Welke Polar sporthorloge is het meest geschikt voor jou?

Polar is één van de bekendste merken als het gaat om sporthorloges. Dankzij haar uitgebreide assortiment aan verschillende horloges zit er voor iedereen wel een fijn sporthorloge bij.

Door de vele verschillende functies en types is het wellicht verwarrend welk horloge het beste bij jou zal passen.

Daarom bespreken we in dit artikel vier verschillende sporthorloges ontworpen door Polar.

Introductie van de verschillende Polar sporthorloges

Als eerste zullen we een korte introductie geven over de sporthorloges die wij in dit artikel behandelen. Zo kun je één voor één lezen wat de belangrijkste functies en kenmerken zijn van deze sporthorloges van Polar.
Laten we beginnen met de goedkoopste versie, namelijk de Polar FT1.

Polar FT1

Polar FT1
Niet eerder bespraken we de Polar FT1.

Het is dan ook een goedkoop en simpel sporthorloge en beschikt niet over heel erg veel functies.

Het horloge is in principe alleen beschikbaar in het zwart. Het uiterlijk is niet erg mooi, maar dat kun je ook eigenlijk niet verwachten van zo’n goedkoop horloge.

De Polar FT1 wordt geleverd met een losse borstband. Je kunt je hartslag dus niet op je pols meten, maar alleen op de borst. Dit is voordelig voor de nauwkeurigheid van de gegevens, maar in het gebruik natuurlijk een stuk minder eenvoudig en minder comfortabel.

Prettig is wel dat je de borstband ook kunt gebruiken tijdens het zwemmen.

Het horloge is eenvoudig te bedienen met één fysieke knop. Je kunt een gewenste hartslagzone instellen en dan krijg je een melding wanneer je hartslag hier buiten valt.

Een groot nadeel aan dit simpele horloge van Polar is dat je maar één training kunt opslaan en je kunt de opgeslagen gegevens niet overzetten naar bijvoorbeeld de computer.

Het is dus niet mogelijk om gegevens te vergelijken.

Ondanks deze minpunten is de Polar FT1 een prima budget horloge om je hartslag mee te meten tijdens je trainingen.

Natuurlijk kan je naast dit horloge altijd een hardloop app gebruiken om meer inzicht te krijgen in je trainingen.

Polar M200

Polar M200

De Polar M200 is één van de horloges die we eerder al voorbij zagen komen in dit artikel.

Het is dan ook een redelijk goedkoop sporthorloge met ingebouwde GPS sensor én ook nog een ingebouwde hartslagmeter (hier vind je meer horloges met ingebouwde hartslagmeter). Je kunt dus prima gaan trainen zonder last te hebben van een losse borstband tijdens het sporten.

De Polar M200 is beschikbaar in het zwart en het rood, maar er zijn nog andere kleuren bandjes verkrijgbaar die je gemakkelijk kunt verwisselen. Vanwege haar eenvoud is het horloge een stuk lichter dan bijvoorbeeld de Polar M600 en zit het horloge ook erg comfortabel.

Het horloge houdt allerlei activiteiten bij, zoals onder andere het aantal stappen dat je hebt gelopen en het aantal calorieën die je hebt verbrand. Bovendien is de Polar M200 waterdicht en beschikt het horloge over een goede accu.

Tevens is het mogelijk om notificaties vanaf je smartphone op het horloge te ontvangen.

Dankzij het relatief kleine scherm is het alleen wat lastig om af te lezen en je kunt helaas geen berichten of oproepen beantwoorden. De Polar M200 is een goed sporthorloge voor niet al te veel geld.

Wil je meer weten over de Polar M200? Lees dan onze uitgebreide review over dit sporthorloge.

 

Polar M400

Polar M400 Review
In ons artikel over goedkope sporthorloges onder de honderdvijftig euro kwam de Polar M400 als beste uit de test.

In het artikel over het beste hardloophorloge dat beschikt over een GPS functie liet de Polar M400 ook al haar kwaliteiten zien.

Het is dan ook wel duidelijk dat de Polar M400 een goed sporthorloge is.

Het is een horloge dat beschikbaar is in vijf verschillende kleuren. Het horloge is geschikt voor zowel man als vrouw en is vrij grof in haar design.

Helaas beschikt de Polar M400 niet over een ingebouwde hartslagmeter. Wanneer je het pakket “Polar M400 HR” besteld krijg je wel meteen een losse borstband meegeleverd.

Prettig is dat het horloge waterdicht is en dat de batterij vrij lang mee gaat.

De Polar M400 is eenvoudig in gebruik en biedt leuke opties zoals bijvoorbeeld de back to start functie, bewegingsmelder en het meten van jouw activiteiten.

Dankzij de lage prijs waarvoor je de Polar M400 kunt aanschaffen is het horloge niet super uitgebreid en kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van het beantwoorden van notificaties, maar ten opzichte van de Polar M200 heeft dit horloge wel een groter scherm.

Als je meer wilt weten over alle functies en opties van dit horloge, lees dan onze uitgebreide review over de Polar M400.

 

Polar M600

Polar M600
De Polar M600 is in eerste instantie een smartwatch, aangezien het horloge draait op Android Wear. Maar wanneer we kijken naar alle functies van dit horloge is de Polar M600 wel degelijk een goed sporthorloge.

Dit horloge heeft drie verschillende kleuren bandjes waaruit je kunt kiezen en is daardoor een stuk minder makkelijk te personaliseren dan bijvoorbeeld de M200.

Het horloge heeft nog steeds de uitstraling van een sporthorloge, maar biedt wel een mooi touchscreen en de mogelijkheid om de bandjes te verwisselen.

De batterij gaat lang mee (voor een smartwatch).

De Polar M600 is daarnaast ook nog eens waterdicht en beschikt, net als de Polar M200 en Polar M400, over een activiteitenmeter die onder andere het aantal calorieën en de kwaliteit van je slaapt meet.

De Polar M600 onderscheidt zich van haar voorgangers door het bieden van Android Wear, waarmee je makkelijk notificaties vanaf jouw smartphone kunt ontvangen én beantwoorden en naar jouw favoriete muziek kunt luisteren. Daarnaast beschikt dit horloge over een ingebouwde GPS sensor en hartslagmeter, zodat je geen losse borstband nodig hebt om je hartslag bij te houden.

Wil je meer weten over de Polar M600? Lees dan onze uitgebreide review over dit sporthorloge.

 

Voor wie zijn deze horloges geschikt?

Na de introductie van deze horloges is wel duidelijk dat het gaat om zeer uiteenlopende sporthorloges die gemaakt zijn door Polar.

De Polar M200, M400 en M600 lijken het meest op elkaar.

Deze horloges kunnen ook allemaal verbonden worden met de Polar Flow App. Waarmee je eenvoudig je gegevens kunt analyseren en verschillende sportprofielen kunt aanmaken.

De Polar FT1 is echt een ander soort horloge en voornamelijk geschikt voor iedereen die niet geïnteresseerd is in het analyseren van zijn of haar gegevens en alleen de hartslag tijdens een training in de gaten wilt houden.

De Polar M200 is een fijn sporthorloge voor degene die zijn of haar gegevens wel wilt analyseren en daarnaast ook nog andere activiteiten wilt meten, zoals bijvoorbeeld het aantal stappen of calorieën. Het is een simpel maar goed horloge voor een fijne prijs.

De Polar M400 is net iets uitgebreider dan de Polar M400 en daarom ook iets duurder. Helaas kun je met dit horloge je hartslag niet meten zonder gebruik te maken van een losse borstband. Dankzij haar grove design is dit horloge wellicht minder geschikt voor vrouwen dan de Polar M200. Het uiterlijk brengt wel met zich mee dat de Polar M400 over een groter scherm beschikt.

De Polar M600 is het duurste horloge van deze vier. Dankzij haar uitgebreide functies is dit horloge zowel een goede smartwatch als een prettig sporthorloge. Dit horloge is dus vooral geschikt voor zowel man als vrouw die naast het meten en analyseren van gegevens ook gebruik wilt maken van verschillende smartwatch opties, zoals het ontvangen en beantwoorden van berichten.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Na het bespreken van deze vier sporthorloges van Polar heb je waarschijnlijk wel een goed beeld van de verschillen tussen deze horloges. We hebben de belangrijkste verschillen in een tabel verwerkt, zodat je in een overzicht kunt zien welke functies de horloges hebben en welke juist niet. Hiermee kun je gemakkelijk vergelijken welk horloge voor jou meer voordelen heeft en welk horloge voor jou nadeliger is in gebruik.

Polar FT1

Polar M200

Polar M400

Polar M600

Ingebouwde hartslagmeter

X

X

Losse borstband mogelijk

X

X

X

X

Ingebouwde GPS sensor

X

X

X

Waterdicht

X

X

X

X

Meet stappen, calorieën en slaap

X

X

X

Touchscreen

X

Alarmfunctie

X

X

Ontvangen van notificaties

X

X

X

Beantwoorden van notificaties

X

Conclusie Polar sporthorloge

De besproken horloges van Polar zijn niet allemaal compleet verschillend.

De Polar M200 en M400 lijken het meest op elkaar.

Wanneer je alleen geïnteresseerd bent in het meten van je hartslag is de Polar FT1 een prima (en goedkope) optie. Wanneer je juist op zoek bent naar een zeer uitgebreide smartwatch is de Polar M600 een goede keuze. Als je op zoek bent naar een goed sporthorloge voor een gemiddelde prijs kun je kiezen uit de Polar M200 en Polar M400.

Bij twijfel tussen deze horloges is het goed om te kijken naar bovenstaande verschillen en kun je voor de volledigheid de uitgebreide reviews lezen.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen kiezen tussen deze verschillende sporthorloges van Polar.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Bart

Super fijn horloge en fijne extra functies! Ik ben er super blij mee!

shares