86 reviews | opgehaald van: Coolblue

Huawei Watch GT 3 Review

  • Klassieke, stijlvolle look
  • Veel focus op sport en fitness
  • Lange accuduur
  • Goede GPS- en hartslagsensor
  • Met microfoon dus gesprekken voeren via horloge mogelijk
  • Veel watchfaces
  • Geen contactloos betalen
  • Niet de diepste sport- of hardloopfuncties (zie Huawei GT Runner)
  • Beperkte appwinkel
  • Set-up kan niet via Play Store
onze partners
Huawei Watch GT3 Huawei Watch GT3 Huawei Watch GT3 sensor
    Huawei Watch GT3
    Huawei Watch GT3
    Huawei Watch GT3 sensor

Video - look and feel

Review

‘GT’ in de autowereld staat voor een combinatie van luxe en sportieve prestaties.

Wat dat betreft had Huawei geen betere naam kunnen bedenken voor de Watch GT, die met zijn derde generatie – de Watch GT3 – op beide vlakken zeer hoge ogen gooit.

Sterker nog, er zijn maar weinig smartwatches die zo’n aantrekkelijk pakket bieden van looks, smarts, sportieve functies en prijs.
Ja, de Huawei Watch 3. Die is wel wat duurder maar dan kun je ook zelfstandig bellen met je horloge, heb je valdetectie en meer apps. Het is maar net wat je wilt.

Oh ja, en dan heb je ook nog de Huawei Watch GT Runner, die alles doet wat de GT3 doet (behalve je SpO2 en huidtemperatuur meten) maar meer hardloopfuncties biedt.

Deze ziet er alleen een tikkeltje minder stijlvol en heeft juist een sportieve uitstraling.

Terug naar de Huawei Watch GT 3, een horloge dat bijna alles goed doet; heel goed zelfs.

Maar is dit dan de ultieme smartwatch? En doet de Watch GT3 dan niets slecht of zelfs maar wat minder goed?

Lees deze review en kom erachter!

Design, Display en Interface

Het design is meteen een van de grootste publiekstrekkers van de Huawei Watch GT3.

Met zijn kleurrijke en aantrekkelijke 46mm Amoled-display van 1,43 inch, een resolutie van 466 x 466 pixels en mooie gebogen randen zal hij vele gebruikers om zijn vingers winden.

Er is ook een uitvoering van 42mm beschikbaar met een dunnere bezel, slankere knoppen en een 1,32 inch display. Wel met dezelfde resolutie, wat dus een nog scherper beeld oplevert (352 PPI vs 326 PPI).

Deze uitstekende resolutie is erg fijn voor het duidelijk kunnen lezen van berichten en notificaties. Ook is het scherm prima afleesbaar in zonlicht, met 800 nits aan (maximale) helderheid.

De Huawei Watch GT3 is ook nog eens heerlijk licht: de grootste variant weegt slechts 42,6 gram (zonder bandje).

Je hebt verschillende materiaalopties voor bandjes, waaronder siliconen, metaal en leer.

De bediening vindt plaats middels het touchscreen en de twee knoppen aan de zijkant, waarvan één – net als bij de Apple Watch – een digitale ‘kroon’ is.

Hiermee scrol je heel fijn door de menu’s en opties scrolt en kun je indrukken om iets te bevestigen of activeren.

Er is nog meer – laten we zeggen – geïnspireerd op de Apple Watch, zoals het overzichtsscherm met apps; allemaal met kleurrijke ronde icoontjes weergegeven.

De GT3 gebruikt Huawei’s eigen besturingssysteem HarmonyOS om alles goed draaiende te houden.

Tracking en activiteiten

Wat betreft de tracking mogelijkheden en sportieve functies, komt de GT3 heel goed uit de verf. Het horloge heeft meer dan 100 sportprofielen aan boord, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, klimmen en yoga.

Natuurlijk zie je ook algemene fitness-statistieken zoals je stappen en afgelegde afstand, waarvan je de status middels een visuele ring-presentatie makkelijk kunt overzien; inderdaad, (ook al) zoals Apple dit doet.

Met name op het gebied van hardlopen gooit de GT3 hoge ogen. Een van de belangrijkste functies is de ‘AI hardloopcoach’, waarmee je aan de hand van een specifiek doel een trainingsprogramma op maat kunt laten samenstellen.

Zo kun je bijvoorbeeld opgeven dat je een 10K, halve of hele marathon wilt lopen (in een bepaald tempo) en wanneer je deze run wilt (kunnen) lopen en dan krijg je wekelijks een aantal workouts voorgeschoteld.

Het programma past zich aan jouw vaardigheden, prestaties en fysieke kenmerken (die je zelf moet ingeven) aan. Als bijvoorbeeld blijkt dat je het erg zwaar hebt, worden de workouts wat minder veeleisend.

De functie is enigszins vergelijkbaar met Garmin Coach, waarbij je ook nog ondersteund wordt met videomateriaal en je kunt kiezen tussen 3 verschillende coaches.

De functie werkt erg fijn, als is het misschien een beetje jammer dat je de (volledige) marathon-training niet langer dan 4 maanden kunt laten duren, aangezien je hier doorgaans wat meer tijd voor nodig hebt.

Je stelt de doelen in – en krijgt uitgebreide informatie – via de Huawei Health app.

De app functioneert prima, maar je kunt hem helaas niet direct vanuit Google Play downloaden. Je zult hiervoor eerst Huawei’s eigen ‘AppGallery’ moeten installeren (en gebruiken). Maar op zich een kleine moeite.

Een leuke extra toevoeging is de mogelijkheid om je runs en routes als video te delen met je vrienden. Je kunt heel makkelijk een video van je route creëren, om deze vervolgens via een willekeurige berichten-app te delen.

Hartslag en SpO2

Huawei Watch GT3 SPO2-meting

Erg belangrijk voor een horloge dat je sport- en gezondheidsstatistieken moet bijhouden is een degelijke hartslagmeter.

Niet alleen om verantwoordelijk te kunnen trainen en je hersteltijd en VO2-Max te kunnen (laten) inschatten, maar ook om goed je stressniveau, slaapkwaliteit en hartslagvariabiliteit te kunnen meten en een eventuele ECG te kunnen afnemen.

(Dit laatste is overigens niet mogelijk op de GT3, maar wél op de Huawei Watch GT3 Pro.)

Gelukkig is de hartslagmeter op de Watch GT3 erg goed. De sensor is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en wijkt niet veel af van metingen met een hartslagband.

De sensor reageert ook goed in schommelingen in hartslag, bijvoorbeeld in het geval van intervaltraining.

Naast de hartslag meet de Watch GT3 (met deze informatie) ook je slaapkwaliteit, stress en SpO2. En bovendien ook nog je huidtemperatuur.

Hiermee kun je bijvoorbeeld een aankomende ziekte op tijd spotten, al zijn deze laatste metingen niet altijd even accuraat.

GPS

De nauwkeurigheid van de GPS is meestal zeer behoorlijk, waarbij de Huawei Watch GT3 gebruik maakt (of kan maken) uit vele satellietsystemen: GPS, Glonass, Galileo, Beidou en QZSS.

In vrijwel elke omgeving – afgelegen, bergachtig of druk bebouwd – heb je hiermee een goede GPS-fix.

Volgens sommige berichten is de GT3 iets minder nauwkeurig dan – bijvoorbeeld – Garmins in dezelfde prijsklasse, maar andere testers geven weer aan dat hij zich perfect met concurrerende modellen kan meten.

Als we van het gemiddelde uitgaan zijn het gewoon prima prestaties dus.

Apps en smart functies

Alle basics voor een smartwatch zijn uiteraard vertegenwoordigd.

De gebruikelijke timers en alarmen zijn aanwezig, een weerapp en natuurlijk kun je ook notificaties ontvangen op je horloge. Deze kun je naar wens in- en uitschakelen per applicatie.

Net als de Garmin Venu 2 Plus heeft de Huawei Watch GT3 een ingebouwde microfoon, zodat je inkomende gesprekken gewoon via je horloge kunt voeren.

Het horloge heeft geen LTE-functionaliteit dus een gesprek starten of voeren los van je telefoon is niet mogelijk. Dit kan wél weer met de (duurdere) Huawei Watch 3.

Aangezien de GT3 een iets ‘lichtere’ variant is van de Watch 3, is het aanbod apps ook wat minder groot. Er zijn zo’n 25 apps (ipv 80) om te downloaden.

Dit zijn er niet enorm veel maar er zitten zeker een aantal nuttige tussen. Zoals Runtastic en een fijne navigatie-app die turn-by-turn-navigatie biedt.

De compatibiliteit van de Huawei Health-app met andere (fitness) diensten – zoals Google Fit of Strava – is wat beperkt, maar op zich kun je aardig uit de voeten met wat je (wel) krijgt.

Waar in ieder geval niet op is bespaard is het aanbod wijzerplaten. Je kunt werkelijk uit honderden verschillende watchfaces kiezen (deels betaald) zodat je je horloge altijd een look kunt geven die bij je past.

Muziek

Om het helemaal af te maken, staat de Watch GT3 ook zo’n mannetje op muzikaal gebied. Je kunt de muziekspelers- en diensten op je telefoon bedienen maar je hebt ook 4 GB aan opslagruimte om zelf te vullen met je eigen tracks.

Batterij

Zoveel paardenkrachten onder de motorkap, dan zul je wel snel bij moeten tanken. Nou, nee. Integendeel.

Verrassend genoeg is de accuduur van de Watch GT3 ook zeer indrukwekkend.

Bij standaard gebruik – wat volgens Huawei onder andere betekent: 90 minuten GPS gebruik per week, 30 minuten muziek afspelen, hartslagmeting en notificaties continu aan – kun je maar liefst twee weken met de Watch GT3 doen.

In de praktijk kom je aardig dicht bij deze batterijduur in de buurt.

Opladen doe je met een willekeurige Qi-lader of de meegeleverde ‘ijshockeypuck- lader’ waar je het horloge heel makkelijk op klikt en waarmee je binnen 5 minuten al op 10% laadniveau zit. Volledig opladen duurt ongeveer een uur.

De Huawei Watch GT3 kopen of skippen?

Huawei Watch GT3 sensor

Het mag duidelijk zijn: er is weinig, heel weinig aan te merken op de Huawei Watch GT3.

Het was misschien leuk geweest als de setup voor Android-gebruikers gewoon via de Google Play Store had gekund en als er wat meer (third party) apps beschikbaar waren geweest.

Maar daarbuiten moet je echt je best doen om gebreken te vinden.

Ja, wil je structureel sporten en trainen en hier alles uit halen, dan mis je hier en daar misschien wat diepgang.

Fanatieke hardlopers zouden dan kunnen denken aan de ongeveer even dure Huawei Watch GT Runner.

Dit horloge heeft bijvoorbeeld een racevoorspeller, Training Load (waarmee je de lichamelijke effecten van je runs kunt evalueren) en de Huawei Running Index die je meer vertelt over je hardloop-vaardigheden en prestaties.

En als je meer smartwatch-functies wilt, zoals zelfstandig bellen (met eSIM), contactloos betalen en valdetectie, dan kun je altijd voor de Watch 3 kiezen.

De Huawei Watch GT3 is het perfecte compromis tussen deze horloges.

Wil je erachter komen hoe perfect dit horloge voor jou is? Bestel hem dan nu bij Coolblue, Bol of Mediamarkt en kom er morgen al achter!

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 459
9.5
102 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 448
9.5
25 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 887
Garmin Venu 2
9.4
349 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 296
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 419
9.3
4 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 503

Vergelijk met

Vergelijk de Huawei Watch GT3 met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!