dit zijn de belangrijkste kenmerken op een rij:

Nauwkeurige optische hartslagmeting

Hartslagmeting (bijna) overal waar je wilt op je lichaam… en ook nog eens zeer nauwkeurig en consistent. Wat wil je nog meer?

Intern geheugen

De Verity Sense kan maar liefst tot 600 uur aan trainingsgegevens opslaan. Geen probleem dus als je een dagje vergeet te synchroniseren.

Clip voor zwembril

Zwemmers worden goed bediend met de praktische clip waarmee je de sensor eenvoudig aan je zwembril bevestigd.

Connectiviteit

Aan verbindingsopties geen gebrek. Je kunt de Verity Sense met meerdere Bluetooth én Ant+-apparaten verbinden.

Design en comfort

Polar Verity Sense hartslagband

Er is weinig aan te merken op het ontwerp van de Verity Sense. Het hart is de sensor waarmee alles wordt geregistreerd en opgeslagen. Deze sensor kun je (1) in de clip klikken die in de textielen band is verwerkt, (2) in de zwembril-clip klikken, of (3) in de usb-lader stoppen, die je vervolgens in je computer plugt om de sensor op te laden.

De band van textiel is zeer comfortabel en kun je makkelijk om je arm of been kunt bevestigen. Dit is nu nog makkelijker dan voorheen – met de OH1 – omdat de Verity Sense een handige klittenbandsluiting heeft. Verder lijkt het nadeel dat de OH1 soms omklapte, bijvoorbeeld als je hem onder een longsleeve droeg, nu verdwenen te zijn vanwege een nieuw clipontwerp.

Daarnaast heeft de clip voor de zwembril ook een nieuw ontwerp gekregen waarmee de sensor nog beter bevestigd is.

Nauwkeurigheid

Polar Verity Sense sensor

De kwaliteit van optische hartslagmeting is in potentie al erg goed. Met hartslagmeting aan de pols – via een horloge – is er feitelijk al weinig te klagen; de gemeten waardes verschillen in de praktijk eigenlijk nauwelijks van die van een hartslagband met ECG-meting.

Vrijwel het enige punt waarop dit soort polsmetingen moeten inleveren is consistentie. Bij sommige bewegingen kan het contact met de huid minder worden waardoor er tijdelijk afwijkingen in de metingen kunnen zijn. Dit probleem wordt zo goed als opgelost met een optische hartslagband als de Polar Verity Sense.

Vanwege het goed doordachte ontwerp zal de Verity Sense (bijna) nooit omdraaien tijdens het sporten (en het dragen onder kleding) en verder zit hij vanwege de prima band en meegeleverde clip voor je zwembril altijd goed op zijn plek. Daarmee is het een van de meest nauwkeurige hartslagmeters die je je maar kunt wensen. In elke situatie.

Geheugen en functies

De Polar Verity Sense heeft 16 MB aan intern geheugen. Dit is 4 x zoveel als de 4 MB van de OH1. Het lijkt misschien weinig, maar je kunt er zo’n 600 uur aan trainingsgegevens mee opslaan. Ruim voldoende voor de meeste sporters.

Meestal wil je immers redelijk snel na een workout je statistieken synchroniseren en bekijken. En heb je de info dus al op een ander device staan.

Met de Verity Sense meet en registreer je niet alleen je hartslag, maar ook je hartslagzone(s), trainingsduur, trainingseffect en verbrande calorieën. Ook heeft de sensor een zwemmodus, waarbij je ook data krijgt over je tempo en afstand. Deze gegevens kun je na je training allemaal bekijken in de Polar Flow app.

Connectiviteit

De Verity Sense is erg flexibel wat betreft connectiviteit. Je kunt naar praktisch elk mogelijk apparaat je hartslaggegevens sturen en ze (live) bekijken. Met zijn twee Bluetooth connecties en ongelimiteerde ANT+-connecties kun je met alles verbinden, of het nu een horloge, fietscomputer fitnessapparaat of ander device is.

Waterdichtheid

De waterbestendigheid is met de Verity Sense verder toegenomen, van 30 meter (voor de OH1) tot 50 meter. In de praktijk zul je hier weinig van merken. Net als voorheen kun je er gewoon prima mee zwemmen.

Batterijduur

De maximale batterijduur van de OH1 was met 12 uur niet spectaculair te noemen. Gelukkig heeft deze bij de Verity Sense een mooie boost gekregen. De hartslagmeter gaat nu tot 20 uur mee.

Erg fijn, want minder oplaadmomenten en ‘geklungel’ met het in en uit de verschillende clips drukken.

Conclusie: Prijs/kwaliteit

De Polar Verity Sense is niet de meest budgetvriendelijke hartslagmeter, maar is voor de serieuze sporter die de flexibiliteit van een optische hartslagband nodig heeft, het geld zeker waard. Het wordt helemaal een no-brainer als je een zwemmer bent.

De Verity Sense is bovendien een waardevolle upgrade ten opzichte van zijn voorganger en – niet onbelangrijk – meet ook echt nauwkeurig je hartslag.

Wil jij ook beginnen met nauwkeurige en betrouwbare hartslagmeting? Ontdek zelf hoe comfortabel en veelzijdig deze optische hartslagband is en bestel de Polar Verity Sense meteen bij Coolblue, All4Running of Bol.com!

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Polar Verity Sense review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!