5 reviews | opgehaald van: Coolblue

Garmin Forerunner 165 sporthorloge review – de ultieme keuze voor sporters

 • Betaalbaar, gezien de uitgebreide functionaliteit
 • Levendige AMOLED-display voor uitstekende zichtbaarheid
 • Muziekopslag op het muziekmodel biedt vrijheid tijdens het hardlopen
 • Licht en comfortabel voor dagelijks gebruik en lange trainingssessies
 • Ontbreken van triathlon- en multisportmodi beperkt de bruikbaarheid voor sommige atleten
 • Mist enkele van de meer geavanceerde trainingsfuncties van duurdere Garmin-modellen
onze partners

Review

De Garmin Forerunner 165 is een opvallende nieuwkomer in de reeks van Garmin’s sporthorloges, gericht op hardlopers die op zoek zijn naar een betaalbare, doch krachtige GPS-smartwatch. Met zijn AMOLED-scherm, muziekopslagmogelijkheden en uitgebreide sport- en gezondheidsfuncties, belooft de Forerunner 165 een veelzijdige partner te zijn voor zowel beginnende als ervaren lopers.

Belangrijkste eigenschappen van de Forerunner 165

De Garmin Forerunner 165 onderscheidt zich door een reeks opmerkelijke eigenschappen die het zowel veelzijdig als gebruiksvriendelijk maken:

 • AMOLED Touchscreen: Het horloge beschikt over een helder en levendig AMOLED-touchscreen dat uitstekende zichtbaarheid biedt onder verschillende lichtomstandigheden, van de donkere ochtenduren tot de felle middagzon.
 • Lichtgewicht en Comfortabel Ontwerp: Met zijn lichte gewicht en slanke profiel is de Forerunner 165 ontworpen voor comfort tijdens lange runs, zonder in te boeten aan duurzaamheid.
 • Uitgebreide Sport- en Fitnessfuncties: Van openwaterzwemmen tot ingebouwde hardloopvermogensmeting, het horloge biedt een breed scala aan functies om je trainingen te ondersteunen en te verbeteren.
 • Gezondheidsmonitoring: Geavanceerde functies zoals slaaptracking, HRV-tracking en een pulse oximeter bieden inzicht in je algehele welzijn en herstel.

Gebruik voor sport

De Garmin Forerunner 165 schittert in zijn veelzijdigheid en ondersteuning voor diverse sportactiviteiten, met een sterke focus op hardlopen.

Het biedt geavanceerde functies zoals PacePro voor optimale looptempo’s en Garmin Coach voor gepersonaliseerde trainingsschema’s. Hoewel het horloge uitstekend geschikt is voor openwaterzwemmen, is het ontbreken van een triathlonmodus een gemis voor atleten die meerdere sporten beoefenen.

GPS & Hartslagmeting

De GPS-functionaliteit van de Forerunner 165 is uiterst nauwkeurig, zelfs in uitdagende omgevingen.

De hartslagmeting aan de pols biedt betrouwbare data voor dagelijkse activiteiten en tijdens trainingen, hoewel sommige gebruikers voor intensieve sessies de voorkeur kunnen geven aan een borstband voor nog nauwkeurigere metingen.

Sporthorloge met muziek uitvoering

De Garmin Forerunner 165 is beschikbaar in twee modellen: één met muziekopslagcapaciteit en één zonder. Bij de muziekversie kunnen gebruikers tot 500 nummers direct naar het horloge downloaden en via Bluetooth®-hoofdtelefoon (apart verkrijgbaar) naar muziek luisteren zonder dat ze hun telefoon hoeven mee te nemen.

Dit biedt een aanzienlijk voordeel voor hardlopers die graag vrij van extra apparaten bewegen terwijl ze genieten van hun favoriete afspeellijsten.

Voor degenen die kiezen voor het model zonder muziekopslag, blijft de mogelijkheid bestaan om tijdens het hardlopen naar muziek te luisteren, maar dan is het noodzakelijk om de telefoon mee te nemen.

Voor wie geschikt?

De Garmin Forerunner 165 is ideaal voor hardlopers van alle niveaus die op zoek zijn naar een veelzijdig, maar betaalbaar sporthorloge. Het is vooral aantrekkelijk voor diegenen die waarde hechten aan muziek tijdens het lopen en uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties wensen. Triatleten of multisportatleten zouden het ontbreken van een triathlonmodus echter als een beperking kunnen zien.

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen:

 • Betaalbaar gezien de uitgebreide functieset.
 • Heldere AMOLED-display zorgt voor goede leesbaarheid.
 • Muziekopslag biedt gemak voor lopers.
 • Licht en comfortabel ontwerp.

Nadelen:

 • Ontbreken van triathlon- en multisportmodi.
 • Batterijduur kan beter, vooral bij gebruik van GPS en muziek.
 • Sommige geavanceerde trainingsfuncties ontbreken in vergelijking met duurdere modellen.

Conclusie Garmin Forerunner 165 Review

De Garmin Forerunner 165 is een indrukwekkend sporthorloge dat veel waar voor zijn geld biedt, met name voor hardlopers. Hoewel het enkele functies mist die belangrijk kunnen zijn voor triatleten, biedt het een uitstekende combinatie van prestaties, draagbaarheid en muziekfunctionaliteit, waardoor het een sterke keuze is voor de meeste hardlopers.

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 449
9.5
113 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 419
9.5
26 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 849
Garmin Venu 2
9.4
350 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 269
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 389
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 409
9.3
12 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 505

Vergelijk met

Vergelijk de Garmin Forerunner 165 met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!