Brooks Ghost Hardloopschoenen Serie

Op zoek naar de beste Brooks Ghost hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

1. Brooks Ghost 15

Brooks Ghost overzicht

1. Brooks Ghost 15

Om te zeggen dat de hele hardloopwereld vol spanning uitkijkt naar de volgende Brooks Ghost gaat misschien wat ver, aangezien de aanpassingen meestal minimaal zijn, maar reden voor enthousiasme zal het wel zijn voor velen.

De Ghost is namelijk een van de populairste hardloopschoenen ter wereld. En dit heeft alles te maken met de betrouwbare, soepele ‘ride’ (of loopervaring) en het hoogwaardige, zachte boven-  en binnenwerk.

Zachtheid en comfort

De Ghost 15 voldoet weer perfect aan deze verwachtingen en wikkelt de voet van de hardloper in een heerlijk zachte, comfortabele schoen.

Als je het promotiefilmpje van Brooks over de Ghost 15 bekijkt, is deze zachtheid duidelijk het belangrijkste verkooppunt: in de video wordt de Ghost 15 omgeven door kussentjes en zachte materialen, waardoor je meteen zin krijgt om ermee te gaan lopen.

Ideaal voor hiellanders

De rand/kraag, de tong, en het gedeelte rond de hiel zijn royaal gevuld zodat de enkel goed beschermd is, terwijl deze goed op zijn plek wordt gehouden door een interne én externe hielstabilisator die zowel stevig als zacht zijn.

De hoge heeldrop van 12 mm is in combinatie met de demping prettig voor ‘hiellanders’ en mensen die snel last hebben van hun Achillespees.

Pasvorm

De pasvorm is verder verbeterd – met een ‘3D Fit Print’ – en zorgt onder meer door verschillende lagen dat de middenvoet goed op zijn plek blijft. Het maakt van de Ghost 15 een nog wat stabielere schoen dan het al was; al is het geen stabiliteitsschoen.

De Ghost 15 heeft geen geplooide – ‘gusseted’ – tong, die volledig vastzit aan het bovenwerk, maar wordt toch goed op zijn plek gehouden door het vetersysteem.

Vernieuwde tussenzool: voor snellere langzame runs

Over de hele lengte is de Brooks Ghost 15 voorzien van een DNA Loft V2-tussenzool die voor consistente demping zorgt. Hoewel deze niet echt responsief is, lijkt hij iets steviger te zijn dan voorheen.

Hierdoor is de Ghost 15 iets minder goed geschikt voor langzame runs. Of in ieder geval: de Ghost 15 komt wat beter tot zijn recht als je langzame runs iets sneller zijn, zo rond de 5:30 per kilometer.

Geweldige instapper

De Brooks Ghost 15 blijft gewoon een heel toegankelijke schoen, ideaal voor beginners en uitstekend voor traingingsruns en langere afstanden.

Bestel veilig en snel:

Brooks Ghost modelinformatie

De Ghost is het populairste model van Brooks en een van de best verkopende hardloopschoenen ter wereld.

Net als de verkooptopper van Nike – de Pegasus – is een grote reden hiervoor dat het letterlijk en figuurlijk een ideale instapper is, maar dat ook de wat gevorderde loper, die comfortabel lange afstanden wil kunnen lopen, hier een heel fijne schoen aan heeft.

Dit komt grotendeels door de royale voering en demping en hoogwaardige bovenwerk dat de voet goed op zijn plek houdt en gewoon veel zachtheid en comfort biedt.

Tevens is dit een fijne schoen voor lopers die op de hiel landen (wat beginnende lopers ook vaak doen) en hun achillespees willen ontlasten. De Brooks Ghost heeft namelijk een hoge heel drop met voldoende demping, waardoor de hiel doeltreffende wordt opgevangen.

Brooks Ghost

Verder is het een neutrale schoen die aangenaam stabiel is, zonder dat er elementen of blokken aanwezig zijn om overproneren te voorkomen (het is dus geen stabiliteitsschoen).

De Brooks Ghost is een fijne, veelzijdige schoen, al is hij wat minder geschikt voor snellere runs. Ondanks de opmerkingen over zachtheid hierboven, is hij ook weer niet te zacht. Hij voelt gewoon prettig aan, ook tijdens wandeling of dagelijks, casual gebruik.

Sommigen vinden de Brooks Ghost misschien te traditioneel of niet opwindend genoeg, maar de schoen is erg comfortabel en is heerlijk om je trainingen en langeafstandslopen mee af te werken. Waarom zou je hieraan sleutelen?

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Brooks Ghost 15?

De Brooks Ghost 15 valt ‘normaal’; je kunt dus je gebruikelijke maat kiezen bij het bestellen van de Brooks Ghost 15

Is de Brooks Ghost 15 een neutrale schoen?

Ja, de Brooks Ghost 15 is een neutrale schoen en heeft dus geen corrigerende elementen voor overpronerende – of supinerende – lopers.

Is de Brooks Ghost 15 een stabiliteitsschoen?

Hoewel je de Ghost 15 wat stabieler is dan de Ghost 14 is het geen echte stabiliteitsschoen. Je voet kan zich op zijn natuurlijke manier afwikkelen en wordt niet ‘gecorrigeerd’ door stabiliserende elementen.

Is de Brooks Ghost goed voor platvoeten?

Als je platvoeten hebt kun je baat hebben bij een stabiliteitsschoen (afhankelijk van het soort platvoeten dat je hebt). Dit is de Brooks Ghost niet, al biedt hij wel meer stabiliteit dan gemiddeld. Zeker de Brooks Ghost 15.

Is de Brooks Ghost goed voor wandelen?

Ja, met de Brooks Ghost kun je ook prima wandelen, vanwege zijn hoge mate van comfort, zachtheid, stabiliteit en duurzame karakter. Hij is echter primair ontworpen als hardloopschoen. Dus als je echt ruw (en nat) terrein opzoekt, kun je beter op zoek gaan naar volwaardige wandelschoenen.

Is de Brooks Ghost een goede hardloopschoen?

Absoluut! De Brooks Ghost is vooral voor beginnende hardlopers, maar ook voor trainingssessies en langere afstanden van gevorderde lopers een uitstekende hardloopschoen, die veel comfort en een soepele loopervaring biedt. Het is niet voor niets een van de best verkopende hardloopschoenen ter wereld.

Is de Brooks Ghost 15 waterdicht?

Nee, de reguliere Brooks Ghost is niet waterdicht of waterbestendig. Hiervoor moet je kiezen voor de GTX-uitvoeringen, zoals, in dit geval, de Brooks Ghost 15 GTX

Wat is het gewicht van de Brooks Ghost 15?

De Brooks Ghost 15 weegt 286 gram, 6 gram meer dan de Ghost 14.

Wat is de beste Brooks Ghost?

Het is lastig om één jaargang van de Ghost aan te wijzen die het beste is. Ieder uitgave van de Ghost kent subtiele wijzigingen die voor de ene loper een voordeel zijn en voor de andere wellicht een nadeel. De meeste Ghosts zijn zeer vergelijkbaar met elkaar.

Voor welke afstand is de Brooks Ghost?

Door de hoge mate van comfort kun je makkelijk lange afstanden lopen met de Brooks Ghost. Dus elke afstand is goed geschikt voor de Ghost, al zul je er geen records mee lopen op de marathon.

 

Is de Brooks Ghost goed voor marathons?

Ja. je kunt zonder problemen een marathon lopen met de Brooks Ghost. Een hoge snelheid zul je er echter niet zo makkelijk mee bereiken.

Wat is het verschil tussen de Brooks Ghost 14 en 15?

De verschillen tussen de Ghost 15 en 14 zijn minimaal. Maar de Brooks Ghost 15 biedt een wat stabielere loopervaring, betere pasvorm en is wat beter geschikt voor (iets) hogere tempo’s.

Is er een Brooks Ghost 15 voor dames?

Ja, de Brooks Ghost 15 is zowel voor heren als dames beschikbaar.

Wat is het verschil tussen de Brooks Ghost en Glycerin?

De Glycerin is net als de Ghost een neutrale hardloopschoen, maar met nog meer demping en een nog zachtere, ‘knussere’ fit/pasvorm.

Waar vind ik de beste Brooks Ghost aanbieding?

Hier op deze pagina vind je de beste webshops voor de Brooks Ghost en zie je ook meteen waar je de goedkoopste Brooks Ghost kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *