Nike Pegasus hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Nike Pegasus hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Beste & meest comfortabele model

Nike air zoom pegasus 40
Nike air zoom pegasus 40

1. Nike Air Zoom Pegasus 40

 • Meer ruimte in de voorvoet
 • Comfortabeler bovenwerk

Zeer goede hardloopschoen

Nike Pegasus 39 heren
Nike Pegasus 39 Dames

3. Nike Air Zoom Pegasus 39

 • Hele fijne pasvorm
 • Weer zoals vanouds, zoals de echte Pegasus lijn

Nike Pegasus overzicht

Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike air zoom pegasus 40
Nike air zoom pegasus 40
 • Meer ruimte in de voorvoet
 • Comfortabeler bovenwerk

Nike Air Zoom Pegasus 39

Nike Pegasus 39 heren
Nike Pegasus 39 Dames
 • Hele fijne pasvorm
 • Weer zoals vanouds, zoals de echte Pegasus lijn
Beste & meest comfortabele model

1. Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike air zoom pegasus 40
Nike air zoom pegasus 40
 • Meer ruimte in de voorvoet
 • Comfortabeler bovenwerk
 • Betrouwbare allrounder (én ‘instapper’)
 • Iets zwaarder dan de Pegasus 39
 • Weinig veranderingen ten opzichte van de 39

Een nieuw jaar, een nieuwe Pegasus. En zo zijn we alweer aanbeland bij de veertigste Nike Air Zoom Pegasus, de bestverkopende hardloopschoen van Nike. Een jubileumjaar dus, voor deze betrouwbare, neutrale hardlooptopper. Hoe goed is de Nike Pegasus 40?

Bovenwerk

Praktisch alle veranderingen concentreren zich in het bovenwerk van de Pegasus 40. Dit is beter ademend, met name bij de voorvoet en hiel. Het mesh materiaal is zachter en rekbaarder dan dat van de Pegasus 39 en daardoor wat comfortabeler.

Er is ook meer voering aanwezig wat bijdraagt aan dit verhoogde comfort.

Daarnaast is de Pegasus 40 in de voorvoet iets ruimer, zodat ook lopers met wat bredere voeten een goede pasvorm hebben.

Nog een verschil met de Pegasus 39 is dat het Flywire-vetersysteem, dat eindelijk weer terug was, nu is vervangen door op het bovenwerk gestikte stroken stof, die de middenvoet beter op zijn plek moet houden.

Niet dat dit een zwak punt was bij de Pegasus 39, maar wellicht dat sommige lopers er baat bij hebben.

Een ietwat nadelig gevolg is wel dat de schoen (mede) hierdoor zwaarder is geworden.

Tussenzool

Het voetbed van de Pegasus 40 heeft een licht redesign gehad, voor effectievere ondersteuning.

Verder is er weinig, zeg maar gerust niets, veranderd. Wat geen ramp is, want de tussenzool van de Pegasus 39 voldeed prima.

De middenzool van de Pegasus 40 bestaat nog steeds uit React foam en uit zoom Air-kussens onder de voorvoet en hiel.

De schoen loopt comfortabel maar is niet bijzonder zacht en ook niet zeer responsief. Het is gewoon een heel toegankelijke trainingsschoen, die geschikt is voor verschillende afstanden maar waar je verder geen records op zult breken.

Het is, inderdaad, de betrouwbare ‘werkpaard’-identiteit waar de Pegasus-serie om bekend staat.

Slijtzool

Ook de rubberen slijtzool met wafelpatroon is volledig bekend voor wie al kennis heeft gemaakt met de Pegasus 39. De zool gedraagt zich prima op verschillende ondergronden, zowel droog als nat.

Eindoordeel Nike Air Zoom Pegasus 40

De Nike Air Zoom Pegasus 40 blijft bij het motto ‘never change a winning team’. Of ‘if it ain’t broke, don’t try to fix it.’ Kortom, het is nog steeds een zeer betrouwbare en prettige hardloopschoen voor een heel brede groep hardlopers.

Daarnaast is de Pegasus 40 ook goed geschikt om gewoon als casual schoen te dragen, met genoeg comfort en prima looks.

Bestel veilig en snel:

Zeer goede hardloopschoen

2. Nike Air Zoom Pegasus 39

Nike Pegasus 39 heren
Nike Pegasus 39 Dames
 • Hele fijne pasvorm
 • Weer zoals vanouds, zoals de echte Pegasus lijn
 • Veel grip en efficiënte afwikkellijn en groeven
 • Minder geschikt voor brede voeten

Veel hardlopers kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de nieuwe editie van de Nike Air Zoom Pegasus, een betaalbaar allround model dat al decennialang een wereldwijde hit is bij beginnende én gevorderde hardlopers.

Toch waren de afgelopen jaren – vooral de Pegasus 37 en 38 – voor veel mensen wat teleurstellend. Hoewel op zichzelf geen slechte schoenen, pasten ze niet in het vertrouwde Pegasus-template.

Oftewel, ze gedroegen zich niet zoals een Pegasus zich hoort te gedragen. Ze waren veel zachter (met name in de hiel) dan eerder en waren minder geschikt voor hogere tempo’s. Een ‘echte’ Pegasus moet comfortabel verschillende tempo’s aankunnen.

De Nike Air Zoom Pegasus 39 is wat dat betreft een terugkeer naar oude glorie.

Hij heeft een fijne pasvorm, met een effectief vetersysteem (met de vertrouwde flywire-lussen, bekend van de Pegasus 34), een zool met veel grip en efficiënte afwikkellijn en groeven – vergelijkbaar met Guidance lijn op Asics-schoenen) en Zoom Air onder hiel én voorvoet.

Vooral dit laatste maakt de Pegasus 39 een uiterst aantrekkelijke schoen die de naam van het model weer waar maakt.

Het zorgt ervoor dat de Pegasus Zoom Air 39 niet alleen lekker is om rustig op te trainen maar ook relatief dynamisch is als je even wilt aanzetten of snelle runs wilt doen.

Ook de gehele ‘fit’ van de Pegasus 39 is prettiger.

De schoenen hebben een goed uitgewerkt vetersysteem die de schoen over de gehele lengte van je (midden)voet goed laat aansluiten, maar waarbij er een extra laagje stof er ook voor zorgt dat de veters niet in je voet ‘snijden’.

Dit alles maakt van de Nike Air Zoom Pegasus 39 weer de comfortabele allrounder waar iedereen van houdt en waar bijna iedere hardloper mee uit de voeten kan.

Bestel veilig en snel:

Nike Pegasus modelinformatie

nike pegasus

De Nike Air Zoom Pegasus heeft een enorme reputatie. Het is, kort gezegd, de populairste hardloopschoen ter wereld. En het is niet moeilijk te zien wat hem zo geliefd maakt.

De Pegasus is een heel toegankelijke, breed inzetbare schoen. Een neutrale allemansvriend en een model dat Nike zelf omschrijft als ‘werkpaard’.

Bij de eerste introductie van de Nike Air Zoom Pegasus in 1983 werd er ingezet op een combinatie van prestaties en betaalbaarheid en dit is eigenlijk nog steeds wat de schoen typeert.

Het is een goed geprijsde mid range schoen die uitstekend geschikt is voor al je dagelijkse trainingssessies.

De Pegasus moet het niet hebben van innoverende onderdelen – zoals een rocker design of carbon plaat – en is niet geoptimaliseerd voor snelheid of veerkracht.

Hij heeft vooral een betrouwbaar karakter en een (meestal) uitmuntende uitwerking van zijn kenmerkende eigenschappen. Hij reageert ongeveer net zo goed op tempo runs als op langzamere runs en langere afstanden.

De schoen heeft, kortom, voor de gemiddelde loper een ideale balans tussen dempende elementen, ondersteuning, gewicht en dynamiek.

Niet waar je op zoek was? Bekijk de beste hardloopschoenen.

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Nike Pegasus 39?

De Nike Pegasus 39 valt normaal, of ‘true to size’. Hij valt dus niet overdreven klein of groot en je kunt gewoon je gebruikelijke maat bestellen. Hij is daarnaast geschikt voor zowel brede als smalle voeten. Mensen met brede voeten kunnen kiezen voor de Extra Wide-variant (4E).

Is de Nike Pegasus 39 geschikt voor brede voeten?

Ja. Het standaard model is goed geschikt voor verschillende voetbreedtes, met genoeg ruimte voor de tenen. Maar mocht je uitgesproken brede voeten hebben dan is er een extra brede 4E-uitvoering.

Is de Nike Pegasus goed voor hardlopen?

Ja! Het is niet voor niets de populairste hardloopschoen ter wereld. De Nike Pegasus is geschikt voor beginners en gevorderden en gedraagt zich uitstekend bij snelle en wat langzamere tempo’s.

Is de Nike Pegasus goed om mee te wandelen?

Ja. Hoewel de schoen er niet specifiek voor ontworpen is, is hij comfortabel, stabiel en duurzaam genoeg voor wandeltochten of gewoon om dagelijks in je vrije tijd te dragen.

Waarom is de Nike Pegasus zo populair?

De Nike Air Zoom Pegasus is populair omdat het een betaalbare hardloopschoen is die er voor velen aantrekkelijk uitziet en geschikt is voor vele typen lopers en soorten runs.

Is de Nike Pegasus goed voor beginners?

De Nike Air Zoom Pegasus is heel goed geschikt voor beginners. Hij is comfortabel, zacht en dempend genoeg om hem meteen aan te kunnen trekken en ermee hard te gaan lopen. Je kunt er heel goed je prestaties mee verbeteren, waarmee de schoen zich goed aan jouw niveau aanpast.

Voor welke afstand is de Nike Pegasus geschikt?

De Nike Air Zoom Pegasus is een ideale hardloopschoen voor elke afstand tot en met een halve marathon. Voor marathons en langere afstanden kun je beter naar een ander model kijken.

Hoe hard kun je lopen met de Nike Pegasus?

De Nike Pegasus is een goede schoen voor heel veel snelheden en tempo’s. Het is geen race- of wedstrijdschoen die ontworpen is om echt heel hard te gaan, maar voor tempo’s tussen de, zeg, 7:00 tot 4:00 minuten per kilometer zijn ze goed geschikt.

Wat is de beste Nike Air Pegasus?

Het is heel persoonlijk wat de beste Nike Air Zoom Pegasus is, maar veel mensen zijn enthousiast over de Pegasus 32, 34, maar ook de Pegasus 39. Deze schoenen bieden een mooie balans tussen comfort, demping en dynamiek.

Wat is het verschil tussen de Nike Air Zoom Pegasus 38 en 39?

Het grootste verschil tussen de Nike Air Zoom Pegasus 38 en 39 is dat de 39 beter uitgebalanceerd is, met Zoom Air onder de voorvoet én hiel, zodat je er beter een hoger tempo mee kunt bereiken. De Pegasus 38 had alleen zo’n een Zoom Air-kussen onder de voorvoet.

Is de Nike Pegasus voor marathons?

De Nike Pegasus is voor heel veel afstanden geschikt, maar voor een marathon kun je beter een wat stabielere, nog beter dempende schoen gebruiken. Of, als je een professional bent, juist een geavanceerde snelheidsschoen met carbonplaat.

Waarom moet ik een Nike Pegasus kopen?

Je moet niets natuurlijk. Maar de Nike Pegasus is een ideale hardloopschoen voor vele soorten runs en verschillende typen hardlopers van verschillende niveaus.

Bovendien is de prijs van de Nike Pegasus goed te doen en ziet hij er ook nog aantrekkelijk uit, zodat je hem bijvoorbeeld ook in je vrije tijd kunt dragen.

Is de Nike Pegasus ook voor dames?

Jazeker, naast een herenvariant is er ook een Nike Pegasus Dames-uitvoering, in verschillende aantrekkelijke kleuren. Gelukkig maar!

Is de Nike Pegasus 39 waterdicht?

De Nike Pegasus 39 is niet waterdicht in zijn standaarduitvoering, maar wel als Shield-model. De Pegasus 39 Shield heeft daarnaast bijvoorbeeld ook nog reflecterende elementen.

Is de Nike Pegasus een stabiliteitsschoen?

Nee, de Nike Pegasus is wel redelijk stabiel in zijn geheel maar kent geen corrigerende onderdelen om (over)pronatie te compenseren.

Wat is het gewicht van de Nike Pegasus 39?

De Nike Pegasus weegt 261 gram (voor een herenmodel, maat 44).

Waar vind ik de beste Nike Pegasus aanbieding?

Op deze pagina vind je de beste Nike Air Zoom Pegasus deals. Je ziet bij welke webshops je de Nike Pegasus kunt bestellen en kunt in één oogopslag zien waar je de goedkoopste Nike Pegasus-schoenen kunt kopen.

Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike air zoom pegasus 40
Nike air zoom pegasus 40
 • Meer ruimte in de voorvoet
 • Comfortabeler bovenwerk

Nike Air Zoom Pegasus 39

Nike Pegasus 39 heren
Nike Pegasus 39 Dames
 • Hele fijne pasvorm
 • Weer zoals vanouds, zoals de echte Pegasus lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *