Wil jij hardlopen leuker maken? Of wil jij je prestaties tijdens het hardlopen verbeteren?
Dan hebben wij goed nieuws. Het kan allebei met een koptelefoon. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat muziek tijdens het hardlopen jouw prestaties verbetert en je afleidt van pijn en vermoeidheid. Kortom, hardlopen wordt leuker en effectiever met muziek.
En hoe doe je dat? Met de ouderwetse koptelefoon natuurlijk! Nou ja, ouderwets? Tegenwoordig zijn ze niet zo ouderwets meer. Wij laten jou de 5 beste koptelefoons van dit moment zien.
foto | product | voordelen | |
JBL Tune 500 BT |
| bekijk prijs | |
Bose 700 Noise cancelling |
| bekijk prijs | |
JBL Under Armour Noise cancelling |
| bekijk prijs | |
Sony WH 1000XM3 Noise cancelling |
| bekijk prijs | |
JBL live 650BTNC Noise cancelling |
| bekijk prijs |
JBL Tune 500 BT
Wie denkt dat JBL voornamelijk dure artikelen verkoopt, moet nog maar eens kijken. Met de JBL Tune 500BT brengt JBL namelijk een on-ear koptelefoon, voor een onwaarschijnlijk zacht prijsje.
Voor dit geld krijg je een, voor JBL kenmerkend, strak design, En weet je wat net zo strak is als het design? Het gebruiksgemak!
De JBL Tune 500BT is eenvoudig in gebruik, no-nonsense.
Daardoor is de JBL Tune in alle opzichten een uitstekende keuze. Vooral wanneer je niet zoveel geeft om technische snufjes en bizarre kwaliteit. Hij is draadloos, je kunt het volume regelen en met de geïntegreerde microfoon kun jij gebruik maken van spraakbesturing.
Kortom, alles wat een koptelefoon in de basis moet hebben tijdens het hardlopen. Echter, door het zachte prijsje moet je wel genoegen nemen met een lagere resolutie én ontbreekt de noise cancelling.
Onder gebruikers wordt de Tune 500 BT ook uitstekend gewaardeerd. De koptelefoon wordt geloofd om de prijs/kwaliteitverhouding en dat is niet zo gek. De Tune 500 BT beschikt immers over alle functies die een koptelefoon in de basis moet hebben.
De koptelefoon blijft tijdens het hardlopen goed zitten en het lijkt alsof je helemaal geen koptelefoon op hebt.
- Voordelige koop
- Spraakbesturing
- Geïntegreerde microfoon
- Lichtgewicht koptelefoon blijft goed zitten tijdens het hardlopen
- Matige geluidskwaliteit
- Geen noise cancelling
Bose 700 noise cancelling koptelefoon
Voor de Bose 700 moet je iets dieper in de buidel tasten, maar daar krijg je ook heel wat voor terug. Is een over-ear model lomp? Absoluut niet, Bose bewijst het tegendeel. De Bose 700 heeft een dynamisch design en is van alle gemakken voorzien.
Naast de must-haves voor een goede koptelefoon, beschikt de Bose 700 daarnaast over maar liefst 11 levels van noise cancelling die je eenvoudig aanpast via de app. Daardoor kun jij echt ongestoord sporten!
En als jij, na het sporten, telefoon krijgt terwijl je een film op je iPad kijkt? Geen probleem. Dat gaat allemaal via jouw koptelefoon dankzij de multi-pairing functionaliteit.
De grote vraag is, betekent zo’n prijskaartje direct dat hij goed wordt ontvangen? Dat is bij de Bose 700 wel het geval.
We horen positieve geluiden rond de Bose 700 en met name, je raadt het al, vanwege de ruime mogelijkheden rond de noise cancelling. Niemand stoort jou nog met de Bose 700, tot dat de accu uitvalt. De korte accuduur is namelijk wel een puntje van kritiek. Deze koptelefoon is wat zwaarder dan de Tune 500 (252 gram) maar blijft goed zitten tijdens het hardlopen.
- Noise cancelling
- Mogelijkheid tot gebruiken van de app
- Multi-pairing functionaliteit
- Blijft goed zitten tijdens het hardlopen
- Matige accuduur
JBL Under Armour koptelefoon
Met de JBL Under armour sport wireless train heeft JBL nog een on-ear model in de etalage liggen. Wat is het grote verschil met de JBL Tune 500? Ten eerste, de noise cancelling functie op de JBL Under armour. Daarnaast is de Under armour nog meer in de markt geplaatst als koptelefoon voor sporters.
Je vraagt je dan af, zie je in de specificaties dat dit een koptelefoon voor sporters is? Dat zie je. JBL heeft namelijk diverse opties toegevoegd om het jou tijdens het sporten nog makkelijker te maken.
Naast het model, dat perfect aansluit, beschikt de JBL Under armour over een ‘TalkTru button’. Hiermee schakel jij met één klik je muziek uit en geoptimaliseerde spraak noise cancelling in. Ideaal voor een babbeltje tussen de hardloopsessies door!
Rond de JBL Under Armour blijft het redelijk stil. Normaal zou je zeggen, geen nieuws is goed nieuws. Dat lijkt ook hier het geval. De berichten die voorbijkomen over de JBL Under Armour zijn namelijk overwegend positief. Het design en het comfort komen hier meermaals naar voren. We treffen daarnaast behoorlijk wat hardlopers onder de gebruikers!
- Noise cancelling
- Schakelen gemakkelijk tussen muziek en gesprek met de TalkTru button
- Comfortabel en blijft goed zitten tijdens het lopen
- Weinig bekendheid
Sony WH 1000XM3
Een merk dat niet kan ontbreken in deze strijd, dat is Sony. Met de WH-1000XM3 biedt Sony een uitstekende over-ear koptelefoon met noise cancelling. Daarbij hoort een strak design en achter dat design schuilt de wereld aan opties.
Met name de ‘Quick Attention’ optie en de perfecte demping rond de pads en hoofdband, maken het een uitstekende koptelefoon om te dragen tijdens het sporten. Met ‘Quick Attention’, het woord zegt het al, breng jij in no-time het volume van je muziek omlaag. Daardoor hoor jij je omgeving perfect en je schakelt ook gemakkelijk terug! Deze opties brengen ook een prijskaartje met zich mee en die kan wel eens afschrikken.
Uiteindelijk kunnen we er niet omheen. Want wie Sony zegt, zegt betrouwbaarheid. Met de WH 1000XM3 laat Sony wederom zien een betrouwbaar merk te zijn.
Er is weinig aan te merken op de koptelefoon. Ondanks het wat hogere prijskaartje, wordt de prijs/kwaliteitverhouding nog steeds aangestipt als groot pluspunt. En dat wil wel iets zeggen.
- Noise cancelling
- Schakelen tussen muziek en omgeving met ‘Quick Attention’
- Comfortabele pasvorm dankzij de pads en hoofdband
- Hoge prijs
JBL live 650BTNC
Met de JBL Live 650BTNC heeft JBL nog een tweede ijzer in het vuur bij onze 5 beste koptelefoons tijdens het sporten.
Het grote verschil is niet zo moeilijk te vinden. De JBL Live 650 BTNC is namelijk een over-ear hoofdtelefoon.
Het grote verschil? Bij over-ear hoofdtelefoons ervaar je doorgaans een ruimer en uitgebreider geluid dan bij on-ear hoofdtelefoons.
De noise cancelling zorgt ervoor dat jouw omgevingsgeluiden worden geblokkeerd zodat jij niet wordt afgeleid. Daardoor kun jij ongestoord bezig zijn met jouw workout.
Die ongestoorde workout wordt alleen maar beter met de eindeloze opties. Tot slot geniet jij van ondersteuning vanuit Siri en Alexa en regel jij alles eenvoudig vanuit jouw Headphones App.
Dat gemak en comfort, dat is ook opgevallen onder de gebruikers. De noise cancelling wordt veelal aangehaald als het grootste pluspunt van de JBL Live 650 BTNC. Daarnaast blijven ook de gebruiksvriendelijkheid en de goede kwaliteit niet onopgemerkt.
- Noise cancelling
- Ondersteuning vanuit SIri en Alexa
- Bedien de koptelefoon gemakkelijk met de JBL Headphones App
- Geen fijne pasvorm
Noise cancelling vs. niet
Misschien wel het belangrijkste aspect, vooral tijdens het hardlopen, is noise cancelling. De vraag is, hoeveel waarde hecht jij hieraan?
Je onderdrukt met noise cancelling jouw omgevingsgeluid. Het toevoegen van anti-geluid maakt het mogelijk om deze omgevingsgeluiden te onderdrukken. Je beschermt jezelf dus voor prikkels van buitenaf en geniet daarmee optimaal van jouw favoriete muziek. Met andere woorden, ongestoord hardlopen!
Mag deze optie voor jou niet ontbreken? Dan zul jij wat dieper in de buidel moeten tasten en valt de JBL Tune 500 bt af. Dit is het enige model dat niet over noise cancelling beschikt.
On-ear vs. Over-ear
Maar, met de keuze voor een koptelefoon en de keuze voor noise cancelling ben je er nog niet. Het tweede, belangrijke, onderdeel is het model. Bij de koptelefoons onderscheiden we daarbij modellen die on-ear zijn en modellen die over-ear zijn. Dit is een klein onderscheid, dat een groot verschil kan maken in de beleving.
Het voornaamste verschil is, logischerwijs, hoe de pads van de koptelefoon op je oor zitten. Waar ze bij de on-ear koptelefoon op het oor zitten, zitten ze bij de over-ear variant over de oren.
Een verkeerde keuze is er niet. Maar als je waarde hecht aan de batterijduur en draagbaarheid, is een on-ear koptelefoon wellicht de beste keuze.
Geef je de voorkeur aan optimale audio kwaliteit en vind je het niet erg om een wat zwaardere koptelefoon te hebben? Dan past een over-ear koptelefoon beter bij jou!
Conclusie: Welke koptelefoon past bij jouw sportoutfit?
Kortom, bij de keuze voor de perfecte koptelefoon draait het allemaal om comfort. Vind jij het prettig om jouw koptelefoon op je oren (on-ear) te hebben of draag jij liever een koptelefoon die over jouw oren (over-ear) valt?
En ben jij bereid om wat dieper in de buidel te tasten voor een koptelefoon met noise cancelling, of hecht jij hier helemaal geen waarde aan?
Dat zijn de belangrijkste vragen die jij jezelf moet stellen. Als jij daar een antwoord op hebt, dan ben jij al een heel eind op weg. De definitieve keuze kun jij dan maken op details. Denk aan prijs, kleine extra opties zoals extra bedrading of gebruiksduur.
Welke koptelefoon voeg jij toe aan jouw sportoutfit?
Bronnen:
- Alles over noise cancelling | CoolBlue
Laat een reactie achter
0 reacties
Er zijn nog geen reviews!