Asics Gel Nimbus hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Asics Gel Nimbus hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Beste hardloopschoen

1. Asics Gel Nimbus 25

Asics Gel Nimbus overzicht

Asics Gel Nimbus 25

Beste hardloopschoen

1. Asics Gel Nimbus 25

De Asics Gel Nimbus is van oudsher een fijne, neutrale hardloopschoen met de meeste demping binnen de lineup van (neutrale) Asics modellen. Vergelijkbaar met de (goedkopere) Asics Gel Cumulus maar dan nog zachter en comfortabeler.

Het is een van de populairste hardloopschoenen van Asics die voor de 25e editie – een jubileumjaar inderdaad – een indrukwekkende upgrade heeft gekregen.

De schoen is – samen met een stel concurrerende modellen – (blind) getest door een panel van hardlopers en als beste, meest comfortabele model gekozen.

Bovenwerk en pasvorm

De Asics Nimbus 25 heeft een gebreid bovenwerk, dat ook een extra stuk heeft rond de hielkraag en niet alleen goed afsluit maar ook voor een mooie, karakteristieke uitstraling zorgt. Het zorgt ook bij het aantrekken voor meer comfort.

De pasvorm is uitstekend, onder meer omdat het rekbare bovenwerk zich perfect vormt naar de vorm van de voet.

Middenzool en demping

De Asics Gel Nimbus heeft een tussenzool die over de volledige lengte bestaat uit het dempende, responsieve Flytefoam Blast+ Ecofoam, waar nu 20% meer van aanwezig is. Daarnaast zit er nog onzichtbaar gemaakt ‘Pure Gel’ in de hak.

Aangezien de voorvoet 6 mm hoger is in deze Nimbus, kon er hier ook meer demping toegevoegd worden, wat de afwikkeling nog comfortabeler maakt dan voorheen. Alsnog is er een heeldrop van 8 mm, die voor een prima voorwaartse beweging zorgt.

Tegelijkertijd moet gezegd worden dat dit geen schoen is om echt hard op te gaan. Maar dat is alleen maar logisch, gezien de filosofie achter het design van de schoen.

Looks en conclusie

Alsof de uitmuntende loopervaring nog niet mooi genoeg is, de Nimbus 25 is ook gewoon mooi.

Hij ziet er stijlvol uit met zijn aantrekkelijke kleurstelling(en), weggewerkte Gel-element, het gebreid bovenwerk met aantreklus en gewoon zijn algehele dynamische design.

De Asics Nimbus 25 is in elk opzicht een topschoen.

Bestel veilig en snel:

Asics Gel Nimbus modelinformatie

De Asics Gel Nimbus werd in 1999 geïntroduceerd en was (en is) een neutrale hardloopschoen met optimale demping en een hoog comfortniveau.

De naam is afgeleid van het woord voor een bepaald type wolk, niet alleen vanwege het comfort maar ook door het lichtgewicht karakter van de Nimbus. 

De Asics Gek Nimbus is de meest premium neutrale dempingsschoen van Asics, vergelijkbaar met de Brooks Glycerin, Saucony Triumph en de Nike React Infinity Run.

Deze eigenschappen maken de Nimbus ideaal voor trainingssessies en het comfortabel trotseren van vele kilometers.

Asics Gel Nimbus

Beginnende lopers kunnen er eenvoudig hun eerste (hardloop)stappen op zetten, maar ook voor ervaren langeasftandlopers is de Asics Nimbus zeer goed geschikt. Met name hiellanders hebben veel baat bij de Asics Nimbus, vanwege de royale demping in de hak.

In de Asics Nimbus wordt standaard de gepatenteerde Gel-demping gebruikt en ook de stevige hielkap is een kenmerk van de Asics Nimbus.

Een nieuwe Asics Nimbus bracht vaak slechts kleine wijzigingen en had voor sommigen wat te neutrale look, maar dit is helemaal anders bij de Asics Nimbus 25, die comfortabeler dan ooit is en echt een hardloopschoen is waarmee je gezien mag worden.

Is de Nimbus toch niet iets voor jou? Ontdek de beste hardloopschoenen van dit moment.

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Asics Nimbus 25?

De Asics Nimbus 25 valt vrij ‘normaal’ – of ‘true to size’ – maar toch wordt er op verschillende sites en webshops het advies gegeven om een halve maat groter bestellen dan je gebruikelijke schoenmaat.

Is de Asics Nimbus een neutrale schoen?

Ja, de Asics Nimbus 25 is een schoen voor neutrale tot (licht) supinerende  en heeft dus geen corrigerende elementen voor overpronerende – of supinerende – lopers.

Is de Asics Nimbus een stabiliteitsschoen?

Nee, de Asics Nimbus is geen officiële stabiliteitsschoen, met corrigerende elementen voor (sterk) overpronerende hardlopers. De afwikkeling is neutraal. Voor een echte stabiliteitsschoen moet je zijn bij een model als de Asics Kayano of GT-2000.

Is de Asics Nimbus goed voor wandelen?

Ja. Hoewel de Asics Nimbus is ontworpen voor hardlopen maar door zijn royale demping en maximale comfort kun je er ook prima mee wandelen.

Is de Asics Nimbus 25 een goede hardloopschoen?

De Asics Nimbus 25 is een van de beste hardloopschoenen in zijn klasse. Door een testgroep is de Nimbus 25 zelfs verkozen tot dé beste (comfortabele) hardloopschoen. Als je een model zoekt met maximale demping, dan is de Asics Nimbus 25 een zeer goede keuze.

Asics Gel Nimbus 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *