Wat is een multisportmodus?

Een multisportfunctie op een smartwatch is een functie waarmee je verschillende sportactiviteiten en -oefeningen bij kunt houden en kunt registreren met behulp van één enkele functionaliteit of instelling.

Je kunt alle gegevens binnen één enkele sessie bijhouden en opslaan; zonder deze als losse activiteiten te hoeven registreren.

Daarbij kun je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende sportprofielen op hun smartwatch, afhankelijk van welke activiteit je op dat moment beoefent, zodat wel altijd de juiste activiteit gemeten wordt, met de daarvoor relevante meetwaardes.

Met name voor triatleten is dit een handige functie, al hebben deze soms ook de beschikking over een specifiek triatlon-profiel.

Kenmerken van multisportfunctie

De multisportfunctie is vooral populair bij sporters en fitnessliefhebbers, omdat het hen de mogelijkheid biedt om specifieke statistieken en metingen bij te houden voor verschillende sporten zonder dat ze aparte apps of instellingen hoeven te gebruiken.

Enkele van de kenmerken en voordelen van een multisportfunctie op een smartwatch zijn:

1. Keuze uit vele sportprofielen
De smartwatch biedt verschillende voorgeprogrammeerde sportmodi waaruit je kunt kiezen bij het samenstellen van je gecombineerde sportsessie.

2. Specifieke metingen
Voor elke sportmodus worden specifieke metingen en statistieken bijgehouden, zoals duur, afstand, snelheid, hartslag en verbrande calorieën.

3. Automatische herkenning
Sommige smartwatches kunnen automatisch de activiteit herkennen en overschakelen naar de juiste sportmodus zonder dat je dit handmatig hoeft te doen.

4. Trainingsoverzicht
Na het voltooien van een activiteit kun je een samenvatting van je training bekijken, inclusief prestatiegegevens en andere inzichten.

Smartwatches met multisportfunctie

Dit zijn enkele smartwatches met een volwaardige multisportfunctie:

Apple Watch 8
Garmin Fenix 7
Garmin Forerunner 265
Coros Vertix 2
Polar Grit X Pro
Polar Pacer Pro