Asics Gel Cumulus hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Asics Gel Cumulus hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Nieuwste model

Asics gel Cumulus 25 heren
Asics gel Cumulus 25 dames

1. Asics Cumulus 25

 • Zachtere loopervaring door meer Flytefoam Blast+
 • Comfortabel gevoerd bovenwerk

Ouder model

3. Asics Gel Cumulus 24

 • Zachter en veerkrachtiger dan zijn voorganger(s)
 • Comfortabel bovenwerk

Asics Gel Cumulus overzicht

Asics Cumulus 25

Asics gel Cumulus 25 heren
Asics gel Cumulus 25 dames
 • Zachtere loopervaring door meer Flytefoam Blast+
 • Comfortabel gevoerd bovenwerk

Asics Gel Cumulus 24

 • Zachter en veerkrachtiger dan zijn voorganger(s)
 • Comfortabel bovenwerk
Nieuwste model

1. Asics Cumulus 25

Asics gel Cumulus 25 heren
Asics gel Cumulus 25 dames
 • Zachtere loopervaring door meer Flytefoam Blast+
 • Comfortabel gevoerd bovenwerk
 • Aantreklus op hak
 • Matige ventilatie

De Asics Cumulus 24 wist een potentieel saaie schoen aantrekkelijk te maken met veerkrachtiger Flytefoam Blast, een betere fit en interessante designtouches.

De Asics Cumulus 25 is een nóg interessantere update geworden.

(Veel) Flytefoam Blast +

Saai kun je de Asics Cumulus absoluut niet meer noemen met de introductie van de Cumulus 25.

Door het succes van de veelzijdige – en net als de Cumulus neutraal afwikkelende – Asics Novablast voelde Asics zich vast genoodzaakt om de Cumulus 25 iets anders te positioneren.

Dat zou tenminste de royale toevoeging van Flytefoam Blast + in de tussenzool verklaren en de hoge ‘stack’ van 37,5 mm (in de hiel). Ook zit er het zachte en lichtere PureGel in de hiel voor nog zachtere landingen.

Dit biedt een duidelijk (nog) zachtere en comfortabelere ervaring dan de Cumulus 24 én, cruciaal, dan de Asics Novablast, die juist wat meer uitnodigt tot het lopen op hogere tempo’s.

Gevoerd, soepel bovenwerk

Het bovenwerk kenmerkt zich door comfort. Het mesh is dik maar soepel en rond de hiel is de schoen heerlijk gevoerd.

De ventilatie van de schoen is wat minder maar voor wat koudere dagen (waar we er in Nederland helaas genoeg van hebben) is enige isolatie juist fijn.

De tong zit deels vast aan de zijkant van de schoen zodat deze niet wegglijdt tijdens het lopen en het aandoen makkelijk gaat.

Aan dit laatste draagt ook de lus bij die achterop de hiel is toegevoegd. Een dergelijk lus was ook terug te vinden op de Nimbus 25.

Overigens doet ook het minimalistisch uitgevoerde logo (met enkel strepen) aan de Nimbus 25.

Cumulus 25 de nieuwe Nimbus light?

Als we alles bij elkaar optellen, lijkt de Cumulus 25 sowieso veel op de Nimbus 25. Naast de designelementen aan het bovenwerk, geldt dit namelijk ook voor de dikke Flytefoam Blast+ zool, al heeft de Nimbus een iets andere (want ‘Eco’) variant.

Met het wegvallen van ‘Nimbus Lite’ uit de modellenreeks van Asics lijkt het erop dat de Cumulus 25 deze plek moet innemen.

En die positie vervult de schoen erg goed. Je krijgt een heerlijk zachte schoen die lichter is en iets veelzijdiger is dan de voortreffelijke en uiterst comfortabele Asics Nimbus 25.

Bestel veilig en snel:

Ouder model

2. Asics Gel Cumulus 24

 • Zachter en veerkrachtiger dan zijn voorganger(s)
 • Comfortabel bovenwerk
 • Geplooide tong
 • Bovenwerk ietwat warm

De Asics Gel Cumulus is een verkooptopper van Asics en een betrouwbare hardloopschoen voor vele gebruikers, die altijd presteert naar verwachting. Dat is ook de reden dat er al 24 edities van zijn verschenen.

De Cumulus 24 heeft zijn oude herkenbare karakter (gelukkig) niet verloren, maar is wel een bijna onverwacht genot om op te lopen. Zeker niet saai.

Zachter, lichter en veerkrachtiger door FF Blast foam

We zeggen ‘saai’ want dat kunnen dit soort schoenen soms zijn. Degelijke werkpaarden, allemansvrienden, een verstandige keuze… maar wel (daarom) saai.

Maar de degelijke Cumulus heeft hier een frisse impuls gekregen, die grotendeels een gevolg is van de nieuwe tussenzool die voor het merendeel bestaat Flytefoam Blast (of FF Blast), een lichtere en veerkrachtigere variant van het ‘normale’ Flytefoam.

Er is niet uitsluitend FF Blast gebruikt, maar ook op sommige plekken nog de reguliere Fytefoam, voor de meest optimale schokabsorptie. Maar het verschil met de Cumulus 23 is absoluut merkbaar.

Genderspecifiek bovenwerk en vaste tong

Voor het bovenwerk is gebruikgemaakt van een zogenaamde 3D Ruimteconstructie-technologie die genderspecifiek is en dus zowel mannen als vrouwen precies de juiste mate van ondersteuning biedt.

Verder krijgen de tenen genoeg ruimte en is vooral de aanhechting van de tong aan het bovenwerk een welkome toevoeging. Nu beweegt de tong niet meer tijdens het lopen en hou je altijd een optimale fit.

Een andere verschil met de Cumulus 23 zijn de reflecterende strepen voor zichtbaarheid in het donker.

Voor de slijtzool is nieuw rubber gebruikt dat sterker is én minder weegt dan de meeste slijtzolen.

Fijne update van een klassieker

De conclusie is simpelweg dat de Asics Gel Cumulus met de Cumulus 24 een heerlijke update gehad en lekkerder zit en loopt dan ooit.

Bestel veilig en snel:

Asics Gel Cumulus Modelinfo

Asics gel cumulus

De neutrale Asics Gel Cumulus is voor de Nimbus wat de GT-2000 is voor de Kayano: het kleinere broertje.

Oftewel: een schoen met in de basis hetzelfde karakter maar dan iets minder uitbundig – en prijzig – uitgevoerd en met iets minder innovaties geïntegreerd in het design of de materialen.

Dat maakt van de Asics Cumulus de ideale dagelijkse trainingsschoen voor neutrale hardlopers. Hij is vooral goed voor langere afstanden en een wat lager tempo.

Hij is in zijn demping lekker zacht, maar niet te zacht, is flexibel maar toch met voldoende stabiliteit en is gematigd responsief. Ook heeft hij een aantrekkelijke prijsstelling, zeker ten opzichte van een Nimbus (of Kayano, als je meer in de stabiliteitshoek zit).

De Asics Gel Cumulus zag in 1999 al het levenslicht en ontleent zijn naam – net als de Asics Gel Nimbus – van een bepaald type wolk, wat wel aangeeft dat bovengemiddelde demping, zachtheid en comfort belangrijke kenmerken zijn.

De Cumulus is ook van oudsher duurzaam, licht van gewicht, en biedt een soepele afwikkeling – of ‘ride’. De Asics Gel Cumulus is wat betreft type schoen en karakter te vergelijken met de Brooks Ghost en de Saucony Ride.

Is dit toch niet de hardloopschoen voor jou? Bekijk dan de beste hardloopschoenen van dit moment.

Veel gestelde vragen

Is de Asics Cumulus 25 goed voor marathons?

Jazeker! Met de Asics Cumulus 25 kun je goed lange afstanden lopen. Misschien nog wel beter dan ooit, vanwege de extra dikke Flytefoam Blast + zool die je voeten spaart.

Is er ook een Asics Cumulus 25 voor dames?

Natuurlijk is de Ascis Cumulus er voor iedereen. Er is dus niet alleen een Asics Cumulus 25 Heren beschikbaar maar je kunt ook kiezen voor diverse uitvoeringen van de Asics Cumulus 25 Dames.

Hoe valt de Asics Cumulus 24?

De Asics Gel Cumulus 24 heeft een normale pasvorm; hij is, kortom, ’true to size’, met een optimale vorm voor het teengedeelte.

Is de Asics Cumulus 24 een neutrale schoen?

Ja, de Asics Cumulus 24 zonder corrigerende elementen voor overpronerende lopers. Toch is de schoen behoorlijk stabiel, onder andere vanwege het uitgebalanceerde ‘sidewall’-ontwerp, kortom de manier waarop de zijkanten van de middenzool verhoogd zijn.

Is de Asics Cumulus 24 een stabiliteitsschoen?

Officieel is de Asics Cumulus 24 geen stabiliteitsschoen maar voor een zachte schoen biedt hij toch aardig wat stabiliteit door de verhoogde zijkanten van de middenzool.

Is de Asics Cumulus 24 goed voor wandelen?

Je kunt de Asics GT-2000 24 op zich prima gebruiken anders wandelschoen, vanwege zijn hoge mate van comfort, al is hij hier niet voor ontworpen. De heeldrop zou iets lager kunnen zijn voor wandelsessies maar is 8 mm ook weer niet overdreven hoog dus wandelen zou geen problemen op moeten leveren voor de meeste gebruikers.

Is de Asics Cumulus 24 een goede hardloopschoen?

Jazeker! Het is een zeer goed alternatief voor de uitmuntende Nimbus, met iets minder zachtheid maar daarbij juist net iets meer veerkracht, wat het een ideale, comfortabele schoen maakt voor vele afstanden en gebruikers.

Is de Asics Cumulus 24 waterdicht?

Nee, de Asics Cumulus 24 is niet waterdicht. Tenminste niet in zijn standaarduitvoering. Als je kiest voor de Asics Cumulus 24 GTX zijn er GORE-TEX-panelen toegevoegd op het bovenwerk, die regen en sneeuw tegenhouden.

Wat is het gewicht van de Asics Cumulus 24?

De Asics Cumulus 24 weegt slechts 286 gram, een uitstekend gewicht voor een schoen met relatief veel demping.

Wat is de beste Asics Cumulus?

Er zijn verschillende voorkeuren maar met zijn combinatie van de zachtere en responsieve FF Blast zool, comfortabele bovenwerk en lichte gewicht is de Asics Cumulus 24 volgens velen de beste Cumulus tot nu toe.

Voor welke afstanden is de Asics Cumulus 24 geschikt?

Door zijn combinatie van zachtheid, veerkracht en hoge mate van comfort is de Asics Cumulus 24 een ideale schoen voor vele afstanden. Vooral lange afstanden met niet al te hoge tempo’s zijn goed geschikt voor de Cumulus 24. Ook een marathon is heel goed te doen met deze schoen.

Is de Asics Cumulus 24 goed voor marathons?

Jazeker! Hoewel het geen schoen is die echt is ontworpen voor snelheid – kies dan eerder voor de Novablast of Metaspeed – is de zachte en toch veerkrachtige tussenzool ideaal voor een marathonafstand.

Wat is het verschil tussen de Asics Cumulus 24 en 23?

De Asics Cumulus 24 gebruikt voor een groot deel het lichtere, zachtere en veerkrachtigere  Flytefoam Blast in de tussenzool, aangevuld met ‘normaal’ Flytefoam – en gel-units – voor voldoende demping. Verder is de tong nu geplooid; deze zit aan het bovenwerk zodat deze niet kan verschuiven.

Is er een Asics Cumulus 24 voor dames?

Jazeker, er is niet alleen een Asics Cumulus Heren-variant van de Cumulus 24, maar natuurlijk ook een Asics Cumulus 24 Dames.

Wat is het verschil tussen de Asics Cumulus en de Asics Nimbus?

De Asics Cumulus is dezelfde soort schoen als de Nimbus – neutraal, zacht en dempend – maar is net wat minder geavanceerd of ver doorgevoerd in het gebruik van materialen. In plaats van FF Blast + wordt er bijvoorbeeld een iets minder zachte foam gebruikt – FF Blast – dat ervoor zorgt dat de schoen wat minder lang zacht blijft aanvoelen maar daarentegen wel weer prettiger is om hogere tempo’s te ontwikkelen. Ook is de Cumulus een stuk voordeliger dan de Nimbus.

Waar vind ik de beste Asics Cumulus 24 aanbieding?

Op deze pagina, zie je de beste webshops waar je de Asics Cumulus 24 kunt kopen. Ook is in één oogopslag te zien bij welke shop de Asics Cumulus het goedkoopste is.

Asics Cumulus 25

Asics gel Cumulus 25 heren
Asics gel Cumulus 25 dames
 • Zachtere loopervaring door meer Flytefoam Blast+
 • Comfortabel gevoerd bovenwerk

Asics Gel Cumulus 24

 • Zachter en veerkrachtiger dan zijn voorganger(s)
 • Comfortabel bovenwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *