Polar H7 hartslagband Review

Al eerder gingen we in het kort in over de Polar H7 hartslagband. Deze hartslagband kun je zowel los als samen in een pakket met de Polar M400 kopen. Bovendien kun je de Polar H7 borstband ook gebruiken in combinatie met de nieuwste Polar M430.

Wat is de Polar H7 en hoe ziet deze band eruit?

De Polar H7 is een hartslagband die je kunt gebruiken tijdens het sporten om je hartslag zo nauwkeurig mogelijk te meten. De band is in drie verschillende kleuren beschikbaar, namelijk zwart, blauw en roze.

De Polar H7 is gemaakt van comfortabel en licht materiaal en het design is verder niet heel spannend. Je kunt de borstband gemakkelijk schoonmaken.

Let op dat je de sensor eerst los maakt voordat je de band daadwerkelijk gaat schoonmaken.

De Polar H7 is in twee verschillende maten beschikbaar, zodat de meeste mensen wel gebruik kunnen maken van deze hartslagband. Deze hartslagband is een goede keuze wanneer je wilt gaan voor kwaliteit en comfort.

Bekijk de Polar H7

 

Wat kun je allemaal met deze borstband?

Uiteraard meet de Polar H7 je hartslag tijdens je training, maar er zijn ook andere functies die deze borstband onderscheiden van andere hartslagbanden. Hieronder zullen we ingaan op alle functies en opties van de Polar H7.

Batterijduur

De Polar H7 wordt geleverd met een batterij. Deze batterij kan een hele tijd meegaan (200 uur). Let hierbij wel op dat je na je training de sensor van de band af klikt. Wanneer je dit namelijk niet doet bestaat de kans dat de batterij een stuk sneller leeg loopt. Het vervangen van de batterij is niet heel erg simpel, maar met een beetje handigheid kun je dit klusje prima zelf. Om op een goede manier de batterij te kunnen vervangen is het wel handig een schroevendraaier bij de hand te houden.

Waterdicht

Je kunt de Polar H7 gewoon tijdens het zwemmen dragen. Om ook tijdens het zwemmen je hartslag bij te houden heb je een sporthorloge of ander product nodig die de 5kHz transmissie ondersteunen, zoals bijvoorbeeld het Polar V800 horloge. Let dus op dat je niet met elk willekeurig sporthorloge je hartslag tijdens je zwemtraining kunt bijhouden.

 

Connectiviteit

Je kunt deze borstband niet via ANT+ met een sporthorloge verbinden. Het is alleen mogelijk om de Polar H7 door middel van Bluetooth (of Gymlink) met je smartphone of sporthorloge te verbinden. In principe heb je aan je smartphone genoeg om je hartslaggegevens met deze losse borstband bij te houden. Je hoeft daarnaast dus niet per se een sporthorloge aan te schaffen. De Polar H7 is zelfs te verbinden met de wat oudere smartphone van Samsung en Apple, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en de iPhone 4S.

Nauwkeurigheid

Een losse borstband meet je hartslag altijd een stuk nauwkeuriger dan een ingebouwde hartslagmeter in je sporthorloge, maar de Polar H7 gaat nóg een stapje verder. Dankzij het gebruik van ECG voor het meten van je hartslag is de Polar H7 in staat je hartslag op zeer nauwkeurige wijze te meten. Vele andere borstbanden maken hier geen gebruik van, maar meten je hartslag via een optische sensor. Bij een meting met een optische sensor zullen de gegevens wat minder betrouwbaar zijn dan de hartslaggegevens die worden gemeten door de Polar H7 hartslagband.

Polar Beat App

Via de (gratis) Polar Beat App kun je al je gegevens van je training eenvoudig bijhouden en analyseren. De App is voornamelijk geschikt voor hardlopers, maar ook voor andere sporten kun je verschillende data bijhouden. Bovendien kun je bekijken in welke hartslagzones je hartslag zich tijdens je training bevond. Om meer te weten te komen over het trainen in een bepaalde hartslagzone kun je hier meer lezen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een andere app, zoals bijvoorbeeld “runkeeper”.

Lovende reviews

De Polar H7 werkt goed en de meeste gebruikers zijn dan ook uitermate tevreden over deze borstband. Het verbinden met je smartphone of sporthorloge gaat snel en vrijwel altijd vlekkeloos. Bovendien is deze hartslagband niet heel erg hoog geprijsd en biedt zeker waar voor je geld. De Polar H7 is een degelijk en populair product onder zowel beginnende als ervaren sporters.

Voor wie is de Polar H7 geschikt?

De Polar H7 hartslagband is in principe voor iedereen geschikt die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar trainingen en uiteraard zijn of haar hartslag wilt meten. Door goed op je hartslag te letten kun je meer uit je work-outs halen en op een gemakkelijke manier je fysieke conditie verbeteren.

Doordat de Polar H7 op eenvoudig wijze met verschillende apparaten te verbinden is, is deze borstband voor (bijna) iedereen wel een goed hulpmiddel zijn. Zoals hierboven al genoemd is de Polar H7 goed te gebruiken door beginners, maar ook door de wat meer ervaren sporter.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Polar H7?

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van de Polar H7 voor je op een rijtje gezet. Zie hieronder waarom de Polar H7 voor jou een goede borstband kan zijn en waar je op moet letten.

Voordelen
  • Gemakkelijk te verbinden via Bluetooth met je smartphone of sporthorloge
  • Zit niet in de weg, maar comfortabel en licht
  • Is makkelijk schoon te maken
  • Je kunt gebruik maken van de gratis Polar Beat App, maar de Polar H7 werkt ook in combinatie met andere Apps
Nadelen
  • Vervangen van de batterij kan even een klusje zijn
  • Wanneer je de sensor niet van de band af klikt na je training kan de batterij snel leeglopen

Conclusie

Door gebruik te maken van de Polar H7 hartslagband heb je in principe geen duur sporthorloge nodig om alsnog je gegevens tijdens je trainingen te meten en hiermee ook je work-outs te kunnen verbeteren.

De Polar H7 zit comfortabel en je zult dus geen tot weinig last hebben van de borstband tijdens het sporten.

Voor een niet al te hoge prijs kun je toch op een eenvoudige (en zeer nauwkeurige) manier je hartslag tijdens het sporten in de gaten houden.

De Polar H7 is bij de volgene webshops beschikbaar (Gratis verzending en ook retour):

 

ShopVerzendkostenBezorging
CoolblueGratis (retour ook)Voor 23.00u = Morgen bezorgdaanbieding >>
Bol.comGratis (retour ook)Voor 23.00u = Morgen bezorgdaanbieding >>

 

Bronnen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!