Wahoo Tickr hartslagband review 2021 Hartslagband Hardloopzone

Wahoo Tickr Hartslagband Review 2024

8.7

Voor- en nadelen

  • Zeer nauwkeurige hartslagmeting
  • Mogelijkheid om te verbinden via Bluetooth én ANT+
  • Optie om je smartphone thuis te laten tijdens het trainen en later je gegevens te synchroniseren
  • Werkt prettig met de Wahoo 7 App
  • Batterij kan gemakkelijk worden vervangen
  • Verbinden met andere Apps loopt niet altijd probleemloos
  • Vrij hoog geprijsd
  • Je kunt de Wahoo Tickr niet gebruiken tijdens het zwemmen

Review

Wil je weten of de Wahoo Tickr hartslagband iets voor jou is?

Ontdek welk model voor jou het meest geschikt is en voor welke activiteiten je deze hartslagband het beste kunt gebruiken.

Laten we beginnen.

Wat kan de Wahoo Tickr hartslagband allemaal?

De Wahoo Tickr is een hartslagband die je hartslag tijdens een training meet en deze gegevens tegelijkertijd naar bijvoorbeeld je sporthorloge of smartphone overbrengt.

Met behulp van een losse borstband meet je op nauwkeurige wijze je hartslag tijdens het trainen. Er zijn drie verschillende versies van de Wahoo Tickr. Qua design zijn deze versies in principe hetzelfde.

De Wahoo Tickr is de meest standaard (en uiteraard goedkoopste) versie, maar daarnaast heb je ook nog de Wahoo Tickr Run en de Wahoo Tickr X.

De Wahoo Tickr is de meest simpele versie om je hartslag mee te meten. De Wahoo Tickr Run kan naast uiteraard het meten van de hartslag onder andere ook de snelheid en afstand bijhouden wanneer je op een loopband traint.

De Wahoo Tickr X beschikt bovendien over een geheugen, zodat je de synchronisatie met je sporthorloge of smartphone ook na je training kunt doen. De belangrijkste verschillen tussen deze versies hebben wij verwerkt in een overzichtelijke tabel. Voor de duidelijkheid zie je hieronder wat de belangrijkste verschillen zijn.

Voor de volledigheid zullen we ons in de rest van dit artikel focussen op de duurste versie, de Wahoo Tickr X.

Wahoo Tickr Wahoo Tickr Run Wahoo Tickr X
Hartslagmeting ja ja ja
Bluetooth ja ja ja
ANT+ ja ja ja
Gegevens bijhouden op de loopband ja ja
Intern geheugen ja
Trilalarm ja

Voor wie is de Wahoo Tickr geschikt?

Zoals eerder al beschreven werkt een losse borstband zeer nauwkeurig wanneer het aankomt op het meten van je hartslag. Er zijn sporthorloges die over een ingebouwde hartslagmeter beschikken, maar de gegevens van dit apparaatje kunnen nogal verschillen.

Zeker wanneer je bijvoorbeeld aan intervaltrainingen doet of wanneer het sporthorloge niet strak genoeg zit is het lastig om je hartslag zeer accuraat te meten met behulp van een sensor om de pols.

Een losse borstband is dus prettig voor iedere sporter die graag een zo nauwkeurig mogelijk inzicht wil krijgen in zijn of haar hartslag tijdens een training. Dankzij het simpele design en haar comfort is deze borstband in principe voor iedereen geschikt. De band zit vrij comfortabel en zakt niet af tijdens het trainen.

Bekijk alle Wahoo tickr modellen

Wat zijn de functies en opties?

De Wahoo Tickr X is de meest uitgebreide versie die je bij Wahoo kunt kiezen. Hieronder zullen we verder ingaan op alle functies en kenmerken van deze borstband.

Connectiviteit van de Wahoo Tickr

Zoals hierboven al uitgelegd beschikken alle versies van de Wahoo Tickr over de mogelijkheid om te verbinden via Bluetooth en ANT+.

Dit is erg handig, want zo kun je de borstband gemakkelijk verbinden met zowel je sporthorloge als je smartphone.

Daarnaast laat de Wahoo Tickr goed zien wanneer deze is verbonden met een extern apparaat. Als het rode lampje brandt heeft de borstband inzicht in jouw hartslag en wanneer het blauw lampje brandt is de Wahoo Tickr verbonden met een extern apparaat.

Ingebouwd geheugen

Al eerder bespraken we de functie van de Wahoo Tickr X om gegevens van je trainingen op te kunnen slaan, zonder dat je verbonden hoeft te zijn met je sporthorloge of smartphone.

De Wahoo Tickr X beschikt over de mogelijkheid om tot wel zestien uur op te kunnen slaan. Dit maakt het makkelijk om gewoon te gaan trainen en na de training de borstband pas te verbinden met je smartphone.

Je hoeft je smartphone of sporthorloge dan in principe niet mee te nemen tijdens je training. Dat scheelt weer wat gewicht en gerommel met losse spullen.

Wahoo Fitness App

Alle drie de versies van de Wahoo Tickr zijn te verbinden met de Wahoo Fitness App (beschikbaar voor iOS en Android smartphones).

Vanwege het ingebouwde geheugen worden je hartslaggegevens bij de Wahoo Tickr X automatisch gesynchroniseerd met de Wahoo Fitness App.

De App is eenvoudig en overzichtelijk en biedt geen extra opties, zoals onder andere het in contact komen met andere Wahoo Tickr gebruikers.

In principe kun je de Wahoo Tickr met elk ander soort App verbinden en gebruiken, zoals bijvoorbeeld de App Runkeeper of Strava. Volgens gebruikers werkt de Wahoo Tickr in combinatie met andere Apps helaas niet altijd helemaal zoals het zou moeten, maar veel gebruikers zijn ook van mening dat het voldoende werkt. Dit ligt natuurlijk helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Bekijk alle Wahoo tickr modellen

Waterdicht

De Wahoo Tickr X is, net als de andere twee versies van de hartslagmeter, spatwaterdicht. Wat betekent dat je niet met deze band om kunt zwemmen en dus geen hartslag onder water kunt meten. Wel kan de Wahoo Tickr tegen wat spatwater en een flinke zweetsessie.

Batterij

Alle versies van de Wahoo Tickr beschikken over losse batterijen. Je hoeft het apparaatje dus niet op te laden, maar je kunt gemakkelijk zelf de batterijen vervangen. In principe moeten de batterijen zo’n twaalf maanden meegaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de batterijen die je gebruikt en hoeveel gebruik je van de borstband maakt.

Het meten van verschillende activiteiten

De Wahoo Tickr Run en de Wahoo Tickr X houden onder andere je pasfrequentie (hoeveel stappen je per minuut zet) en je snelheid en afgelegde afstand op een loopband bij.

Het nadeel van de Wahoo Tickr Run is dat je je smartphone bij je moet hebben om deze gegevens te kunnen meten. Bij de Wahoo Tickr X worden in het geheugen alleen je hartslag en de tijd bijgehouden, voor de volledigheid van alle gegevens dien je dus toch ook je smartphone tijdens het hardlopen mee te nemen.

Wanneer je de Wahoo Tickr X gebruikt kun je ook goed gebruik maken van de Wahoo 7 min. App. Deze App biedt allerlei work-outs die maar zeven minuten duren. Met gebruik van de Wahoo borstband worden de verschillende oefeningen automatisch herkent en geanalyseerd.

Deze App is heel erg fijn om een snelle, en toch effectieve, work-out mee te doen. Daarnaast wordt er ook een melding gegeven wanneer je een oefening niet helemaal goed uitvoert. Dit werkt prettig om zo veel mogelijk uit je work-out te halen.

De Wahoo Tickr meet gegevens van jouw training van vijf verschillende activiteiten, namelijk hardlopen, op de loopband lopen, tijdens het spinnen, fietsen in de sportschool of buiten fietsen.

Bekijk alle Wahoo tickr modellen

Conclusie

Al met al is de Wahoo Tickr een hele fijne borstband wanneer je meer uit je training wilt halen. Er zitten niet allerlei extras op, maar de Wahoo Tickr doet wat het moet doen en wanneer je wilt trainen (en je gegevens wilt meten) zonder je smartphone mee te nemen kun je dit prima doen met de Wahoo Tickr X.

Natuurlijk moet je het niet vervelend vinden om een borstband te dragen. Als je hier geen problemen mee hebt is de Wahoo Tickr een goede optie om jouw trainingen op zeer nauwkeurige wijze te kunnen meten.

Bekijk alle Wahoo tickr modellen

Wat vind jij van deze hartslagband? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Wahoo Tickr review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!