Saucony Ride hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Saucony Ride hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Nieuwste model

Saucony Ride 16
Saucony Ride 16 dames

1. Saucony Ride 16

 • Vertrouwde (zachtere) zool en design van de Ride 15
 • Meer ruimte in de voorvoet

Nieuwste model

Saucony ride 15
Saucony ride 15 dames

3. Saucony Ride 15

 • Veel lichter, voor een prettiger loopervaring
 • Meer demping, dus fijner voor langere afstanden en lagere tempo’s

Saucony Ride overzicht

Saucony Ride 16

Saucony Ride 16
Saucony Ride 16 dames
 • Vertrouwde (zachtere) zool en design van de Ride 15
 • Meer ruimte in de voorvoet

Saucony Ride 15

Saucony ride 15
Saucony ride 15 dames
 • Veel lichter, voor een prettiger loopervaring
 • Meer demping, dus fijner voor langere afstanden en lagere tempo’s
Nieuwste model

1. Saucony Ride 16

Saucony Ride 16
Saucony Ride 16 dames
 • Vertrouwde (zachtere) zool en design van de Ride 15
 • Meer ruimte in de voorvoet
 • Betere fit/pasvorm
 • Nauwelijks veranderd ten opzichte van de Ride 15

De Saucony Ride 16 houdt voor misschien wel 99% vast aan het ontwerp van de 15 dus liefhebbers van die schoen kunnen zich met een gerust hart aan de 16 wagen.

Comfortabel bovenwerk met verbeterde pasvorm

De voornaamste verandering zit hem in het bovenwerk. Met minder mesh en meer voering rond de enkel is het comfortniveau weer wat omhooggegaan.

Wat hier ook aan bijdraagt is het extra volume dat er in de voorvoet lijkt te zijn, wat fijn is voor lopers met een iets bredere voet.

Er zijn ook extra gaatjes voor de veter en een tong die aan beide kanten vastzit, voor een nog betere pasvorm.

Op de achterkant en rond de hiel is er nog een sort suède strip aangebracht, wat verder (waarschijnlijk) geen bijzondere functie heeft, maar de schoen wel een stijlvolle uitstraling geeft.

Vertrouwde PWRRUN zool

Verder is er weinig veranderd en dat is goed nieuws. De middenzool bestaat nog steeds uit PWRRUN foam, de stackhoogte is 35 mm, de heeldrop 8 mm en met zijn 250 gram is het nog steeds een heerlijk lichte schoen.

Je kunt nooit iedereen tevreden stellen, maar met deze zool lijkt Saucony een mooie balans te hebben gevonden. Zachter dan ‘vroeger’ maar nog wel voldoende stevig om af en toe aan te kunnen zetten.

Wil je nog meer demping en zachtheid, ga dan voor de Saucony Triumph 20, die beschikt over een PWRRUN+ zool. Als je daarentegen een iets snellere schoen wilt, dan zou je kunnen kijken naar de Saucony Kinvara 14.

Overigens is het PWRRUN-materiaal ook nu niet beperkt gebleven tot de tussenzool. De inlegzool is namelijk ook gemaakt van dit comfortabele, zachte EVA-foam. Waardoor je het gevoel hebt niet zozeer óp de schoen, maar meer in de schoen te lopen.

Eindoordeel Saucony Ride 16

Kleine stapjes dit jaar voor de Saucony Ride 16. Maar dat is helemaal prima.

Met dezelfde lichte, fijn dempende zool als de Ride 15, maar wel een comfortabeler bovenwerk met een betere fit, is de Saucony Ride 16 ongetwijfeld een model dat weer vele handen op elkaar zal krijgen.

Bestel veilig en snel:

Nieuwste model

2. Saucony Ride 15

Saucony ride 15
Saucony ride 15 dames
 • Veel lichter, voor een prettiger loopervaring
 • Meer demping, dus fijner voor langere afstanden en lagere tempo’s
 • Comfortabel bovenwerk
 • Iets minder dynamisch/responsief dan voorheen

De Saucony Ride is een geliefde hardloopschoen, die voor de 15e editie behoorlijk onder handen is genomen. Een gedurfde zet.

Demping, demping, demping

De Saucony Ride 15 heeft een nieuwe Powerrun – sorry: PWRRUN – tussenzool gekregen die echter nauwelijks te vergelijken is met eerdere PWRRUN-zolen omdat deze veel luchtiger en zachter is.

Daarnaast is de toplaag vervangen door een inlegzool, met dezelfde PWRRUN-demping. Deze zool kan een beetje piepen als je gewoon wandelt in de schoen, maar daar merk je tijdens het hardlopen weinig van.

De Ride 15 is zo’n 30 gram lichter geworden dan zijn voorganger en dat is behoorlijk indrukwekkend.

De ‘stack’-hoogte is toegenomen, van 32 naar 35 mm in de hiel en van 24 naar 27 mm in de voorvoet. De heeldrop is dus wel nog steeds 8 mm.

De meningen zijn een beetje verdeeld over het loopkarakter van de Ride 15.

Sommigen vinden het nu een ideale veelzijdige schoen vinden voor alle afstanden en tempo’s, terwijl anderen hem een tikkeltje te zacht vinden voor snelle runs.

We kunnen wel stellen dat de Saucony Ride 15 niet een uitgesproken veerkrachtige schoen is – ondanks marketingteksten van Saucony in die richting – maar eerder neutraal aanvoelt in zijn responsiviteit.

Comfort en minimalisme

Het bovenwerk van de Saucony Ride 15 heeft ook een update gehad en kenmerkt zich door comfort en een goede pasvorm. De hielkraag is lekker dicht en zacht en ook de tong is licht gevoerd. Verder zijn er lussen toegevoegd voor een betere verbinding met de veters.

Als je naar de slijtzool kijkt, snap je waar een deel van de gewichtsbesparing vandaan komt, want hier is wat rubber verdwenen, dat vooral op strategische plekken aan de randen en midden onder de voorvoet is geplaatst. Ook loopt er een redelijk diepe groef van de hiel naar de voorvoet.

Hoewel er hierdoor meer middenzool bloot komt te liggen, zorgt dit (tot op heden) niet voor extra slijtage. Wel is de grip in de voorvoet iets afgenomen.

De beste balans (?)

De Saucony Ride 15 levert is een heel fijne schoen geworden die zich goed gedraagt onder verschillende omstandigheden.

De toekomst moet uitwijzen of de gemiddelde hardloper de ‘klassieke’ Ride hierin nog herkent. En zo niet, of dit een probleem is. Misschien is dit inderdaad, zoals sommigen claimen, de beste Saucony Ride tot nu toe.

Bestel veilig en snel:

Saucony Ride modelinformatie

De Ride is een van de bestverkopende hardloopschoenen van Saucony, een merk dat al in 1898 is opgericht maar al die tijd een vrij klein en specialistisch bedrijf is gebleven. Kennis over het maken van hardloopschoenen hebben ze in ieder geval genoeg.

De Saucony Ride is een toegankelijke schoen voor neutrale hardlopers en kenmerkt zich door royale demping en een relatief dynamische – niet al te zachte – loopervaring.

Ook de 8 mm heeldrop is karakteristiek voor het model en is iets lager dan gebruikelijk. Het is een mooi gemiddelde tussen de volledig platte ‘racing flat’ en zachte hardloopschoenen met een heeldrop van zo’n 12 mm.

Saucony Ride 15

Dit ontwerp geeft lopers een prettige, neutrale afwikkeling en maakt van de Saucony Ride een ideale comfortabele trainingsschoen voor lange afstanden of rustige tempo’s. Daarnaast kan het model doorgaans ook prima wat hogere snelheden aan.

De Saucony Ride is te vergelijken met schoenen als de Asics Cumulus en Brooks Ghost, maar is wel duidelijk stijver – lees: minder zacht – dan deze modellen.

Dit betekent in de regel dat hij wat stabieler is en dat hij beter reageert op hogere tempo’s, al is de mate hiervan wel afhankelijk van de specifieke jaargangen van deze modellen.

Veel gestelde vragen

Is er een Saucony Ride 16 Dames?

Ja, naast een herenvariant kun je zoals bij alle Rides ook kiezen voor een Saucony Ride 16 voor Dames

Wat is het verschil tussen de Saucony Ride 16 en 15?

Er zijn weinig verschillen, maar een verschil tussen de Ride 15 en 16 is dat de laatste een wat comfortabeler bovenwerk is. Het is meer gevoerd en er is meer ruimte in de voorvoet.

Hoe valt de Saucony Ride 15?

De Saucony Ride 15 valt ‘true to size’ ofwel ‘normaal’. Wel is er nu meer ruimte voor de tenen, wat prettig is voor hardlopers met bredere voeten.

Is de Saucony Ride 15 een neutrale schoen?

Ja, de Saucony Ride 15 is schoen bedoeld voor neutrale lopers, die niet overdreven proneren.

Wat is het verschil tussen de Saucony Ride 15 en 14?

De Saucony Ride 15 is niet alleen zachter maar ook veel lichter dan de Ride 14. Hij heeft ook een 3 mm hogere zool (stack hoogte) dan de Ride 14. Daarnaast is de Ride 15 iets minder flexibel, wat de stabiliteit – en een soepele afwikkeling – ten goede komt; of kan komen.

De Ride 14 heeft tenslotte wat meer grip onder de voorvoet dan de Saucony Ride 15.

Is de Saucony Ride 15 een stabiliteitsschoen?

Nee, de Saucony Ride 15 is geen stabiliteitsschoen met corrigerende onderdelen voor overpronerende lopers. Wel zijn de ‘wanden’ van de tussenzool hoger dan voorheen, wat je voeten enigszins beschermt of ‘inkapselt’.

Is de Saucony Ride 15 goed voor wandelen?

De Saucony Ride is wel voor hardlopen ontworpen, maar door zijn milde hieldrop van 8 mm en comfortabele karakter is hij prima voor wandelingen te gebruiken.

Is de Saucony Ride een goede hardloopschoen?

Jazeker! De Saucony Ride is een van de populairste hardloopschoenen van Saucony en biedt een mooie balans tussen comfort, demping en dynamiek.

Wat is het gewicht van de Saucony Ride 15?

De Saucony Ride weegt slechts 249 gram (voor een herenmaat 42), wat evenveel is als de eveneens zeer lichte HOKA Clifton 8.

Wat is de beste Saucony Ride?

De meningen zijn verdeeld over de beste Saucony Ride. Maar als je een grote mate van comfort belangrijk vindt en een optimale ‘daily trainer’ wilt, dan is de Saucony Ride 15 je beste keuze.

Voor welke afstand is de Saucony Ride geschikt?

De Saucony Ride is geschikt voor praktisch alle afstanden. Zeker de Saucony Ride 15 is, met zijn zachtere tussenzool, ideaal voor lange afstanden en wat lagere tempo’s. Maar daarnaast gedraagt ie zich over het algemeen ook uitstekend bij temporuns.

Is de Saucony Ride goed voor marathons?

De Saucony Ride is door zijn uitgebalanceerde karakter een graag geziene gast bij marathons. En in het bijzonder de Saucony Ride 15 zorgt ervoor dat je benen en voeten gespaard blijven door zijn royale demping.

Is er een Saucony Ride 15 dames?

Jazeker. Er is niet alleen een Saucony Ride 15 voor heren maar ook een Saucony Ride 15 dames-uitvoering beschikbaar.

Waar vind ik de beste Saucony Ride aanbieding?

Hier, op deze pagina, vind je de webshops die de Saucony Ride verkopen, waarbij je direct ziet waar je de goedkoopste Saucony Ride kunt krijgen.

 

Saucony Ride 16

Saucony Ride 16
Saucony Ride 16 dames
 • Vertrouwde (zachtere) zool en design van de Ride 15
 • Meer ruimte in de voorvoet

Saucony Ride 15

Saucony ride 15
Saucony ride 15 dames
 • Veel lichter, voor een prettiger loopervaring
 • Meer demping, dus fijner voor langere afstanden en lagere tempo’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *