Apple Watch 7 Nike Review

8.9
4.5 1

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Voor- en nadelen

 • Groter scherm met nóg groter display oogt aantrekkelijker en werkt prettiger
 • 70% helderder Always On-scherm prettig voor afleesbaarheid buitenshuis
 • Steviger scherm maakt horloge nog geschikter voor dagelijks gebruik door sporters
 • Sneller laden betekent minder frustratie vanwege de korte accuduur
 • Nike-editie met 5 exclusieve watch faces met Nike Run Club-koppeling en meer data
 • Sportieve en comfortabele Nike bandjes aantrekkelijk voor sportieve doelgroep
 • Batterijduur nog niet verbeterd
 • Geen tracking van slaapkwaliteit, zoals diepe en lichte slaap, zodat het beeld wat beperkt blijft
 • Qwerty-toetsenbord (nog) niet in het Nederlands
 • Niet alle kleuren horlogekasten beschikbaar voor Nike-uitvoering

Bestel bij de beste webshops:

Review

De nieuwe Apple Watch Series 7 Nike is, we kunnen er niet omheen, een heel fraai horloge geworden.

Softwarematig is er nauwelijks iets unieks aan de (normale) Apple Watch 7 dat niet gekoppeld is aan de watchOS 8 (die ook op andere Apple Watches beschikbaar is) maar de verbeteringen aan de Watch zelf zijn zeker iets om blij van te worden.

En dan zijn er natuurlijk nog de verschillen tussen de normale Apple Watch 7 en de Nike-uitvoering die sinds de Apple Watch Series 2 door Apple (en Nike) wordt aangeboden.

Bottomline, als je sport minded bent en een Apple Watch wil kopen, is er (bijna) geen reden om niet voor de Nike-versie te gaan.

‘Groter en sneller’ is een kort en krachtige manier om de belangrijkste verbeteringen samen te vatten, al vertel je daarmee natuurlijk niet het hele verhaal.

Over het geheel is de nieuwste Apple Watch 7 (Nike) een heel gebruiksvriendelijke, aantrekkelijk ogende en enorm veelzijdige smartwatch die zo’n beetje alles biedt wat de gemiddelde gebruiker – en sporter – nodig heeft.

Nu nog meer dan vroeger.

Tip: De nieuwe Apple Watch Series 9 is uit! 

Display

Display

We zijn meteen aanbeland bij het – vrij letterlijk – grootste verschil tussen de Apple Watch 7 en de Apple Watch 6: het display.

Om te beginnen is de horlogekast zelf met 1 mm gegroeid, in beide uitvoeringen. Dat betekent dat je kunt kiezen tussen de 41 mm en de 45 mm variant.

Deze fysieke toename is op zichzelf niet heel spectaculair, maar wél als je dit combineert met de bruikbare schermruimte.

Zo is het scherm nu maar liefst 20% groter geworden, wat voor een groot deel te maken heeft met de 40% kleinere randen (bezel). Deze meten nu nog maar 1,7 mm, waarmee de trend in smartphoneland wordt gevolgd.

Omdat de toename in formaat slechts 1 mm is, oogt de Apple Watch nog steeds elegant om de pols, zelfs in de 45 mm variant en (vaak) ook als deze om een vrouwenpols wordt gedragen.

Tegelijkertijd is de scherm ‘real estate’ enorm omhooggegaan, waardoor er bijvoorbeeld 50% meer tekst in beeld kan bij het weergeven van berichten. En dat merk je echt.

Een andere verbetering die gerelateerd is aan de display is de helderheid.

Voor de Apple Watch 6 was de helderheid al met een factor 2,5 opgeschroefd; en nu is de always on modus van de Apple Watch 7 ook nog eens 70% helderder geworden, wat bijvoorbeeld buiten erg prettig is en de smartwatch nog bruikbaarder maakt als een regulier horloge.

Tenslotte is het fijn dat de Apple Watch 7 sterker is en zo nog beter geschikt voor actieve en sportieve gebruikers.

Ergens tegenaan stoten met je horloge is immers snel gebeurd en dan is het wel fijn als je Apple Watch hier tegen kan. Het horloge heeft nu een 50% dikker glas en een vlakke onderzijde die beter bestand is tegen barsten.

Design en Interface

Design en Interface

Apple gebruikt natuurlijk de oude vertrouwde rechthoekige form factor, maar doordat de bezels een stuk kleiner zijn geworden én bovendien het always-on scherm een stuk helderder is, oogt de horlogekast eleganter dan ooit.

De Apple Watch Nike moet het zonder de fancy kleuren doen voor de kast, maar je krijgt wel een aantal toffe watch faces ter compensatie.

Ook is de achterkant van de kast voorzien van het Nike-logo en zijn de exclusieve Apple Watch Nike bandjes verrassend comfortabel. Daarnaast ogen ze gewoon sportief.

Doordat het scherm gegroeid is, was er ook gelegenheid om het design binnen de apps en menu’s wat aan te passen. Zo konden de onscreen buttons groter gemaakt worden, wat de bediening nog weer een stukje makkelijker maakt.

Verder is reageren op berichtjes nu nog eenvoudiger met het volledige qwerty-toetsenbord, waarop je letter voor letter tekst kunt invoeren of middels ‘quick path’ (het ‘swype’ van Apple).

Een nadeel is dat dit vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is, maar hopelijk komt hier snel verandering in.

Een dergelijke functionaliteit bestond al via de third party app FlickType (en was het ook al een tijd beschikbaar in WearOS), maar het is zeker fijn dat Apple nu zelf ook een toetsenbord beschikbaar stelt aan zijn gebruikers.

Accuduur en opladen

Met al die verbeteringen was het leuk geweest als er ook gekeken was naar de accuduur, een van de traditionele pijnpunten van de Apple Watch. Deze blijft helaas nog steeds steken op achttien uur.

Aan de andere kant, al die energievretende upgrades zorgen er waarschijnlijk juist voor dat er hier nog geen winst te behalen is.

In de praktijk doe je ongeveer 1,5 dag met een lading, wat geen ramp is voor de gemiddelde gebruiker, maar een ultra-runner zou wel een probleem hebben. Bijvoorbeeld.

Eerlijk is eerlijk, Apple heeft wel voor een compromis gezorgd. Je Apple Watch (Nike) mag dan wat eerder leeg zijn dan concurrerende horloges, je kunt hem wel weer een sneller opladen: 33% sneller om precies te zijn.

Bovendien kun je hem in slechts 8 minuten genoeg opladen voor 8 uur slaaptracking. Wat natuurlijk geweldig is, want een groot nadeel van een korte accuduur is dat je aan het einde van de dag geen ‘juice’ meer overhebt om je slaap bij te houden.

Activiteiten, fitness en gezondheid

Activiteiten, fitness en gezondheid

Apple timmert goed aan de weg met zijn gezondheid-, sport- en fitness-functies en de kwaliteit van de sensoren.

Zowel de hartslagsensor als de gps-sensor presteren – sinds de Apple Watch 6 – uitstekend en er worden steeds meer opties en sportprofielen toegevoegd aan het horloge.

De functies en profielen zijn trouwens niet exclusief voor de Apple Watch 7 maar onderdeel van de nieuw WatchOS 8, die voor alle Apple Watches vanaf de Apple Watch 3 beschikbaar is.

De belangrijkste nieuwe sportieve functies op de Apple Watch 7:

 • Het is nog steeds mogelijk om Spo2-gehaltes te meten en zelf een ECG te maken om je hartritme in kaart te brengen.
 • Het fietsprofiel heeft een update gekregen met een auto-start functie die het zelf merkt als je begint te trappen en pauzeert als je (even) stopt.
 • Valdetectie nu bij het fietsen en verschillende andere workouts. Daarbij zorgt je Apple Watch ervoor dat er hulp ingeroepen wordt op het moment dat je ter aarde stort.
 • Er zijn twee nieuwe workout types toegevoegd aan het al indrukwekkende assortiment, te weten Tai chi en Pilates.
 • Er is een nieuwe Mindfulness app, ter verveningen van de ‘Breathe’-app, die ademhalingsoefeningen met algemenere ontspanningstips combineert.
 • Er wordt meer gemeten tijdens je slaapmetingen, waaronder je gemiddelde hartslag, bloedzuurstof en je ademhalingsfrequentie.

  Dit laatste is een mooie upgrade van de slaaptracking, al wordt er nog steeds niet gekeken naar de kwaliteit van de slaap – zoals de hoeveelheid diepe, lichte en REM-slaap – wat verschillende concurrerende horlogemerken wel doen.

Verschil Apple Watch Nike en normaal

Verschil Apple Watch Nike en normaal

De Apple Watch Nike wordt al sinds de Apple Watch 2 aangeboden en biedt een iets andere ervaring dan de standaard Apple Watch.

Het is geen wereld van verschil want de Nike-uitvoering maakt gebruik van dezelfde soft- en hardware. De horlogekast zelf en alles ‘onder de motorkap’ zijn dus gewoon hetzelfde.

Nou ja, bijna dan… want met de Nike Apple Watch kun je profiteren van 5 exclusieve watch faces.

Zoals een geinige Nike Bounce wijzerplaat – met een interactieve animatie die al stuiterend op jouw bewegingen reageert – en een grotere watch face met meer data, ideaal voor actieve gebruikers.

Deze watch faces zijn niet alleen leuk vanwege het uiterlijk, ze zijn ook functioneel: wanneer je op de Nike-swoosh tikt op de watch face, open je namelijk meteen de Nike Run Club app.

De Nike Run Club app is ook op de normale Apple Watch 7 beschikbaar en is handig om jou te begeleiden in je training met live coaching (van grootheden als Kipchoge of Flanagan) en specifieke workouts en programma’s.

Je krijgt nu meer informatie van deze app op je horloge te zien. Natuurlijk je afstand, tempo en hartslag, maar bijvoorbeeld ook een handige tempografiek waarmee je een goed overzicht van je run krijgt.

Ook motiveert het om je badges terug te zien op je horloge en aanmoedigingen te lezen om er meer te halen.

De horlogekast van de Apple Watch Nike is niet in alle (normale) kleuren beschikbaar, alleen in sterrenlicht en inktblauw; rood of blauw kun je bijvoorbeeld niet kiezen.

Ook is de Apple Watch staal, keramiek of titanium niet verkrijgbaar maar alleen de aluminium-uitvoering.

Welk Nike Apple Watch bandje kies jij?

Een ander groot verschil met de standaard Apple Watch-uitvoering zijn de bandjes.

De Apple Watch Nike heeft twee typen bandjes: een siliconenbandje met gaten over de hele lengte van het bandje – waarmee zweetvorming wordt beperkt – en een stoffen, elastisch bandje met het Nike-logo (en de merknaam) erop.

Wil je een nieuwe Nike Apple Watch kopen, dan heb je slechts de keuze uit deze twee opties; het gebruikelijke aanbod aan Apple Watch bandjes zijn dus niet beschikbaar.

Deze bandjes passen echter wel gewoon, dus als je jouw favoriete Apple Watch bandje tóch wilt bestellen kun je dit alsnog later doen.

‘Slechts 2 opties’ is een beetje kort door de bocht want beide typen bandjes zijn in vele kleuren te krijgen, waarbij de siliconen bandjes ook nog een aparte omschrijving hebben voor de kleur rond de gaatjes.

Een overzicht van de Apple Watch Nike bandjes:

Apple Watch Nike geweven sportbandje:

 • Cargo Khaki
 • Zwart
 • Summit White
 • Pride Edition

Apple Watch Nike siliconen sportbandje:

 • Magic Ember/Crimson Bliss
 • Olive Grey/Cargo Khaki
 • Midnight Navy/Mystic Navy
 • Antraciet/Zwart
 • Platina/Zwart

Apple Watch Bandjes kan je onder andere bestellen op Bol.com of op Watchbandjes-shop.nl.

Waarom kiezen voor de Apple Watch Nike?

Deze Nike uitvoering is voor bijna iedereen de ideale, meest complete Apple Watch. Dames, heren, fanatieke sporters, maar ook gewoon gebruikers die een sportieve(re) look willen of genieten van de leuke, dynamische wijzerplaten kunnen hun lol op met de Nike-variant van de Apple Watch 7 series.

De sportieve bandjes, Nike-branding op het horloge, de verpakking en in de exclusieve wijzerplaten, de snelle koppeling met Nike Run Club… het zijn allemaal redenen om te kiezen voor de Apple Watch Nike

Waarom geen Apple Watch Nike kiezen?

Misschien ben je wel geen Nike-fan, of vind je de Nike bandjes weinig speciaal, geef je weinig om de extra watch faces of wil je erg graag een kastkleur die de Nike-versie niet heeft.

Helemaal niets mis mee, dan kun je alsnog een ‘normale’ Apple Watch kopen. Die dezelfde soepele, luxe en uitgebreide ervaring biedt als de Apple Watch Nike en je alles uit jezelf, je connecties, communicatie en activiteiten laat halen.

Heb je een wat lager budget maar wil je wel van de belangrijkste functionaliteiten van de Apple Watch kunnen profiteren, ga dan gewoon voor de Apple Watch SE Nike. Dan moet je het doen zonder saturatiemeter, ECG, het Always On-scherm en extra stevige display, maar heb je dezelfde solide basismogelijkheden.

Eindoordeel

De Apple Watch 7 is in alle richtingen gegroeid, zowel op sportief als functioneel vlak; al ligt de focus van de vernieuwingen nu wel wat meer op het de buitenkant – het scherm, de stevigheid – en algemene verbeteringen (zoals de laadsnelheid). Maar linksom of rechtsom is het een zeer indrukwekkend horloge.

Een verbeterde accu was leuk geweest, net als meting van de slaapkwaliteit, maar wat we nu hebben gekregen is zeker niet iets om je neus voor op te halen.

De Apple Watch 7 Nike is voor sportieve gebruikers de logische keuze, aangezien hij (vrijwel) alles heeft van de standaard versie en bovendien nog wat extra’s… voor dezelfde prijs. Maar ook minder sportieve gebruikers die over alle opties willen beschikken, kiezen het best voor de Nike-versie.

Benieuwd of de Apple Watch 7 Nike jou kan verleiden? Wachten hoeft niet… je kunt de Apple Watch 7 Nike bestellen bij Bol of Coolblue.

Alvast veel plezier met je nieuwe Apple Watch!

Apple Watch 7 Nike review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!