Fitbit Versa 4 preview

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Voor- en nadelen

  • Twee keer zoveel sportprofielen als de Versa 3 (40 ipv 20)
  • Mooi groot Amoled-scherm
  • Gesprekken voeren en stemassistent op je horloge, voor complete smartwatch-ervaring
  • Voor gebruik van de volledige potentie moet je betalen (voor Fitbit Premium)

Bestel bij de beste webshops:

Review

De Fitbit Versa 4 is officieel aangekondigd. Samen met de Sense 2 en Inspire 3 zal het een onweerstaanbaar trio worden, dat ergens in de herfst – dus vanaf eind september – verkrijgbaar zal zijn.

En dat is goed nieuws, want de Fitbit Versa 3 was al een smartwatch – zo mogen we het model wel noemen – om erg enthousiast van te worden.

Versa 4 versus Apple Watch, Galaxy Watch en Garmin Venu

De modellen van Fitbit waren altijd uitstekende activity trackers – en later ook uitstekende wearables voor het meten van je gezondheid en slaap – maar misten robuuste analysetools en sensoren als GPS om ook buiten de sportschool indruk te kunnen maken.

Daarnaast waren Fitbits als ‘echte’ smartwatch ook niet compleet genoeg om overwogen te kunnen worden als alternatief voor een Samsung Galaxy Watch of Apple Watch, ook al werden de Amoled-schermen steeds groter en aantrekkelijker.

Sinds de Versa 3 werd dit anders. Met de toevoeging van GPS en de mogelijkheid om vanaf de pols te bellen werd dit charmant ogende horloge ineens een serieuze optie voor sporters en smartwatchdragers.

Enter de Versa 4, die al het moois van de Versa 3 neemt en hier nog een schepje bovenop doet, met twee keer zoveel sportprofielen en nog veel meer andere verbeteringen.

Wat kunnen we zoal verwachten van de Fitbit Versa 4?

Design & Display

De eerste beelden van de Versa 4 bevestigen wat we al vermoedden: we krijgen weer dezelfde form factor: een vierkant-achtig scherm met afgeronde hoeken, de oude vertrouwde ‘squircle’ dus.

Natuurlijk weer een mooi kleuren Amoled-scherm, dat minstens even groot lijkt te zijn als dat van de Fitbit Versa 3, dat wil zeggen minstens een formaat van 1,58 inch met een resolutie van 336 x 336 pixels.

De keuze in kleuren voor de horlogekast zal niet veel verschillen; bij de Versa 3 betekende dat een keus tussen zwart aluminium en zacht goud aluminium.

Voor de bediening gebruik je uiteraard het touchscreen en is er net als hiervoor gekozen voor een enkele klikbare fysieke knop aan de linkerkant.

Verder is de Versa 4 waterbestendig tot 50 meter (5 ATM). Je kunt er dus prima mee gaan zwemmen. Wat ook wel moet als zwemmen een van de beschikbare profielen is.

Fitbit Versa 4 GPS, sport & tracking

Een erg fijne toevoeging aan de Versa 3 – GPS – is nu uiteraard ook weer aanwezig op de Fitbit Versa 4. We zijn benieuwd of er nog verbeteringen in deze sensor zijn doorgevoerd.

We moeten nog heel even wachten op informatie over de exacte sportieve functies maar wel weten we al dat het aantal sportprofielen verdubbeld is: dat zijn er nu geen 20 maar 40 geworden.

Enkele van de nieuwe profielen zijn: CrossFit, HIIT, Dansen en Gewichtheffen.

Ook krijg je dagelijks een herstelscore bij Fitbit Premium, wat enigszins vergelijkbaar zal zijn met de fitheidsscore van Garmin. Daarbij wordt onder meer gekeken naar je inspanningen en slaapkwaliteit om een mooi, uitgebalanceerd advies te kunnen geven.

Daarnaast krijg je informatie over de tijd die je spendeert – of hebt gespendeerd – in ‘actieve zones’ en of je misschien meer tijd in deze zones moet doorbrengen.

Health & Fitness

De Fitbit Versa 4 heeft vanzelfsprekend weer een uitgebreid arsenaal aan health- en fitnessfuncties.

Je hartslag wordt bijgehouden en krijgt een real time inzicht in je hartslagzones. Daarnaast zit er een pulsoximeter op om je Sp)2-niveau goed te kunnen inschatten. Verder wordt bijvoorbeeld je ademhaling bijgehouden.

Natuurlijk worden ook je stappen, trappen, afstand en calorieverbruik bijgehouden.

De slaapmetingen kunnen ook niet uitblijven, een van de sterkste punten van Fitbit devices. Je ontdekt hoe lang je precies hebt geslapen, en hoe lang je in iedere fase hebt geslapen (REM, lichte of diepe slaap). En je krijgt een algemene slaapscore.

Versa 4 smart functies

De Fitbit Versa 4 ziet er prachtig uit en blinkt uit in fitness- en gezondheidsfuncties maar is zeker niet het domste horloge dat er is.

kunt berichten van je smartphone mee ontvangen en oproepen afhandelen via de ingebouwde microfoon en speaker. Daarnaast heb je toegang tot stemassistenten als Alexa en Google Assistant.

Verder kun je bijvoorbeeld het weer checken en is het mogelijk om muziek op te slaan en af te spelen van Deezer of Pandora.

De overige functies en mogelijkheden zullen we zo snel mogelijk noemen.

Fitbit Versa 4 batterij

Exact weten we het nog niet, maar reken bij de Versa 4 op een accuduur van minstens 6 dagen, net als bij zijn voorganger. Dat is heel behoorlijk, zeker met zo’n mooi Amoled-scherm.

Uiteraard zal deze accuduur een stuk minder worden als je GPS aan hebt staan en kiest voor een Always On-display

Fitbit Versa 4 beste smartwatch van Fitbit?

De Fitbit Versa 4 biedt heel wat moois en nieuws om blij van te worden, maar is het daarmee ook meteen het beste wat Fitbit te bieden heeft? Vermoedelijk is de Fitbit Sense 2 nog wat completer, met onder meer de mogelijkheid tot het maken van een ECG.

Maar dat model is ook weer wat duurder dus het hangt er maar net vanaf wat voor functies je nodig hebt en wat voor jou de ideale prijs/kwaliteit-combinatie is.

Feit is – nu al – dat de Fitbit Versa 4 enorm veel waar voor je geld biedt en we kunnen dan ook niet wachten tot we hem uitgebreid voor je kunnen testen.

Hou onze site dus goed in de gaten!

Bekijk in de tussentijd bijvoorbeeld de review van de Fitbit Versa 3 of andere interessante wearables, zoals de top 10 sporthorloges van 2022.

De beste Fitbit smartwatches

Fitbit Versa 4 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!