Garmin Approach S62 review

  • Mooi scherm
  • Veel ondersteunende Golf-functies en views van de baan
  • Trackt ook SpO2 en andere sporten
  • Prima smart functionaliteit, zoals notificaties en betalen met Garmin Pay
  • Aan de prijzige kant
  • Houdt geen putts bij
onze partners
Garmin Approach S62
    Garmin Approach S62

Review

De golfsport is sinds 2020 steeds populairder aan het worden. Niet geheel toevallig viel deze groei in populariteit samen met het ‘begin van corona’ – het was een van de weinig sporten die nog veilig beoefend kon worden – maar het einde lijkt nog niet in zicht.

In 2022 zijn er bijvoorbeeld meer mensen dan ooit naar golf-gerelateerde onderwerpen op zoek gegaan. Wat goed nieuws is voor horlogefabrikanten als Garmin, die zich op vele sporten en disciplines richten, waaronder ook golf.

De Garmin Approach S62 is het topmodel van de Garmin Golf-reeks – de peperdure Garmin Marq Golfer niet meegerekend – en sluit mooi aan bij de brede(re) interesse van de doelgroep, door het aantrekkelijke design én de vele mogelijkheden buiten de baan.

Zo kun je er vele sporten mee tracken, je slaapkwaliteit en SpO2 bijhouden, heb je toegang tot third party apps, is het mogelijk om contactloos te betalen middels Garmin Pay, en kun je notificaties van je smartphone ontvangen; om maar eens wat te noemen.

Oh, en het is ook nog eens een uitmuntend golfhorloge. 

Design en Display

De Garmin Approach S62 is een stijlvol uitziende watch, die je probleemloos in je vrije tijd of op kantoor kunt dragen. Hoogstens moet je het siliconen bandje dan even vervangen door een mooie leren of metalen variant.

Het scherm is lekker groot met zijn 47 x 47 mm en heeft minuut-markeringen in de rand gegraveerd en in de binnenste ring (op het glas) een nummering van 1-18 staan, ter ondersteuning van het lopen van de holes.

Het scherm is met 1,3 inch groter dan dat van voorganger S60 en heeft een mooi kleuren touchscreen van 260 x 260 pixels. Ideaal om de eigenschappen van de holes, met alle hindernissen en andere bijzonderheden, goed van elkaar te kunnen onderscheiden.

Het gewicht is met 61 gram zeer acceptabel.

Hoewel de S61 geen AMOLED-scherm heeft, is dit ook geen noodzaak. Sterker nog, als golfen je hoofddoel is, is het transflectieve memory-in-pixel-scherm de perfecte oplossing.

Dit wordt namelijk helderder in de buitenlucht en heeft als bonus dat de batterij niet zo snel leeg gaat.  

Handig is dat de watch een waterdichtheid-rating heeft van 5 ATM; dat betekent dat je er – in theorie – to 50 meter diep kunt zwemmen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je horloge beschadigt als je tijdens het golfen wordt overvallen door de regen.

En uiteraard kun je ermee zwemmen… 

Bekijk ook: Garmin sporthorloges voor dames.

Interface en bediening

De Garmin Approach S62 laat zich bedienen met het soepele touchscreen en de drie knoppen aan de zijkant, wat een fijne combinatie is om over te beschikken.

In de meeste gevallen zul je gewoon het touchscreen gebruiken om door de menu’s heen te gaan, maar knoppen zijn altijd fijn om ernaast te hebben, bijvoorbeeld als je (golf)handschoen)en aan hebt. 

Om met golfen te beginnen hoef je alleen maar op de grote rode knop te drukken en daarna op ‘Golf spelen’ te tikken.

Vervolgens kies je uit de lijst met nabije golfbanen en kun je beginnen.

Golf functies

De Approach S62 heeft maar liefst 42.000 golfbanen opgeslagen dus je zult (vrijwel) altijd direct de baan vinden waar je op dat moment bent, met behulp van de ingebouwde GPS.

Het horloge bevat erg mooie en praktische golf-functie. Zoals Virtuele Caddie.

Hiermee doet je horloge een voorstel voor je club, aan de hand van de windrichting en -snelheid en de gebruikelijke afstand die je slaat met de verschillende clubs.

Maar je kunt ook zelf naar wens de windrichting en -snelheid checken vóór elk shot.

Sowieso is het handig dat de Approach S62 een gyroscoop en accelerometer heeft – naast de GPS – zodat hij naast je stappen ook al je slagen automatisch kan bijhouden.

Het horloge geeft je verschillende handige views van én op de baan. Om te beginnen krijg je natuurlijk een overview van de gehele hole voordat je begint.

Daarnaast heb je een Hazard View, waarmee je elke bunker of waterhindernis kunt zien via je horloge. Handig voor als je niet met het blote oog direct de hele hole kunt overzien.

Ook als je niet goed ziet waar het eindpunt is, heb je een hulpmiddel. De Pinpointer – een soort kompas – zorgt dat je altijd de juiste richting kunt bepalen.

Als je op de green komt, geeft de Green View je een nauwkeurig beeld met behulp van Green Contour Data. Hiermee kun je de hellingsrichtingen op de green zien, voor het best afgemeten shot.

(Andere) Sporten en health functies

Hoewel de Garmin Approach S62 voornamelijk een Golfhorloge is kun je er ook andere sporten mee beoefenen en bijhouden. Zoals gezegd houdt ie je stappen bij, maar er is ook een profiel voor hardlopen, fietsen en zwemmen.

Daarnaast kan het horloge je hartslag en SpO2 meten en beschikt ie over de Body Battery-functie om je te kunnen vertellen hoe het met je lichamelijke ‘batterij’ gesteld is en wanneer je weer verantwoord kunt gaan sporten.

Op andere, meer algemene sporthorloges van Garmin is dit (inmiddels) standaard, maar op een golfhorloge is het niet zo vanzelfsprekend en daarom erg ‘nice to have’.  

Bekijk ook: de beste Garmin sporthorloges.

Garmin Approach S62 smart functies

De Approach S62 is niet alleen een graag geziene gast op de golfbaan, je kunt er daarbuiten ook prima mee uit de voeten.

Je kunt onder meer notificaties van je smartphone ontvangen – zoals appjes, mailtjes en agendapunten – (en kort op berichtjes antwoorden), het weer en zonsop- en ondergang bekijken, muziek op je smartphone bedienen en meer.

Bovendien kun je contactloos betalen met Garmin Pay dus als je na het golfen in het clubhouse een drankje wilt bestellen, kun je je portemonnee thuislaten. 

Garmin Approach S62 Batterij

De Garmin Approach S62 heeft een zeer respectabele accuduur, zeker als je bedenkt dat er heel wat golfdata moet worden bijgehouden en getoond.

In smartwatch-modus kan het horloge het maar liefst 14 dagen volhouden, en indien GPS is ingeschakeld, kun je er 20 uur mee doen voor hij aan de lader moet.

Dan zijn toch zeker twee dagen onbezorgd golfen.

Eindoordeel: Garmin Approach S62

Toegegeven, de Garmin Approach S62 is niet goedkoop, maar als je serieus met golfen bezig bent of het af en toe doet maar dan wel van alle gemakken wilt zijn voorzien en daarnaast een mooie en functionele smartwatch om je pols wilt…

…dan is de Garmin Approach S62 de enige keuze. Er is simpelweg geen concurrent die het haalt bij dit model van Garmin en er is nauwelijks wat op aan te merken of iets wat het horloge niet goed doet.

We zijn benieuwd of de Garmin Approach S62 ook perfect past bij jouw golfleven. Bestel hem bij Bol.com, Amazon of een andere webshop en kom er snel achter!

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 469
9.5
106 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 399
9.5
25 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 839
Garmin Venu 2
9.4
350 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 324
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 409
9.3
9 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 478

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!